fredag kväll.

Ja nu är det snart mörkt.  och vi har ätit en god räksmörgås med kokt ägg och en smörgås med något som vi tycker mycket om, Kaviar och lök blandning.  När jag vispar grädden till semlorna så blir det ju lite över. Då hackar jag ner en halv lök och en halv tub Svennes kaviar. Det blir så gott på en rostad smörgås.

Och jag får bannor av Anna för att jag stavar dåligt, jag vet men jag är tacksam för att ni ser det.  Så är det skj judet har jag problem med. Och det brukar bli att jag gissar efter att ha känt på ordet lite. Men jag kan också se att det ofta är fel bokstäver, när jag läser igenom. det är för att jag slarvar när jag trycker på tangenterna. Om jag orkar så läser jag igenom och ändrar. Men som ni ser så blir det inte alltid så.  Men jag gillar att du Anna och en kompis Annika ser och ger tips.

Innan Folke och jag åt var vi ner till Stjärnhov och hämtade hem bilen. Den gick bra, men jag kände inte felet innan heller.
Det var spindelled som var glapp. Men tydligen inte så mycket för det har jag haft förut . Då har det varit så illa så jag har känt det själv när jag kört bilen. Grejat men inte betalt. Det fick jag göra nästa vecka när jag är i Stjärnhov. Det är lite lättsamt när man är känd på orten.  Det som blir negativt av att vara engagerad i en liten ort som Stjärnhov, det kan jag skaka av mej och står för det jag gör och det jag säger.  Därför har jag nog lättast att umgås med människor som är uppriktiga och raka. 

Det är bland det första jag säger vid en vuxenplacering; det jag uppskattar mest är ärlighet.  Det spelar ingen roll om det gått tokigt, om det är ett återfall eller om det gäller något som mina vuxna missbrukare har gjort, så är det bättre att säga som det är och kunna reda ut situationen. Jag ser inte ner på en missbrukare som får ett återfall. Men jag skulle bli förbannad om det har hänt och den personen förnekar det.  Och det har hänt, men bar med vuxna tjejer, inte vad jag kan komma ihåg att någon av killarna har jugit ( stavade jag rätt nu??)
Nä dom två som under alla år kommit tillbaks påverkade,  till och med hade med sig, det har varit tjejer . Den ena kallade placerarna för Stockholms värsting 32 år. Hon var riktigt förstörd, men var som alla andra en mycket fin tjej när suget inte slog till. Den andra var samma som jag född- 55. Sjuk och mycket förstörd. Båda fick polisen ta bort härifrån. Men dom nekade in i det sista. Den tjejen är nu död.   Två av 20st det tycker jag inte är så farligt. Dessutom så är det en typ av människa som jag alldrig skulle ta emot igen så länge jag har barn bor hemma. Det har alldrig varit till skada för något barn här. Men det skulle kunna bli. Man lär sig med åren. Förhoppningsvis.

Jag var på en föreläsning som hette kärleken till drogerna, och det har jag sett mer än en gång.
Den 32 åriga tjejen var tyvärr mamma, barnet togs direkt efter födelsen.  Jag var med till hennes son som var i ett familjehem, då hade hon varit drog fri så pass länge och det fungerade bättre och bättre här hos oss.  jag hade satt vissa ultimatum och gett henne lite tips hur hon skulle kunna vara med sin son om han ville.  När vi åkte hem var hon så glad,  så bra hade hon alldrig förut känt när hon träffat honom, sa hon. Dagen efter var hon hel punchig, drogad,  då hade hon haft med sig hit efter permissionen som hon varit på under helgen.  men väntat tills hon träffat sin son.
Adjöss med henne.  Då lärde jag mej att soc. måste först säga upp platsen för att polisen ska hämta den placerade.
Det tog tre timmar innan polisen kom och då hade jag jagat henne i minst en timme för hon hade stoppat upp något i slidan. Det framkom.  Jag lät henne inte ens vara ensam på toa. Polisen gjorde samma som jag när dom kom.
Vi släppte henne inte ur sikte, polisen och jag.  Tillslut fick dom ut henne i bilen, men eftersom vi hittade en amfetamin spruta i hennes byxor så tog dom henne till polisstationen som misstänkt för innehav av narkotika.   Hon ringde en gång och ville att jag skulle sätta in hennes pengar, det gjorde jag och sen ringde hon och sa att det var förlite, men jag sa åt henne att jag satte in alla dina pengar för jag skulle inte vilja ha det som är ditt.

Anna du var orolig att jag hade för mycket för mej. Tack.   Jag har varit på väg in i väggen, det var år 2000. jag tror inte att jag heller är helt ok. sen dess.   För mej blev glömskan den värsta, okoncentrerad, och jag kom inte ihåg från den ena dörren till den andra. Skulle jag åka och handla eller gjöra två saker samtidigt vid en bilresa. Ja, då fick jag ringa till Folke och fråga vad jag skulle göra.     Detta har jag fått träna mycket på och känner inte att jag är helt ok.
De året hade vi haft 6 barn i vårt lilla hus,  Ingvar Eriksson ifrån Nykvarn eldade upp fyra hus runt vår gård,  Jag satt ordförande i Hem Och Skola, och i Familjehemsföreningen Sörmlands län. Jag glömde bort möten, ochdet värsta var när jag glömde hämta min son som var på ungdom kväll.  jag fick avsäga mej det mesta och bara försöka ta det lugnt.

Men jag tror att det låter mer än det är idag.  Jag tror att det kan låta mer bara för att jag skriver en del av vad jag gör.
Då kan det låta mycket ibland, men vissa dagar bara latar jag mej, men tack för att du bryr dej. Och du får gärna skriva om dina upplevelser, gärna i kommentar, eller så bara till min E- mail.   [email protected]  Det tycker jag skulle vara intressant.  Men om DU vill så skriv gärna som kommentar.

Nu ska vi se om jag kan sluta skriva.   Kram ifrån Yvonne på Vreta.

Är det något kul på TV ikväll??   Jag ska väl umgås lite med min man nu.  Han sa att vi skulle få en SAN FRANSISKO drink. Den är så god.   Det blir nästan alldrig mer än en drink, men den är dessto godare.

Sköt om er hela helgen, kanske hinner jag skriva något innan 70 års festen i morgon.

Föreläsning i FLEN

Skolan och Familjehemmet.

3 MARS      klockan 18.00

Andreasgården,  Götgatan  10  i Flen


Samarbete med skolan som en resurs kring ett familjehemsplacerat barn.
Familjevårdskonsulent Britta Schölin presenterar en modell för att motverka brister.




Närmare upplysningar och anmälningar ring Roland Oscarsson 0150 - 78010
e-post;  [email protected]

Alla som är intresserade och kanske funderat på att bli familje, jour eller stödhem kom, lyssna, träffas och ställ frågor till oss i pausen..







Jag har skrivit om detta förut, och vi borde ha anmält oss redan, men jag ger oss alla en chans till, hälsningar Yvonne PÅ Vreta.      Jag ska dit.!!!!!!!


Ovanlig fredag.

Folkes sista dag på sågen. Dom skulle avsluta med smörgåstårta och prat med Anders och Peter som äger Sandåsa Timber AB.

Och Carro som alldrig brukar vara borta, hon åker med en nybliven kompis ifrån Eskilstuna, tillsammans åker dom tåg till det tredja SCOTTS fanset som hon alldrig har träffat i Karlstad där ska dom sova och tillsammans åka till Seffle på en danskväll med SCOTTS !!!!!!!!    Jag är så stolt med lite oro, eftersom det inte hänt förut. Annat än skolresan som egentligen var den första.   Vi och våra vänner är så stolta att hon vidgar sina vyer.  Eftersom det är ett dans ställe så kan ju hända att hon blir väldigt lockad att lära sig dansa.  Jag vet ju att det var det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Men jag började när jag var 14 år.  Jag satt hemma och hade inga intressen då, men Carro har ju utvecklat sina intressen över internet. Fantstiskt.

Ja, Anna som är så gullig och skriver kommentarer ibland. Det är alltid trevligt.
Carro är vårat sladdbarn. född - 92.   Jag hade Lasse -76. och vi har tillsammans Rickard -87, och Daniel -88.

Sen har vi några extra barn som bott hos oss i olika former, som du Anna , vet att det kan bli.  En period hjälpte jag några unga mammor som bodde i närheten, helt ideelt.  Det är lätt att ramla in i olika förhållanden när man är intresserad.  Och det är något som ger mycket tillbaks. Jag älskar små barn, jag skulle kunna ha småbarn här ofta,  men hela familjen måste vara med på det, och intresset är väl inte lika stort hos övriga familjen.  Det får man lov att acceptera. Men har vi tur att bli morföräldrar så kommer vi säkert att få vara med och ha dom mycket mer än som far föräldrar. För där har man ingen chans. Dom träffar vi bara tillsammans med pappa. Dom pojkarna har mer eller mindre blivit inlärda att inte ha förtroende varken för djuren eller oss.  Jag hade lite hopp om den minsta , för han är inte speciellt rädd för hundar och katter om han bara får vara själv med dom. Men han har vaggats in i samma trad.  Man undrar ju när barnen är så rädda för våra hundar , framför allt den stora som är världens lugnaste och snällaste och keligaste. Men jag känner inte till bakgrunden.
 
I dag ska jag ha ¨så roligt som att fortsätta dammsugningen, den är oändlig när man bor som vi och har två hundar och två katter.

Förresten, fattar ni, vi blir helt ensamma ända till i morgon när våra nära vänner kommer.  Ha, ha.

