Tisdag kväll.

Jag förstår om ni som förut varit inne på min blogg inte tittar så ofta, jag hinner inte och när jag har tid så somnar jag.
Barnen är fortfarande kvar och vi tycker väldigt mycket om dom och deras mamma. Men vi som familjehem och jourhem för barnen blir hela tiden ifrågasatta.  Socialutskottet vill inte att barnen ska vara kvar om killen som jag redan lovat plats hos oss kommer. Dom förstår inte vilken sits vi sitter i när barnen ska flytta hem och det kanske tar ett halvår innan det är någon ny vuxen som platsar in hososs.  Dom tror inte vi kan ta det ansvaret att skydda barnen ifrån ev. händelser.
Det är mitt jobb och det som vi ska leva av. Detta med barnen ska bara vara en bonus i ekonomin, det skulle vi ju inte vara beroende av. Så har stockholms stad sagt till oss.  Men nu går det ju inte att bedriva den verksamheten heller.

Jag skriver detta för att jag hoppas att andra familjehem kommer att läsa detta och se hur knäppt det är med människor som ska bestämma men ändå inte begriper vad dom bestämmer sig för.

Självfaller måste man se till barnens bästa, men det är hittils alldrig något barn som farit illa eller varit med om känsliga händelser på grund av våra placeringar. Så erfarenheten borde vara bevis för ¨vårt ansvarsetagande.

Men nu har jag sagt att när länsrätten har bestämt att barnen ska vara kvar här hos oss tills föräldern mår bra , då ska jag säga av mej den placering som skulle komma i Maj.  För det sociala vill absolut inte flytta barnen. Det är politikerna som sitter i nämnden som inte litar på oss.Ang. en till vuxenplacering.

Den polisanmälan som den trasiga 14 åriga flickan gjorde mot mej, förundersökningen är nedlagd. Det fanns inga bevisliga upphov till kriminella handlingar.  Tack, så jäkla mycket. Jag blir bara förbannad när jag tänker på detta och vad det hade fört med sig om jag stått som misstänkt för misshandel  !!!!!!???????

Ajöss med allt man jobbar för, all den energi och tid man lägger ner för att andra ska må så bra det går.
Skulle det väckts åtal så hade jag funnits med i registret och , att då stå och förklara att jag har inte slagit någon, det var en tjej som ropade på hjälp och uppmärksamhet. Vem skulle tro på det.  Men jag blir arg ändå , för hur dåligt den kommunen skötte detta.  Jag kommer alldrig skriva ut vilken kommun jag har placering ifrån men i detta fall så skulle jag vilja varna andra familjehem, att Upplands-Broo har mycket dom ¨måste lära sig innan ett familjehem ska kunna känna sig nöjda med samarbetet. Det har jag skriftligen skrivit ner till deras chef och även haft ett snack på telefonen om när jag fick kallelsen till förhöret.  Då steg tempen i mitt huvud, och jag sa åt chefen att det var hennes skyldighet att se till att andra inte blev lika dåligt behandlade vid en placering som vi blev.  Hon var trevlig och det lät som hon tog åt sig.  Jag hoppas det.
Ja, nu är ijallafall den ifrågasättningen ur värden, hoppas jag.

Annars så har det varit mycket fint väder. Vi är mycket ute, det är staket, sortering målning och lite plantering som ska skötas.  Barnen älskar att vara ute och leka. Nu har dom varit tillsammans med våra grannbarn, trots att dom är lite större.  Men det finns bara dom som grannbarn.

Torsdag, valborgsmässoafton.  Då är vi i hembygdsgården. Räddningstjänsten vill inte att vi ska elda brasan eftersom det är så torrt i marken, och brashögen är ganska stor.  Det blir eld i en tunna och sedan fyrverkerier.

Korv och kaffe försäljning finns det förståss.

Hoppas att den kvällen blir fin med uppehållsväder.


Nu är det dags att gå till sängs för att orka med dagen i morgon.

God natt hälsningar Yvonne på Vreta.

Onsdag kväll

Ja, ikväll har det varit städtanter och efterlyst på TV. Tro det eller ej, jag somnade inte någon gång.
Jag har varit med i skolan nu tre dagar och det går mycket bra, så jag lämnade en stund innan maten och var sedan med i matsalen.
Sedan har vi varit till Nyköping och handlat material till altanen. Nu ska Folke mäta och göra ramar till fönstren och sedan ska jag måla. Under resan så blev det fler möten inplanerade, och dom vill tilloch med att jag ska vara med på socialutskottet för att försvara mitt jobb som familjehemsmamma till vuxna missbrukare. Tyvärr så infaller det på samma dag som Läkarbesök. Men Folke måste följa med för att ta hand om barnen. Allting löser sig . Frågan är om man har betalt för att två ska behöva vara med.

Men vad gör man inte för de små barnen´. Nakdelen med att vara jourfamilj är ju att det är så mycket som ska utredas och göras, mycket olika telefonkontakter. Och allt detta tar tid. Det är tid som man skulle ha kunnat ägnat åt barnen.  För att detta ska fungera idag så får Folke ägna massor med tid åt barnen. Detta är något som jag ska göra soc. medvetna om . För det fattar inte dom, när dom tycker att Folke ska följa med för att jag ska kunna gå på ett möte.