Också var det en mindre rolig bit. Betala räkningar, jag som får mitt arvode den sista varje månad, så det är väl best att börja där.


Ha, en bra dag, kanske , kanske inte kommer jag tillbaks i dag.    Kram ifrån Yvonne på Vreta.

Tyst och lugnt.

Först i morse skössade jag Carro till bussen, hem och släppte ut hundarna. Då kom ju våran boende in och frågade om det var en vecka eller två veckor sedan han var där. Vi ringde och det var naturligtvis två veckor sedan så det var dags. Det var bara att hoppa i skorna igen och skössa till Björnlunda. Handlade lite och sedan åkte vi hem.

Då var det dags att dela medecin, så det blev gjort för 4 veckor framåt, och sen in i medecinskåpet. Vi har ett låsbart medecinskåp, eftersom vi hadskas med både starka medeciner och metadon ibland. Då får man låsa både till skrubben och skåpet om det bor barn eller fler vuxna.  Man måste ju vara säker på att ingen får i sig något.

När jag delade medeciner för fyra veckor var vår boende med och tryckte ut medecinen ur dessa förbaskade förpackningar. Men nu har jag klart för nästa omgång, det är bra.

Lunchen bestod av yougert och blåbärssoppa i mjölk.  Mycket onyttigt men gott och mättande. Solen skiner, det är svinhalt så promenaden blev inte så lång. Jag har inte så mycket ork att plumsa i snön där det inte är så halt.

Ikväll ska jag lämna ner min bil till verkstaden. Dom ska byta spindelled och skystera framvagnen.
Sen hämtar vi den i morgon när
 Folke
haft
 sin
sista
 dag

sågen.

Det står om det i SN i dag han finns med på en av bilderna.  Vi har sagt att det måste komma något gott ut av det.

Det kommer bli en förändring , vi vet inte hur, men vi har massor vi ska göra här hemma när Folke inte ska på något annat. Och han får fortsätta sitta vid datorn och söka efter lediga jobb. Dom är inte så många. Och framför allt inte som passar med hans utbildning.

Nu ska jag dammsuga så jag slipper det imorgon. Och helgen går i festens tecken. Hela helgen.

Lördag förmiddag träff med Folkes mamma som har fyllt år, på kvällen är vi bjudna på 70 års kalas.  På söndagen ska vi ner och fira min stora son Lasse som fyller år.  Ja, det räcker väl.

Våra närmsta vänner som också är bjudna kommer och ligger över här hos oss, det är trevligt för då kan man forsätta hemma med en öl och ettt kex med ost.  Hi, hi :)      Nä det blev inte en glad gubbe. A, ha min mobil ringer, konstigt för vi har så dålig förbindelse med mast här.  Dom ringer väl om hem om dom vill något.

Sköt om er                                          Yvonne på Vreta

Torsdag morgon.

Jag blir så irriterad på ett företag som gör reklamsaker och heter  VISTA PRINT. Jag har beställt visitkort, kepsar och bildekaler, mycket bra grejer. Men nu två gånger när jag ska betala så har summan varit felräknad, vid två betalningar, och då kan jag ju inte betala.  Då visar det sig att support och kund mottagning pratar inte svenska.  Och jag som inte kan Engelska.   Jag får påminnelser om betalning och jag skickar mail på dålig engelska till dom. Detta är andra gången. Det ordnar sig säkert tillslut.


Nu blev det ändrade planer snabbt. Jag ska åka till distriktsköterskan med vår boende, det har ju gått 14 dagar.

Ha en bra dag.  Yvonne på Vreta

Onsdag eftermiddag.

Jag har inte haft tid att skriva förren nu. Först på möte klockan 8 i Gnesta, sen har jag skrivit om texten på vår Camping sida.
www.vretacamping.se  Lite hemalagad pizza till lunch har Carro och jag ätit. Hon har studiedag och inställda lektioner på förmiddagen.  Vi skulle även ha haft en träff klockan 13 men den blev inställd.. 


I dag har jag pratat med vår goväns son hustru A, eller kanske blir. Mycket trevligt att prata om den sociala verksamheten kring våra familjer om framför allt barnen. A och S väntar sitt andra barn i juni härligt. För mej är dom ett prakt exemplar som jag skulle önska att många med barn skulle ta efter. Det finns säkert inget par som inte träter ibland, såklart dom också, men dom samarbetar väldigt mycket när det gäller barnet och planerar tiden. Om du A läser detta nu så hoppas jag ni kommer igen dom olika faserna och att graviditeten går bra till slutet. Lycka till. Förresten tänkte vi flytta våran träffpunktshelg på Vreta, till i augusti, så vi vet att ni kan vara med.

Nu ska jag laga mat, nånting med falukorven som ligger i kylskåpet. Det blir nog inte så avancerat.

God middag.   Yvonne på Vreta

Tisdag kväll.

Jag gjorde i ordning en köttfärs pizza med mycket ost på .  Den åt vi när han varit här ifrån soc. Det skulle ha varit en hon men det blev en han.    Toppen kille som hade massor med bra åsikter och som hade massor med erfarenheter. Sådana soc. gillar jag. Dom vet vad dom pratar om och kan detta med placeringar.  Men han gjorde bar hembesöket sen skulle dom nästa vecka gå igenom vad dom hade och vad dom skulle göra.,

Nu efter maten är jag trött, nu skulle det vara skönt att sätta sig i fotöljen och sova en stund. I morgon ska jag följa med våran boende och vi ska ha ett gemensamt möte . Sen ska han till tandläkaren. Jag kanske skriver i morgon när jag kommer hem.

Förresten du vet väl att  SCOTTS spelar på Birka paradise den 19 Mars
Då ska vi åka.

Sköt om er. Hälsningar Yvonne på Vreta.


Tisdag eftermiddag.

Vart har ena helften av denna dag tagit vägen?  Jag har suttit mycket vid datorn men inte hunnit skriva här. Jag har tagit fram papper som ska skickas och svarat på mail.  Ja, Hem till gården förståss, den har jag sett.. Jag ska ta en promenad med hundarna sen duscha.  I dag kommer det hembesöket som i magen känns bra. Men det vet man inte. I går redan innan så sa magkänslan att det inte stämde med kemin, då brukar det inte fungera. Även om dom försökte vara trevliga men stela.  Himla många besök, idag var det ytterligare en som ville komma på hembesök, så nästa vecka är det två igen. Det gör inte mej något. Det viktiga är att dom som besöker oss och har någon placering i tanken, känner att det ska matcha vi som familj och boendet - placeringen.   Det roliga är att när det gäller boendet med det lilla rummet som vi har att erbjuda så ser jag direkt när soc. kommer om dom tycker att det är för litet eller om dom ser helheten i vår familj. För en del är det viktigare att det är ett stort fint rum än att det finns värme och utrymme i familjen.  Så olika är vi.
Nog om detta för det är inget som vi kan göra något åt, det är mänskliga faktorn som spelar roll.


Solen kommer fram igen.Bäst att passa på med promenaden.  Kram på er Hälsningar Yvonne på Vreta.

Måndag den 23 februari.

Nu står ju min dator ledig hela tiden så jag kan sätta mej när jag vill. Men jag börjar alltid att läsa mailen . Sen tittar jag om stalltrollet har skrivit något. Ibland går jag in på trebarnsmamma 17år nu 18.

Nu har vi haft soc. besök idag och när man känner av så tror jag inte på någon placering snart därifrån. Men däremot tillfälliga placeringar kanske bara några dagar när föräldrarna blivit häktade. Ja, är vi lediga så varför inte.
I morgon ska vi ha en annan kommun på hembesök, det ska bli för oss mer intressant, beroende på om dom vill betala. Och om domger bra handledning och täta kontakter så länge det behövs. Vi får se, det kan ju ta lång tid innan det blir placering i vissa fall, även om det finns någon tilltänkt.  Vi ska ju i jalla fall ha varit med Birka paradise då SCOTTS spelar först. Jag tror att det var den 19 mars.  SCOTTS och Junix.

Har jag skrivit om våran lilla Camping;  VRETA Camping med tio platser för husvagn, husbil eller tält. Nytt för i år Är att vi erbjuder Camping tomter 4 - 5 stycken där man kan sätta upp husvagnen och ordna med staket, odla och göra nästan vad man vill runt husvagnen bara man kan ordna så allt kommer bort om man lämnar platsen.. Vi hade en söt liten mamma som bodde hos oss som ritade husvagnen som också ska vara en potatis.  Det har blivit våran logga.
Jag har satt ut en annons på blocket om campingtomter och det är redan två som har hört av sig. Kul. Dom som trivs bäst hos oss är de som blivit utan hemmavarande barn. Eller småbarns familjer som inte måste ha badstrand nära.

I lördags ringde arangören för Bråvikens vinthundklubb. Dom har varit hos oss tre gånger med Crousing tävlingar.
I år skulle tävlingen bli ändå större. Det blir fram i sommar. Vi har lite olika saker som vi ska planera för.  Folke fyller 60 år den 12 juni och den 13 juni har vi knytis igen, sen efter några veckor så har vi tävlingen. Det är roligt, mycket jobb men mycket trevligt brukar det vara. Härligt.


Jag börjar nästan frysa om händerna, jag tror att jag ska elda och sätta på kvällskaffet.
Sköt om er, hälsningar Yvonne på Vreta 

Fortsättning följer.

I hem till gården får man lära sig att vara eller inte vara/     otrogen, oskysst, falsk, taskig, att komma ifrån finare familjer, eller dom som just för tillfället känar mer pengar en de andra so´m bor på landet och ahar haft en dålig start i livet.
Äe jag hemma, inte har något måste eller besök så tittar jag på serien för att jag tycker det är intressant.

Åter till knytisen i lördags. Trots att man känner sig lite extra sliten eller helt enkelt trött, så känns det som något man får leva av en tid.  När det gäller alkohol så förekommer det vid de flesta borden, men inte överallt, och det är vad vi vill uppnå, att man ska känna att var och en gör som dom vill.  Om det finns något som jag inte gillar ,så är det när vuxna männinskor blir så som dom inte skulle vilja vara annars bara för att  det har blivit för mycket alkohol.  Nu ser ju inte jag mej själv, men jag hoppas att jag har full kontroll på mej, så jag inte sticker ut mer än vanligt. För att jag vet att jag kan göra det även i nyktert tillstånd.
Men jag vet ju att det blir lättare att vara uppsluppen när man har fått något i sig, så därför så är det lika bra att dricka vatten när man börjar bli törstig istället för att dricka grogg eller starköl. Min närmsta kompis och jag vi blir ofta beskyllda för att sluta för tidigt. Men som sagt  vi har förhoppningsvis inte gjort något som vi inte skulle ha gjort i nyktert tillstånd.
Dessutom så vill jag veta att mina fötter följer med som jag vill. Och dom rörelserna kan ju bli lite slappa.


Ja, kvällen var toppen men självfallet blir man slut när musiken har tystnat, men då är det bara att bita i det hårda äpplet eller ta ett mjukare. Lägga i nästa växel och börja plocka undan och städa. Det går så otroligt bra eftersom våra vänner hjälper till, så vi är sex som städar och plockar undan. I slutet är det knappt man tror att man ska orka , men en bit till sen blir det klart. Tolle och Annika tog alla sopor och pant med sig, TACK. Så skönt då slapp vi det..
Och åter igen en eloge till orkestern  HOLENS, dom var toppen. Och TACK alla ni som kommer och har roligt så vi får ha roligt, Och alla ni som stöttar oss med att tala om hur ni uppskattar det vi gör, det värmer, eller hur Annika.?!

Nu ska jag ta fram dammsugaren för att ta bort det värsta innan dom kommer ifån soc.  Annars så får det se ut som vanligt. Antingen så gillar dom "läget" eller inte. Nu kom jag ihåg något annat. Föreläsningen i Flen, det blir en till nu;


Mycket intressant föreläsning;

Skolan och Familjehemmet;
                          TISDAG den  3 MARS   18.00
                          Andreasgården, Götgatan 10 i Flen
                          40 kr inkl. fika

anmälan till Roland 0150 / 78010 eller maila [email protected] .

Är du intresserad kanske har du funderat på att bli familjehem? eller så kom ändå. Men anmäl dej.


Hej, ni som kommenterar, här är jag.

Det är så roligt när jag får kommentarer. Tack.  Ja, i dag är jag fortfarande lite sliten, men det har jag försökt göra något åt genom att röja lite snö.
I morse när jag körde ner till Stjärnhov så blev det ordentliga spår. Eftersom jag ska få soc. besök i dag så tog jag undan lite snö vid parkeringen, så dom slipper bli blöta om fötterna när dom kommer ut på landet.
OJ, jag slog ut kaffe koppen, om ni bara visste vad mycket kaffe det blev av skvätten. Runt tangentbordet och monitoren på golvet och några droppar på burken som står nedanför. Ja nu är det upptorkat, Jenny var där och smakade på det men hon tyckte inte om det.
Ja, besöket idag är ifrån en grannkommun, dom gör ett hembesök och ska bedöma om vårat hem tillsammans med oss kan vara tillfredsställande nog för en placering. Dom har pratat om en kille som min övriga familj nog inte är intresserad av. Innan dom åker hem så har Folke kommit hem så dom får träffa honom också. Tyvärr så hinner inte Carro komma hem, det är synd för dom soc.ass. som intresserar sig seriöst, dom bryr sig även om de hemma varande barnen. Dom soc.ass. finns, men det är glest emellan dom.  Nu ringde dom om vägbeskrivning, jag trodde dom skulle säga att någon var sjuk.


Knytisen ska jag berätta om .  Fredag när Folke slutade var vi och handkade, sen tog vi upp semmelbullarna för upptining. Smörgåstårta till dom som var hemma hjälptes vi åt med, sen var det frukt och ost korgarna som vi har till lotteriet.
11.00 Då träffade vi Tolle och Annika i lokalen. Våran Rickard och Carro var med ner för att hjälpa till.  Vi flyttar bord och stolar, tjafsar och slännger olika kommentarer till varandra,  vi har kul under tiden vi jobbar. Sista lilla grejen; ett rött godis hjärta på varje tallrik.  När det var dukat och klart så var det produktionen av semlor som var kvar. Carro satte igång att vispa grädde, de andra skar av hatten och tog ur inkromset i bullarna. Jag blandade och Carro la i blandningen, sen var det grädden locket och folie.

  92 semlor, det tog inte riktigt en timme.

Vi tyckte alla att det var roligt och att dom var så söta. Dom klarar sig i kylen.
17.00 börjar Folke med kaffet, sen kommer Annika och lägger upp sitt hembakade kaffebröd. Den här gången var det jätte goda kokos rutor , tack Annika, MVG.
Tolle tar emot musiken  HOLENS, toppen . Dom var tre stycken .  När Gästerna kommer sitter Folke och Annika och tar betalt och prickar av.  Var och en har med sig själva eller i gäng vad man äter och dricker.
Så vi satte igång med våra vänner att äta smörgåstårta, kex och ost med frukter till.19.30
  
20.30   Då spelar musiken upp till första dansen, den brukar vi dansa med våra respektive men sen finns det ju så många man vill dansa med.  Men min ork, eller kondition är tyvärr inte vad den borde vara.  Jag orkar inte så som jag skulle vilja, jag älskar att dansa.  Vi har ju flera goda vänner som inte sitter hos oss, så man blir så glad när man hinner få fatt på varandra. Man träffas, får dansa och till och med känna på varandra samtidigt som man får bekräftelse, a ha, det är fortfarande de som vill dansa med mej.  Det finns bara en sak som ibland hindrar mej att bjuda upp när  jag ser någon som  är väldigt duktig att dansa, det är min övervikt. Men, men jag har ju tuggat till den själv. När det gäller att dansa, så är det nog det enda som jag skryter med att jag kan. Det har alltid varit min passion.   DANS. Vad vore livet utan dans?. jag älskar att dansa . Det är bar orken som tryter ibland.


För mej finns det väldigt mycket annat också, men hade jag inte börjat på den där gammeldanskursen som mamma körde ner mej till när jag var 14år, så hade mitt liv sett helt annorlunda ut än vad den gör idag.
Mina kvällar som inte var dans, innan jag flyttade till Folke, dom var lättare att räkna än de kvällar jag var på dans.
Men sen även sen vi fått tre gemensamma barn, så har vi gett oss tillåtelse att vara ute och dansa på¨var håll en gång i månaden, och ibland mer. När Folke har varit och dansat så har jag varit med mina barn, men när jag varit och dansat så har Folke varit barnvakt. Är det inte konstigt.  Ha, ha.

Nu ska jag titta på Hem till gården innan jag fortsätter


Ha det bra Hälsningar Yvonne på Vreta

Söndag eftermiddag.

NU, har alla extra barn åkt hem. Nu kan jag sätta mej vid datorn när jag vill. Sen i torsdags har tiden gått fort med planering, städning, handling, dukning för Knytisen och lördsgskvällen som var mycket trevlig.  Vår närmsta och goa vän hade beställ och tagit med sig smörgåstårta som vi partade på. Sen hade vi åtta stycken med oss så vi kunde äta ost och kex så småningom. sen började musiken och slitet på dansgolvet. Inte behövde man frysa heller, det går inte att stänga av termostaterna innan vi börjar.HOLENS som spelade gav mycket bra ifrån sig. Men eftersom vi kom hem vid 2.30 på morgonen så är vi inte så pigga nu.  Folke ska till ladugården och jag ska sova en etund i min fotölj.

Förbered er för måndags morgon, hälsningar Yvonne på

Torsdag sen kväll.

När jag äntligen satte mej vid datorn, så hade jag många mail att svara på och förfrågningar att fundera på.  Idag har vi varit till Stockholm och tittat på min mammas nya lägenhet. Mycket fin, helt ny, ingen har flyttat in förut.  Den som köpte den för ca; ett år sedan kanske trodde att det var en investering, men ki den.  nu är det marknad för den som redan har pengar. Så det var min mammas marknad och hon köpte när hon fick det pris hon ville betala.  Carro, vårt bonus barnbarn och Jenny har varit med. Mormor var så nöjd när vi satt upp hennes nya gardiner och lite annat. Sessan har varit ensam hemma, men jag tror att hon mest sovit, för när Folke kommit hem då har hon inte haft speciellt brottom ut. Innan vi åkte så fick både Sessan och Jenny en promenad så alla behoven blev utförda . 
Tack För kommentaren, jag ser ju stavfelet när du påpekar det och det är jätte bra.  Ibland är jag så trött så jag kollar inte texten, bara lägger ut den. Nu är jag trött och ska gå till sängs. Hundarna har varit ute, katterna har fått mat, TV;n är avstängd och det är förställt in till vardagsrummet så inte hundarna sover i sofforna. Nu gäller det att borste tänderna, kissa och gå och lägga sig, Eller hur??
Sov gott.    
                                                                           Hälsningar Yvonne på Vreta

Extra, Extra.



Önskar er alla mina vänner en god kväll

Onsdag kväll.

nu är det dax att skriva en stund.  Vi har varit i Nyköping, Marren har klippt mej, vi har ätit ute, Marren var med mat till Daniel och hans kompis. Vi var och bytte den lilla handväskan som gick sönder första kvällen på Birka Cruices.
Nu är den bytt och vi fick med oss vårat bonus barn barn hem. Han och våran extra kille som kommer på fredag är polare .Nu sitter vi tre vid varsin dator. I morgon ska vi till Långbro och titta på min mammas lägenhet som hon har köpt där. Ikväll blir vi hemma och Folke ska på Hembygdsföreningens möte. Det finns några platser kvar på våran knytis. Om du tycker om att dansa, umgås och kanske vara salongs berusad, då är du välkommen att höra av dej till oss.
 Lördag kl;19.30.
Nu är jag trött, jag ska se om det blir något kaffe eller om jag ska sätta mej och sova i min fotölj.

Kram på er och ha en bra kväll, hälsningar Yvonne på Vreta

Onsdag den 19/ 2.

Nu har jag väckt Carro. Det börjar bli dax eftersom vi ska till Nyköping och hälsa på Marren bland annat. Idag har jag fått hundforwe levererat, toppen. Jag hade köpt ett annat foder men det är dom inte lika intresserade av, det går ner men inte mer.
Jag har Mailat med en annan Carro, Härligt Carro att ni gått vidare och skaffat en till valp. ser fram emot att få träffa den tillsammans med de andra.  Nu ska jag ordna en återträff snart . Vi har haft en jakt hund sprungit efter hare här i närheten ochmina hundar har varit helt galna.  Upp och ner i fönstren och ut mot dörren skäller så Sessan blev helt slut.
Nu har dom dragit så det blev lugnare. Aha, Carro kom upp, bra , då ska jag klä på mej. Jag var ute och skössade våran boende vid 7.30. sen när jag hade kommit hem och fikat, så duschade jag och sen har jag gått i morgonrock, men jag hann ta emot hundfodret innan, bra.  Får se om Marren har tid och lust att klippa mej lite, så man ser hyfsad ut till knytisen på lördag. 
Sköt om er, hela dagen. Jag hinner kanske inte skriva mer idag eftersom jag ska kanske med på möte i Hembygdsföreningen, vi får se när vi kommer hem.
Hälsningar Yvonne på Vreta.

Tisdag kväll

En kort stund, innan jag ska lägga mej och titta på TV. Carro ska vara med i EFTERSNACK. Dom kontaktade henne per mail, Hon hade hittat Carros blogg. Dom åkte ut till skolan i Flen bara för att göra reportage. Det ska bli kul att se om det kommmer ikväll 22.30 eller imorgon samma tid.  Socialnämnd ifrån klockan 13.30 till 20 med en smörgås och kaffe.  Jag som inte hann äta innan .  Men bullarna till semlorna blev klara.  NU ska hundarna in , katterna ska ha mat, jag ska göra mej iordning, det är 10 minuter kvar   Hälsning Yvonne på Vreta

Fortsättning på Tisdags morgon

Det ringde en trevlig tjej som ville sälja för Hitta.se. Hon visade hur det skulle kunna vara lättare att hitta våran Camping på nätet. Jag har ju inte skrivit något om våran Camping ännu här, men det är nu det börjar bli dags att uppdatera hemsidan för att kunna ge rätt info. till dom som kommer in där. Vi finns med i en tidning som heter F camping.
Campingplatser som inte är med i den stora organisationen. Vi startade vår lilla camping därför att jag tyckte vi skulle ge fler möjlighet att komma ut ifrån Stockholm och bo billigt på landet. Jag kom ju själv som ensamstående till Folke på landet och tyckte det var underbart att komma bort ifrån stressen. Innan jag flyttade hit så våndades jag varje söndag när jag var tvungen att åka tillbaks till Vårberg där jag bodde med min äldsta son. Vi har ju haft flera barnfamiljer som stått här med husvagn hela säsonger, men sen när barnen kommer i skolåldern så fodrar dom oftast något mer , så då har dom flyttat till en större Camping. Sånt är livet. Men dom vi nu har mest som gäster är de som kommit i vår ålder, där barnen oftast har flyttat hemifrån och dom som vill ha en mindre lugnare camping på landet. Så i Mars kan ni söka efter oss på Hitta.se och få bättre info än i dag. Men vi finns idag också. Nu har tjejerna vaknat så nu ska jag baka bullarna. Sen ska jag till Gnesta, det är möte i Socialnämnden med förlängd dag. Kram till alla, du som ät familje eller jourhem, kommentera gärna om du vill ha kontakt. Med ditt E mail. Jag hör av mej.  Yvonne på Vreta.

Tisdag morgon

Ja, nu har jag varit uppe sen 6,45. Jag vill ju visa lite hensyn till Carro och hennes kompis, så jag får sätta igång baket lite senare. Men jag har vikt handdukar som låg i torktumlaren, jag har tittat på Emma, som nästan mördades tillsammans med sina två barn. Det är fantastiskt vilken styrka hon ändå har. Men i dag sa hon ju att andra kapitlet var klart och att hon ska börja sörja sina barn, det har hon inte gjort tillräckligt. Men hon har en familj som håller ihop och dom pratar om barnen varje dag. Usch, ja, Det värsta skräck senariet som jag kan tänka mej är att något av mina barn skulle råka ut för något onödigt. Bilkrach, svår skada eller helt enkelt mördad. Jag vet ju hur en mamma blev påkörd av en full idrottskille, som inte klarade av svängen utan körde upp på trottoaren och på denna mamman. Hon dog inte men,  hon var konvalecent mycket länge, och under den tiden kunde hon se hur idrottskillen fick behålla sitt körkort och köra omkring. NÄ, när det gäller att köra motordrivet fordon ska det vara nolltolerans. Ingenting annat. Den här mamman hade ju två barn som inte kunde få ha sin mamma som vanligt, för att en idrottskille kört onykter. Jag har inte pratat med henne på mycket länge, men det skulle förvåna mej om hon någonsin blir av med verk efter detta. Förmodligen så får hon leva resten av sitt liv med mer eller mindre verk tack vare denna idrottsman som kört onykter. Detta kan jag upprepa många gånger, för att man ska få rn liten tanke att bli större , på hur det kan bli av något så fruktansvärt onödigt som att köra onykter. Även om denna idrotts kille tänker en tanke någon gång på vad han gjort, så har denna mamma fått ett helvete gentemot den som orsakade det. Dessutom , om jag kommer ihåg rätt??  Så tror jag att han bara fick böter.
Jag blir så förbannad  nu avslutar jag kram yvonne

Måndag kväll, ja, jag vet.

Ja, jag har fått bassning för att jag inte skrivit sen i lördags, jag har väl umgåtts mer med min man än datorn. Och idag har Carro ooch jag varit i Gnesta. Jag fick hjälp att klippa klorna på Jenny. Det gick inte så bra men hon klippte i jallafall på alla klorna. Sen kom hon på att man kunde fila. Nu ska jag fila på någon eller några klor varje dag. Nu har Carro två kompisar hemma här. Dom gick tidigare i samma klass. Jag har pratat med Annika, (hej, Annika) vi är några fler nu, 71 st. till knytisen. Kul, det närmar sig, och alla som ringer och anmäler sig ser fram emot en trevlig kväll. Och det är just det vi också gör, annars skulle vi inte hålla på. Annika har bakat kakor och jag ska baka bullar som jag skrivit förut. Sen ska vi tillsammans göra iordning semlor till alla när vi har ställt iordning borden och dukat. Kul , Kul, fest två lördagar i rad.
Första gör vi i ordning och har roligt, den andra är vi bjudna på. Nu vill Jenny att jag ska leka med henne, hon har tagit upp en leksak i sängen och sen ställer hon sig och stirrar på mej medan hon gnäller. När det inte funkar så hoppar non upp och ställer sig med fram tassarna mot min arm. Ja, ja, jag ska leka med dej. Tänk att en hund kan gnälla tills hon nästan ylar om inte får som hon vill. Nu ska jag fika med Folke och vi ska alla äta glass.
Sköt om er.
 Hälsningar Yvonne på Vreta

Lördags kväll.

Ja, ha så sitter jag vid datorn igen och nu har ´jag läst en blogg med fina  härliga barn bilder. 18 år och tre barns mamma.  Fantastiskt , hoppas att hon får hjälp av anhöriga och att pappan till barnen hjälper till. Hon har så oändligt mycket kvar att upptäcka av livet. Men hon kan ju inte ha Gymnasiet. Det får hon plugga sig till när barnen blivit lite äldre.
Jag har haft mamma med barn bott hososs under tiden hon gick klart Gymnasiet.   Jag skulle gärna vilja ha lite småbarn här emellanåt för att gosa och leka med. Det är underbart, slutar alldrig sukta efter dom små.
Alla åldrar har ju sin charm, eller hur. Men jag har ju lillhunden som min bebis. Ja, idag så har det varit lite rått men fint väder. Vi har som planerat röjt i bon`. Folke backar in traktorkärran på gården och vi lastar ut sånt som vi trott att vi skulle vilja ha någon dag. Jag är värst, om det går att andvända har jag inte kunnat göra mej av med det.  Nä vi har fyllt bodarna, så det knappt gått att gå in. Kläder och skor efter sex barn, vem vill ha de begangnade skorna och vinterkläderna som mina barn haft?. Nä, det har hängt för länge och luktar bod`. Men efter imorgon så är nästan allt sådant borta.  Men visst hittade jag ett par underbara skor sen tjejerna var små . Dokument som är tio år behöver inte heller stå där och ta åt sig fukt.  När vi är klara imorgon så vet jag att vi har massor som vi behöver sortera. men när Folke blir arbetslös och är hemme så ska vi köra många lass med nya bilkärran till återvinningsgården. Det finns ju mycket som inte går att elda och som tar för stor plats i soptunnorna, det kör vi iväg då. Sen kanske vi kan få ordning så vi kan hitta det som ska stå där ute. Man hittar ju en del som man glömt bort att vi har. Det som göms i snö kommer upp i tö. Under tiden vi Carro och jag sitter vid datorerna så vill Jenny att vi ska leka med henne. Hon nästan ylar när vi inte bryr oss om henne. Den nya leksaken som pep när hon bet iden, den bet hon tydligen hål i redan första dagen, men den är kul ändå. Men nu har hon somnat, och jag ska titta på TV en stund.   
God kväll ni som läser min sida. hälsningar Yvonne på Vreta     Annika, hoppas ni har några på er lista till knytisen. Vi hörs söndag kväll.Kram Yvonne.

Fredagskväll.

Ja, nu är det mörkt, middagen bestod av Tai mat. Jag som tycker mycket om vok grönsaker gillade maten mycket men det var alldeles för lite kyckling i. Det har startat upp två nya matställen i Gnesta. Detta var Tai, take a vay. I industriområdet vid Statoil, dom har även Tai Massage. Det har jag alldrig prövat. Sen har en restaurang med Asiatisk mat öppnat. Inte heller den har jag prövat. Det blir nästa gång vi köper färdig mat i Gnesta. Tack Anna för att du kommenterat min blogg.  Det fanns ingen E mail adress med. Det kanske var för att du valt det, annars vill jag gärna maila till dej. Ändrar du dej, så är min mail  [email protected]
Igår hände det som inte får hända,  Carro hade sin hård disk med sig till skolan, hon och en kompis till henne blev intervjuade av en reporter ifrån EFTERSNACK, TV programmet, det kommer på måndag eller tisdag 22.30 i tvåan.
Då skulle Carro visa några bilder hon tog vid inspelningen av Män som hatar kvinnor. Men hon tappade den lilla hårddisken i golvet.  Sen har den inte fungerat.  Hela Carros stolthet finns på den.  Efter många svåra tårar så har en av Carros kompisars pappa lovat att hjälpa henne få fram hennes material. Hoppas han lyckas.  Så nu gäller det att köpa två externa hård diskar för att ha en backup. Vi hoppas för Carros del att hennes material går att få fram.:).
Jag skulle ju skriva lite om våran knytis med dans. Våra gäster ringer och anmäler sig, Det är imorgon bara en vecka kvar. I vår egen lilla grupp kompisar som ska äta ihop, har vi bestämt att köpa smörgåstårta som vi 8 st delar på. Sen har vi lite ostar och kex med.  Det är så gott att när man sitter där kunna ta ett kex med lite ost på och dricka öl till. Vi är så glada för alla våra vänner, förutom de vi ska äta tillsammans med så kommer det vänner ifrån LINKÖPING, tillsammans med södertäljebor. Eftersom vi lärt känna varandra genom gemensamma vänner så blir det nästan bara vid festliga tillställningar vi träffas. Födelsedagar och knytisar.  Ja, jag vet att jag tagit på mej ett litet jobb på lördag men Tolle, Annika Folke och Carro ska få hjälpa till, för när vi har dukat för kvällen ska vi göra iordning semlor till alla. Men jag har redan planerat för hur rationellt vi ska jobba, så vi får en stund hemma innan Folke ska ner igen och brygga kaffe och Annika ska lägga upp kakor. Nu blev jag bjuden av Folke att smaka den gamla hedliga drinken Gröna Hissen. Det blir vad vi kommer att drinka på lördag.  Nu ska jag titta på TV. Sköt om er, hälsningar Yvonne på Vreta.

Torsdag.

Nu har jag haft  samtal med min boende. Han fick vara hemma idag eftersom han behöver tänka och bestämma sig hur han vill ha det.  Vi ska förhoppningsvis ha ett möte tillsammans på hans "jobb" för att kunna vara samlade i att hjälpa honom framåt. Att alla inklusive den det gäller jobbar åt samma håll tror jag är det ända som kan ge den osynliga tryggheten..  Den syns inte men ska kännas även om den ibland känns besvärlig. Vad jag vill förmedla med det här är att det spelar ingen roll om den placerade är 15 eller 50+ , så är det lika viktigt att man strävar mot samma mål och tillsammans.  Annars har jag varit ute och mötit upp bilen som har hämtat de djur som ska gå till slakt.  Han hade Får hämtning i dag, och han backar intill med sin stora lastbil och fäller ut en lucka bak med sidor som han ställer upp. Vi har också grindar som vi ställer för så det blir en gång för djuren att gå i.  Med lite lirkande så började det ena fåret att bli intresserad, sen tog den sat´s och sprang upp och de andra följer med. Igen med grindar och sen fäller han upp luckan när alla ser ut att ha det bra.  Efter att pappren var färdiga så pratade vi om familjeplaceringar och förebyggande hjälp. Han hade bra ideer. Intressant, men jag vet ju att allt handlar om att våga och om pengar.  Nu ska jag ägna mej åt städning och en stunds tittande på Hem till gården. Är du familjehem eller pånågot annat sätt ägnar tid åt barn och ungdomsverksamet eller om vuxna så hör gärna av dej till mej. En kommentar eller ett Mail.
Ha en fortsatt bra dag, önskar Yvonne på Vreta.

Onsdag kväll.

Nu har Carro och jag varit på en föreläsning i Flen som FR tillsammans med studieförbundet vuxenskolan har ordnat.
Det var Börje och hans vuxna dotter , hon berättade hur det var att vara biologiskt barn i familjehem. Hon var mycket duktig och hade ett handskrivet manus att stötta sig på. Hon ifråga satte vem det biologiska barnet skulle prata med när det hade hänt jobbiga situationer?. När hon hade fått veta något i förtroende men kände att hon kanske inte skulle bära det själv , eller om lojaliteten till de barn som hon kom väldigt nära. Min Carro kände igen sig i en del av det som hon sa.
Ja sedan pratade Börje som har föreläst mycket , utbildar både personal och handleder familjehem. Tyvärr hade inte han ett manus att stötta sig på. Det hade han behövt tycker jag, utan att behöva följa det till pricka. Men han berättade att deras bana som familjehem började med att Börjes lille syster flyttade till Börjes familj när mamman var mycket sjuk och straxt därefter dog. Då blev han helt plötsligt tvungen att skriva på vårdnad .  Sen blev det familjehems kille, och under en tid så var dom HVB hem. Länstyrelsen godkände dom för 2 platser och då fodras att dom som arbetar med barnen är utbildade och det hade eller hölt dom ju på med. Sen blev dom vanligt familjehem igen men med de utbildningar som dom båda hade.   Det kändes som om man skulle kunna få honom i handledning så skulle det nog kännas bra.
Men när det var slut så stack vi direkt Carro var trött och skulle hem och blogga lite. Ja nu har jag skrivit lite om föreläsningen och ska snart gå yill sängs. Natti natti. Yvonne på Vreta.
Föörresten Roland, jag vet ju att du ägnar mycket tid vid datorn och att du har mycket av fakta att förmedla,STARTA EN BLOGG, VET JA.  Och kommentera gärna med dina tankar när du är här.  Det skulle vara roligt om man kunde skapa ett forum för familjehem och andra som är intresserade. Det kommer.

Onsdag efter besiktningen.

Jag såg på Blogg sidan att Kevin Borg fått ut sin första skiva nu, eller album. Eftersom han har en enormt bra röst och kan verkligen föra sig på senen, så är skivan säkert bra.  Pusst, nu är det gjort för idag, bilbesiktningen, så klart. Glapp styspindel, återbesök till bes. inspektören..  Annars var allt ok. tydligen.  Jag hade bytt en skylt lampa och fyllt på med bromsolja, men det fanns inte någon triangel i bilen, det sa jag redan när jag kom. Det är inget att leta efter sa jag.
Det gick fort det var lärlingar där så dom överföll mej nästan. jag ska höra med Ove om att laga eller byta ut spindelleden.
Det spelade ingen roll tyckte min son eftersom han inte har tid just nu.  Ja, ha.  Dags för mej att steka fisk, det händer inte så ofta. Ikväll ska jag till Flen igen på föreläsningen om Biologbarn och om biologföräldrar i ett familjehem.
Sköt om er.  Yvonne på vreta

Jenny och Prissen

Ja här ser ni några som kan bädda. Så ska jag också göra snart. Men jag har haft lite lektion med Carro för att hon skulle lära mej hur jag skulle få detta som jag ville.
Med bild och text. Nu ska jag läsa kommentaren sen blir det sängen.  Katten heter Prissen och hunden heter Jenny.
Vi har en otrolig fantasi i den här familjen, så hon katten heter Prissan och detta är hennes son som heter Prissen.
Sov gott.   Hälsningar Yvonne på Vreta.

Tisdag kväll

Jag hade tänkt att skriva lite av mina tankar igen. Men jag gick in på några bloggar och jag blir så trött , det är ju mest fåfängda tjejer som lever för att se ut som någon som dom tror sig se upp till.  Men sen har jag varit inne på tjejen som nu fyllt 18 år och har tre batn i en samlad familj.  Underbart att hon sätter sig ner och förmedlar till oss om sin vardag.
En tjej som lever för sina barn och familj. 18 år. Såg ni programmet om familjerna med många barn???   10 barn.
8 och fem barn. Dom som hade två och ville ha ett till men det blev tre på en gång. Det kan jag förstå som har fyra barn.  Men 10 barn, hallå.  Som mest hade vi sex barn som bodde här hemma, det var roligt, mycket och trångt. Men finns det hjärterum så finns det skärterum.  Det gäller bara att hinna se, och finnas till för alla. Det var tre fosterbarn, flickor som blev kvar för att mamman inte  tog sig ifrån missbruket, en kille vars mamma fick lämna oss för att hon hade tagit sig ett återfall vid en hemvistelse och killen mådde jätte dåligt i hennes närhet. Han bodde jour hos oss i 5 månader och kom till ett familjehem  Tyvärr så hjälpte dom inte honom så vi fick fortsätta kontakten. Alla våra tjejer tyckte så mycket om honom som syskon.  Flickorna fick efter 9 år flytta på heltid till sin mormor. Med en toppen morfar som inte var biologisk och just därför var en trygg person i deras liv. Efteråt förstår jag ju att det var för mycket med sex barn, frustrerande anhöriga, två orförande poster, en idiot som brände ner fyra sommar stugor runt vår gård.  Jag var så när in iväggen, med stora fall luckor, som jag fortfarande kämpar lite med Efter 8 år. Ja, nu är tankarna igång. Vi har haft flera vuxna par som vi fortsatt att umgås med och som inte bor långt ifrån oss.  Som är jätte gulliga och kommer till oss när vi åker på semester, hjälpte oss när vi hade potatisplockning.   Nu är fikat färdigt, det ska bligott.
Hälsningar Yvonne på Vreta   skriv gärna kommentarer.

Tisdag mer än halva dagen har gått.


Jag hörde killen som intervjuades av Malou i EFTER 10 på 4;an. Killen som bott i familjehem av två olika sorter men ändå hade en gemensam inrikting kände jag. Den första där blev han slagen och fick leva i en hemsk missär. I den andra familjen blev det också i missär, men på ett annat sätt.  Det första hemmet , där levde man isolerat, borstade tänderna en gång om året, badade 1-2 gånger per år, bytte kläder fyra gånger per år. Gick till skolan i gamla äckligt inpyrda kläder som satt på en otvättad liten kropp. Jag tänkte direkt på  Lisbeth Pipping som växte upp med en utvecklingsstörd mamma. Där man alldrig tvättade sig med annat än möjligen vatten.  Där Lisbeth fick trösta sin mamma, där alla säkert såg, men inte vågade göra något, där soc. alltid menade att mamman gjorde så gott hon kunde och sen fick det räcka för den gången.  Men Lisbeth fick ju en lärare när hon gick i fyran som vågade bry sig och försökte hjälpa Lisbeth.  Och hon fick ladda batterierna när hon fick komma till sitt sommarhem under några veckor.
Lisbeth föreläser mycket och har skrivit flera böcker om sitt liv. Hon har hittat styrkan och hon har egen familj med barn.  De flesta som utbildar sig inom barnkunskap och socionomer har hört henne föreläsa. jag är mycket glad att jag haft förmånen att höra henne några gånger när FR har anlitat henne.  Jag är alltid intresserad av hur männinskor lever, och de här hemska upplevelserna som vi får berättat för oss ger perspektiv på det man gör och en tankeställare på , vad gnäller jag för???
Jag blir så berörd när jag hör dessa berättelser ur verkligheten. Men vi behöver också få höra om de som har haft en mycket bra barndom i familjehem och uppväxt.  Malou har ju tidiigare haft intervjuer där det framkommit och det har varit andra program där det framkommer att ett barn kan sakna eller undrar över sitt biologiska även om dom haft det hur bra som helst i barndomen. Därför är det tur att alla har rätt att veta sitt ursprung.  Jag som familjehems mammavet hur viktigt det är att försöka ha en bra kontakt med biologföräldrarna för att barnen ska må bäst. Våra första flickor, som hade ett nätverk som inte ville att flickorna skulle vara placerade. Där var det svårt att ha ett bra förhållande, och det blir ju ändå barnen som känner av sådant och dom som får lida , även om man i det längsta försöker hålla god min.  Och jag har ju nu senare år haft tre barn placeringar där vi haft mycket bra kontakt med föräldern  ifrån början och det har självklart blivit en större trygghet för barnet.  Ja, jag är fortfarande mycket nyfiken om vad nästa placering blir . Alla är soc. personer är ju sjuka, så två stycken olika har flyttat fram sina hem besök hos oss.    Carro är hemma idag också eftersom hon även blev sämre i förkylningen.  I morgon ska jag besiktiga bilen, är det inte konstigt att det känns som om man ska komma dit och få bannor och få skämmas eller så får man ros och bara åker hem med ett leende på läpparna och psstar ut.
Även om det blir någon anmärkning så kanns det som man pusstar ut bara man får åka hem.  För mej är tandläkaren ingenting mot att åka till bilprovningen.  Men det gäller att stålsätta sig. Det ska bara göras. Och jag gör väl som min äldsta son säger, han är ju bilmek, med egen verkstad.;; Åk in och besiktiga, sen kan du åka till verkstaden när du vet vad du måste göra!!!   Jag ska i jalla fall byta en skylt lampa och fylla på med broms vätska.
Nä nu, ska det bli en promenad med hundarna. Sköt omer. Rå om varandra. Hälsningar Yvonne ppå Vreta

Måndag

Jag har varit med Carro till tandläkaren, han drog ut en tand som satt åvanför de andra. Roten var mycket stor och har därför inte låtit tanden under ha plats att sätta sig som den ska.  Nu har hon ett stort hål där, men det läker ju snart.
Så nu ska Carro få tandställning så att den vridna tanden kommer på plats och att tänderna kommer på plats.
I dag är det solsken och några grader kallt. Sessan älskar det här vädret och är gärna kvar ute. Problemet är att Jenny som mycket lättare fryser och kommer in, hon kan inte slappna av när Sessan är utanför. Men nu tror jag att hon har somnat en stund.   Carro som kände obehag efter tandläkaren är hemma med mej idag, så vi får väl se om hon kommer med på en promenad.   Nu ska vi äta lite lunch, Carro äter yougert.
Vi hörs,    Yvonne på Vreta

Söndag.

Jag glömde kommentera Melodifestivalens Idoler i den här Familjen.  Men dom som känner oss vet ju att det är SCPTTS.  Dom var mycket bra, men inte bäst. Ändå var det skönt att dom fick komma med till andra chansen.
Förra året var den i Nyköping
  då var vi där på genrepet.  Det var mycket intressant att få se hur det gick till bakom kulisserna eller framför med alla dessa kameror och studiemannen som var en artist i sig. Det var det mest fashinerande tyckte jag. Nu har vi varit även i Globen och på IDOL två gånger så man lär sig ju.   Vi var på Dansbandskampen också, men det var något helt annat. Ja kul att ha sett det. När vi var där var det så mycket folk så vi brydde oss inte om att gå in och trängas på dansgolvet. Men Carro hade första kontakten med SCOTTS.
Och vad jag skulle vilja säga om Carolina af uggla, det ska jag inte ens skriva.
Sköt om er Yvonne på Vreta

Söndag.

Hallå!     Jag hade skrivit jätte mycket och helt plötsligt så försvann hela sidan.  Jag vet inte om man måste vara klar inom en viss tid eller kanske något med strömmen här.  Ja, ja, jag tackade för kritiken av Anna. Det är kul när någon resgerar.
Jag orkar inte skriva om allt jag skrev om stavning och cirklar, Men jag har haft en lugn vecka och detblir en mer fullspäckad vecka nu,  Det värsta är att besiktiga bilen. Att man ska besiktiga oss som familj är ingenting. Självfallet kommet jag att ha det nystädat, Men sen är vi som vi är, och det är ju vad det ev. barnet ska leva i . Förmodligen så får vi återigen gå igenom en utredning, det ska ju göras för varje placering igentligen, för att kunna matcha oss med den tilltänkta om det stämmer.  Men allt detta har vi gjort flera gånger och brukar bara vara trevligt.  Jag har flera kontakter på gång samtidig. Men hoppas på att det blir en konsulterande placering den här gången, eller att den soc. som ska placera har stor erfarenhet och vet vad som behövs och att dom inte är för ekonomiskt pressade vid en placering . För då har dom inte möjlighet att se till vad som är bäst för den placerade och för familjehemmet. för att kunna ge det som behövs.  Det är detta jag är så trött på.   Vid en konsulterande placering så har dom inbakat eller förhandlat om vad som ska ingå i placeringens ekonomi. Men när förvaltningen placerar själva, är det bara snålhet och indragningar som soc. ass. har att jobba med. Jag tror att våran kommun är extrem när det gäller att inte placera i familjehem. jag hör ju åt vilket håll det bär eftersom jag sitter med i Socielnämnden. Socialnämnden har tagit beslut om andra prövningar, men det var innan jag km med i nämnden. Dessutom så är jag den ända av oss som har erfarenhet av familjehem och placeringar, vad jag förstår på resonemanget.  Vi som är aktiva inom familjehemsvård, både som hem , kontakt, jour eller i föreningar . Vi vet ju vad det finns för behov, vi vet vad det är för placeringar och vad det fodras av oss soc. för att klara av det idag.    Nu vet jag att det finns många med mej som tar emot vuxna också, men ni som inte gör det.!!!!
Jag skulle gradera det som att ta emot vuxna missbrukare, är mycket lättare än att ta emot barn eller förälder med barn.  För mej är vuxenplaceringar eller förälder med barn mitt jobb.  Att ta emot en tonåring i vårt hus, är för oss mer en känsla att vi tar in någon mer på riktigt i vår familj. Det räknar inte jag som mitt jobb, det är mer att familjen ställer upp tillsammans. Men självklart ställer familjen upp även för de vuxna, men inte i samma utsträckning. Där försöker jag att ta den största stöten .   För det mesta är det väldigt trevligt med de vuxna placeringarna  Ibland blir vi den familj som dom alldrig eller på länge inte haft.  Och många har vi ju kontakt med efteråt.
Nu ska vi fika. Sköt om er resten av dagen. Ladda för arbets eller vardag imorgon.  Familjehem!!! kontakta gärna mej på mail eller skriv en kommentar med mail adress så jag kan kontakta dej. Hälsningar Yvonne på Vreta.

Lördag eftermiddag

Jag fick en stund vid datorn. Vår extra kille har en grannkompis här och när dom kommer in så vill dom gärna spela och göra gubbar tillsammans över Internet. Men nu har vi ätit grillad korv, hemmagord pot.mos, räksallad, rostad lök och paprika, så då gick dom ut för att tända upp tomtebloss när dom är i snön..
Jag har kört Carro till bussen som går till Eskiltuna för att hon ska fira SCOTTS i Melodifestivalen med en kompis som bor där hemma hos henne vid TV;n. Jätte roligt tycker jag.  Konstigt för oss, utan en Carro som ska sitta vid datorn och blogga.  Folke har gått ut till ladugården för att ge fåren.  Förresten så har, vi röjt och eldat, det brinner fortfarande vi ser elden ifrån köksfönstret.
Det blir oerhört varmt, så det är toppen nu när det är blött runt om kring.  Ja, annars så ska diskaren komma in och ta disken, jag ska ut och hämta in ved till kaminen, vi ska ha en kopp kaffe senare och ännu senare , om vi inte somnat innan, så ska vi ha en god drink till TV;n.  Men risken är att slöheten tar över och att vi faller i sömn i fåtöljen.
Men sen kommer säkert Jenny att stirra på mej och gnälla, för att hon vill något. Då är man tvungen att vakna för hon ger sig inte. Att en hund kan gnälla så gällt och stirra en rätt in i ögonen när man tittar upp.
på onsdag  11/2 kl; 18,00 - 20,45 är det en föreläsning om ; >> Biologbarn i familjehem. och >>Att vara förälder åt egna och andras barn. Välkommen med om ni är intresserade. Hör av er till mej för mer info.>>>>> Det är i Flen!! Så ni vet.
Nu ska jag in och se vad Stalltrollet gör idag, och höra hur busig Norberth? är inte helt säker på namnet på Hjorthunden.
Sköt om er.  Hälsningar Yvonne på Vreta.

Lördag förmiddag.

Nu har vi haft lördags konferensen över frukosten. Folke har gått ut till fåren och jag skriver lite.  Men nu ska vi ut och rensa boden på kartonger, och elda dom.  Tråkigt att det är så dimmigt och disigt , men det gäller att sätta på sig kläder.
Ha en bra dag. hälsningar Yvonne på Vreta


Fredag kväll.

Tittar ni på Lets, dans. Det gör vi, allihop. Kul att se hur dom flesta bara blir bättre. Spännande att se vem det är som inte blir kvar till nästa gång. i dag har vår extra kille kommit , han ska vara med ute imorgon och elda sopor. För att inte behöva åka ner till Stjärnhov med alla kartonger och en del andra sopor, så eldar upp det på stora brasan. Folke kör in traktor kärran i trädgården och sen gäller det att kassta på. Sen ska det lastas av ute på elden. Det är perfekt nu när det ligger lite snö runt om. Nu har jag fått lov att skriva namn på de som vi ordnar knytisen med.Tolle, (Torgny) och Annika NIlsson.  Tolle är en mycket duktig dragspels musiker. Han under åren spelat upp sej och bytt upp sig med dragspel och komp maskinen. I dag låter Tolle som en hel orkester.  I juni när vi har knytisen i hembygdsgården då spelar Tolle hela kvällen. Ja det kommer att bli mer om dessa kvällar ju närmare vi kommer. Jag vet i jallafall att man inte brukar vara så jätte pigg dan efter.  För det är planering av bord, ja, ni skulle höra vilka olika tankar vi har ibland, men det brukar bli så bra till slut och vi har roligt tillsammans när vi jobbar med det. Men sen ska man ju orka röra sig på dansgolvet också, i flera timmar. Och innan man sedan tar det lugnt som vilket man vill eller inte så måste det städas . Städningen, ja den är inte rolig, men med våra underbara vänner som brukar hjålpa till tills det är klart så löser vi det . Men om man får några minuter över innan taxin kommer så man sätter sig,då, då är det knappt man kommer upp ur stolen.
Det är bar så, att det är värt varje göromål och varje timme för det är så roligt. Jag, brukar säga och menar det att ;> så, länge de andra kommer så vi får ha det roligt , så fortsätter vi.  Jag tror att Tolle och Annika känner lika dant.
VAD VORE LIVET UTAN DANS?  Ja, för mej som tidigare dansade tre till fyra kvällar i veckan och var 25 kilo lättare, jag skulle inte vilja ha varit utan detta.  Nu ska vi se resultate av Lets dans. Sköt om er ordentligt , nu är det helg för många.
Hälsningar Yvonne på Vreta     Vill du ha bra dansmusik på din fest ? så gå in på   www.tolle.dinstudio.se 

Fredag

Ja, ni vet för oss är det SEMELDAGEN. den smakar gott till kaffet när Folke har kommit hem. Han slutar ju vid 14 tiden på fredagar.   Tyvärr så är det snöigt idag. Jag skulle glädjas åt det om det fanns lite kyla så snön låg kvar och inte bara blir till en plåga på vägarna. Radion har stoppat program och varnat för olyckor nu flera gånger på kort tid. Detta är den hemska sidan. men visst det finns säkert barn som har möjlighet att utnyttja snön den lilla stund som den ligger kvar. För dom är det härligt att med bra kläder komma ut i snön. Tiden går och nu har vi börjat planera för vå knytis. Även om mycket är rutin så ska det planeras. KNYTIS  ordnar vi tillsammans med vännerna T och A. Dom bokar orkestrarna, bakar kaffebrödet och skickar inbjudningar till de som dom känner till. Vi bokar lokalen, inköper allt till dukningen, gör fruktkorgar till lotteriet, skriver och skickar ca: 60 inbjudningar. Vi är mellan 50 - 100 st. Tre gånger om året. Vi är ju ett slutet sällskap, med namn. Men vi är alltid öppna för nya gäster som anmäler sig att vara med. T, A och vi dukar tillsammans, gör iordning fika och tar emot gästerna yillsammans. Var och en tar med sig vad man vill ha att äta och dricka. Kaffe med hembakat bröd och en lott ingår. Detta är jätte roligt för den som tycker om att ( som jag brukar uttrycka mej) salongs festa, eller vill vara helt nykter men vill umgås över en bit mat och dansar resten av kvällen. Eftersom vi alltid har levande musik så brukar alla var uppe och stuffa.  I mars ska vi åka med Birka Paradise igen fär Carros skull. Det är ju  SCOTTS som spelar. och den som vill läsa om dom ska gå in på  www.carrosfoto.se det är nästan bara om SCOTTS och EMD, Erik, Mattias och sist men inte minst DANNY. Men ni som känner oss har säkert redan varit inne där. Carro ska till och med åka med en SCOTTS fans till Värmland där en annan SCOTTS fans bor. Där ska dom sova över och åka till ett ställe där som SCOTTS spelar på.  Dom har blivit kompisar över internet, dom har varit iväg och träffats och nu först ska Carro hem till tjejen i Eskilstuna för att tillsamans titta på Melodifestivalen med gissa vilka?  SCOTTS så klart.
Jag är så glad för Carros skull eftersom detta öppnar upp nya vägar i livet.  Nä nu en kopp kaffe innan tvätten och sen en promenad i snön   Sköt om er önskar Yvonne på Vreta 

Torsdag eftermiddag.

Idag har jag varit trött och förlängt morgonen med att sitta vid TV;n och sovit till tio. Men då hade jag vaknat  tidigt och började tänka och bli irriterad i tankarn, då var det kört, gick inte att somna om. Så när jag varit ner till bussen så var det skönt att sätta sig med en kopp kaffe. Sen har jag ringt och beställt en present till min största son 33 år. Jag blev så glad när jag kom på något , för det är inte lätt eftersom han köper sig precis allt som han vill ha till både sig och barnen.
Jag och hundarna har precis varit ute på en promenad, 40 min. Lagom för mej. Jag har ju varit så låst under helgerna och jag har varit väldigt lat hela vintern. Men nu har de lite längre promenaderna ijallafall varit 2-4 gånger i veckan. Det är bra för att vara mej. Annars är det mycket kortare promenader till postlådan, 300 m.  Men mina hundar är ute och springer på tomten många gånger per dag. Det märks när det blir värmegrader ute för då vill Sessan vara mer ute än inne. Dom säger till själva när dom vill komma in.  Idag har jag inte haft några soc. samtal, bara med mina söner.20 och 22år. Den ena är hemma och förkyld, men kan jobba hemifrån och den andra är arbetslös, men skulle uppsöka någon ang. det.
Nu ska jag åka ner till Stjärnhov igen för att hämta vid bussen och handla lite. Idag ska vi äta färdig ärtsoppa med färskt bröd. Enkelt för mej och det får duga. Pannkakor får det bli i helgen.  Gå gärna in på carrosfoto, länka här på sidan.

Onsdag kväll

Snart har denna vecka också gått iväg. Nu ikväll har vi varit hos min mamma och ätit kalops. Det var jätte gott. Hon är duktig som ger sig in på både mat och bak. Hon har Gula Fläcken, Blödande. Så för varje gång som hon har ett skov, så är det en liten blodåder i gula fläcken som blöder. Hon har bara 0.0 något som hon har kvar av synfältet. Men ändå så ska hon nu flytta tillbaks till Stockholm. Hon har köpt en lägenhet där och tror att allt var så mycket bättre när hon bodde där. För mej spelar det ingen roll var hon bor. Det är ju bara att lycka till!!
Ja.ha, den här helgen ska vi förhoppningsvis kunna röja bon och elda ute. Vår extra kille kommer på fredag, varannan vecka och han tycker om att vara ute. Annars har jag konstigt nog fått ännu en intresseförfrågan idag. av en annan grann kommun. Dom ska ju börja med att göra ett hembesök, för att bilda sig en uppfattning om vi kan var de som dom tror behövs för en 13 årig kille. Jag är inte säker på att vi är berädda att ta emot med den problematiken, men det är så svårt när man vet så lite om honom. Jag hoppas mer på de andra kontakterna. Förutom jourplaceringen över helgerna, så har det varit väldigt lugnt under hela hösten, nu verkar det som om kommunerna har fått den nya årets budget och då gäller det att smida medan gärnet är varmt.  Senare i år tar pengarna slut och då får man inte placera. Nu vill mina hundar komma in. Dom har vait ute på natt kissning, då sitter dom i varsitt rep och kan springa ganska bra runt lilla huset och hålla koll. Men när jag har sagt varsågod så springer dom ut och lilla jenny försöker ryta lite åt Sessan, sen springer dom bredvid varandra och nästan kissar på varandra.     Natti natti, hälsningar ifrå Yvonne på Vreta

Zelda

Självklart är Zelda lite mer utdragen och större. Men det typiska med henne är att hennes vänstra öga är vitt med halva huvudet, och hennes högra öga med ansiktet är mörkt, vitt runt nosen.  Som sagt dom bara väntar att den lilla ska kunna dyka upp.

Zelda är först till vänster fram.


Mina lata hundar.

Jag har interiktigt blivit haj på detta med att få in bilder och text. men Carro får hjälpa mej när hon kommer hem.
Men Sessan är den stora hunden som är en fyrvägskorsning.; Sankt Bernard, Labrador, Rottveiler och pappan är en Pyrineer.  Jenny är en liten lågbent Jack Russel, som härstammar ifrån BJörkvik. Dom är 10 och 2 år. Jenny fick planerat, fyra valpar i juli, fyra tikar, som kom till mycket trevliga och bra familjer. Men den ena är efterlyst för att den försvann på nyårsafton i Björnlunda. Den är spårlöst försvunnen sen dess. Ägarna till henne Zelda lyssnar hon till. Dom har utlyst en belöning vid upphittad hund. Jag ska ta fram en bild på henne om det skulle vara någon som sett henne efter nyårsafton.
Nu ska jag titta på Hem till gården. Hälsningar Yvonne på Vreta.

Sessan och Jenny


tidigt onsdag morgon

Jag fick en liten stund över nu på morgonen.  Jag har varit till Stjärnhov en vända på morgonen, vi åkte 7.00  och sen ska jag skössa Carro tillbussen hon börjar sent idag . Jag ska idag städa övervåningen och göra iordning lilla rummet för att kunna ta emot en jourplacering när jag får frågan. Annrs så är jag mycket förväntansfull inför att vi fått två förfågningar om på sidan av boende, jag hoppas att det åtminstone blir en placering så småningom. Men när det gäller förfrågningar om plats för vuxna, så hinner det hända så mycket innan myndigheterna blir klara och har tid att göra placeringen. Så jag har många gånger varit med om att det inte blir något.  Men jag blir alltid glad när det är dags för en ny placering och är mycket nyfiken på det tills jag får träffa den personen. Jag har hu varit i kontakt med en grannkommun när det gäller barn placeringar, och dom blev glada att jag hörde av mej och tror sig ha stora behov av familjehem.  Men dom har inte tid att göra hembesöket . Dom ska komma 1månad  efter telefonsamtalet, trots att dom har hårt tryck att placera.  Ja det är bara att lugnt vänta.   Det finns alltså barn med stora behov av trygghet, och jag finns här och skulle ha massor av tid att ägna mej åt någon, men personalen har inte tid att genomföra det som behövs för att placera.  Detta är verkligheten.
Den jourplacering som vi precis har avslutat var alldeles för långt bort.  När man som för henne behöver åka till BUP en gång i veckan och den redan är på börjad i hennes hemkommun. Så tar det ju den dagen  att åka dit och ordna så det fungerar. Det tog 5 timmar bara för att vara i timme på BUP. Så det vore ju mycket bättre med en närmare kommun.
Dags att köra Carro till bussen.

Tisdag kväll.

Det lider mot TV kvällen. Jag tycker inte jag fått mycket gjort idag. men visst har jag tvättat tre mskiner tvätt och vikit handdukar. Gått en promenad med hundarna om äm dock så liten. Jag hade så många skäl till att inte komma ut i tid innan maten, så den blev inte så lång, men rolig. Båda hundarna blir överlyckliga varje gång.
Jag har ringt och ordnat med lite hemlisar för några av våra goa vänner. Och vi har även fått lite mat i oss, vi behövde inte svälta idag heller. Glöm inte att om någon är intresserad av att höra en socionom och handledare föreläsa tillsammans med sin vuxna dotter om att vara BIOLOGBARN I FAMILJEHEM I FLEN DEN 11 FEBRUARI.  Kontakta mej om mer information.
Nå det börjar bli dax. Sköt om er, hälsningar Yvonne på Vreta.

Tisdag förmiddag.

Carro och han som bor hos oss har jag skössat till bussen. Det var svår skrapat på bilen idag, 11,5 grader kallt.
Hundarna vill inte vara ute länge idag dom vill hellre ligga och sova.  Jag håller på och skriver en ansökan till en fond för carro, medan jag ibland går in till TV;n när jag hör att det är något intressant dom pratar om. Eftersom jag är en nyfiken person så vill jag hellre se personerna i bild än att bara lyssna på radion.  Efter 10 med Malou, har jag alltid på när jag är hemma.   Och man kan ju ge sig på att om jag tar en kopp kaffe och sätter mej vid TV;n för att se och lyssna, då ringer telefonen. Eller hur , telefonen kan vara tyst hela dagen utom just då. Men ändå är det ju roligt när det är någon som ringer förutom försäljare. Igår fick jag två olika förfrågningar om placeringar, en vuxen och en ev. ung vuxen. Båda skulle vara bredvid boenden.   Jag har tre boende möjligheter för att ha sitt bredvid vårat, men ändå höra till vår familj, att äta alla eller minst ett mål mat tillsammans varje dag, att vara med på aktiviteter som vi gör. För den som vill ha sysselsättning hemma på gården under en tid , så finns det alltid att göra. Ja vi får se vad det blir.  Ibland blir det ingenting.   Nu ska jag se på Hem till gården. Hälsningar Yvonne på Vreta

Måndag förmiddag

Ja, nu har jag varit med Carro till bussen, det är ca; 7 km.  Sen har jag sorterat tidningshögen och kommenterat en av medlemmarna i skrivar cirkeln som jag är med i.  Jag hoppas lära mej något bra som jör att jag ska kunna skriva bättre insändare bl.a.  Jag måste ju kunna agera både som politiker och som rådgivare i Familjehemsföreningen,
www.familjehemmensriksforbund.se .  Är det någom som är intresserad av en föreläsning i Flen BIOLOGBARN I FAMILJEHEM den 11 febr. 18.00 - 20.45   Hör då av er till mej eller till FR.  Vi i Centern blev erbjudna skrivarcirkeln först med en träff och sedan på distans.Det känns som ett mycket bra sätt att vara med i cirkel.
Ja, jag ska snart gå en promenad med hundarna och jag ska ringa några samtal, men eftersom jag ska vara hemma så ser jag på Hem till gården, sen äter jag något till lunch. God, dag och eftermiddag till er som läser min blogg hälsningar Yvonne på Vreta.

Redan söndag eftermiddag.

Den här veckan har gått så otroligt fort, och det får man ju vara glad för. Det finns alldeles för många som sitter och tycker att tiden går sakta, det är oftast människor som inte har så mycket för sig.Vi har varit ute och eldat ris idag. Det gick bra trots att både jag och Folke hade en släng av dålig mage inatt. Jag tycker det känns i hela kroppen, men det var skönt att komma ut och röra på sig ändå. Men kraften tog slut när jag hade packat två ved kassar, jag orkade inte bära upp dom. Jag hämtade bilen och ställde kassarna i bakluckan och körde ända in på gården. Sen var det dags att gå in.
Vi har tittat på Stormen på TV. Den ska tydligen vara ifrån Småland där dom blev väldigt utsatta. Här varit en gatu brebb ungefår som blåste ner som tändstickor. Nu ska jag göra iordning maten .
Tänk på varandra, njut av maten tillsammans, det önskar jag er alla.  Låt maten bli till den stunden då alla samlas vid bordet.  Yvonne på Vreta

RSS 2.0