Nä, jag tror att det nu gäller att sätta stopp. Att ta en sak i taget. Folke behöver vara hemma och söka jobb, bl.a.

Det är så att , personalen lever att helt annat liv än vad vi gör som har allt dygnet runt.

Men det finns mycket positivt med denna lilla familj, och den skulle vi inte vilja vara utan.

På fredag ska vi börja planera för att vi ska ha fest på lördag. Kompisar och kompisar med grabb och våra grabbar, och vi alla på Vreta förståss. Det ska bli trevligt, det brukar vi ha. Och om alla blir kvar så äter vi frukost tillsammans på söndagen och fortsätter snacka en massa. Vi blir 14 stycken med våran boende. Då gäller det att sätta in ett extra bord i köket.  Det passar att jag sitter med barnen för när dom har ätit färdigt så kan jag i lugn och ro fortsätta vår måltid vid det större bordet.

God natt, det blir spännande och se hur varmt det blir i morgon. Det hotas med fint och varmt väder på lördag.

Hälsningar Yvonne PÅ Vreta

Måndag kväll.

Idag har det varit fint mrn kallt.  Vi har varit första dagen i skolan och det gick mycket bra.  Jag är ganska trött nu för klockan är mycket, men det är en som är orolig i sömnen eller kanske något ont i magen, vem vet, vaknar i jallafall och vill ha tröst.

Carros den här hals influensan som både hon och jag har är i ett stadie när hon mår illa hela tiden, eller mest när hon reser sig upp.     Men hon ska pröva att gå till skolan imorgon.

Jag ska till skolan klockan 8 i morgon och vi ska skjössa Carro först till bussen.  Vid 10. ska vi vara hemma igen för då har vi soc. möte för den placerade vuxna killen.  Sen ska vi åka med ett lass skrot till återvinningen så vi kan hämta mer material åt Folke till altanen. 
Jag ska gå till sängen nu innan ögonen faller ihop av sig själva.  God natt önskar Yvonne på Vreta

Lördag kväll

Kväll vid 20.00 och det är solljust ute. Men solen är på väg ner. Idag har vi träffat folk som lämnat ris till brasan i Hembygdsgården.  Där är stora gräsmattor att springa på, och vår vän där som borde vara stugfogde, men inte vill ta på sig det. Barnen, eller alla barn gillar honom. Han har en massa barnbarn så han är van.  Det är så kul att se vilka barn lätt tyr sig till.
Sen har jag fortsatt plockat sopor så som plast, plåt och gamla krukor som ska kastas men inte velat fylla soptunnorna med. Ännu är inte kärran full, men snart. Så kanske vi får åka en vända den här veckan till återvinningsgården.

I morgon ville vår nya campinggäst att vi skulle komma upp till dom och fika på eftermiddagen. Ja tack sa vi, men igentligen känns det som det är vi som ska bjuda in först.  Det får bli en annan gång. 

Folke lägger barnen och jag fick en stund vid datorn. Nu ska jag läsa vad vi ska besluta om i soc. nämnden på tisdag.
Det är viktigt att ha läst alla papper så man vet vad vi pratar om när vi disskuterar, sen är jag glad varje gång jag slipper gå upp som ordinarie eftersom det mest handlar om negativa beslut idag i besparingarnas tider.

Personligen tycker jag helt och fullt att vi skulle höja skatten under denna tid istället för att försämra.  Men det tycker inte alla mina partivänner heller inte alliansen.
Jag tycker ju att vi bara gräver större gropar utan att fylla på dom. För att förra gången vi hade lågkonjuktur så grävde vi gropar som inte gagnade barn och omsorg. När det sedan blev bättre fylldes inte hålen helt igen, utan man sa att när ekonomin kom i våg så hade vi pengar till annat, Helt fel enligt mej. Och nu gräver vi en del hål ännu större.  Men det tycker inte de andra som agerar politiskt.  jag tror att dom som har detta som sitt uppehälle som blir så inne i ekonomin så dom nästan tappar värklighetsuppfattningen.
Så en annan som är lite uppkäftig utan att nånsin bli någon korrekt politiker, ja jag och fler med mej vi blir lite nertryckta ungefär som om vi inte fattade någonting.  Och det kanske vi inte gör, men jag lever med människor och har sen jag gick i skolan hävdat att det finns massor att göra för att eleverna måste få tycka om skolan och dom ska ha det som behövs för att orka med nio plus tre år i skolan. Kanske ännu fler år. 

Och jag läste nu att de äldre ska ha 1700 kronor kvar när dom betalt allt.  Men en som lever på socialbidrag har ca: 3000kr kvar.  Ska ha.    Varför ska inte en äldre person få ha en sysselsättning som kostar pengar, eller ha en hundring över som den vill ge till sitt barn barn kanske, eller vad som helst.  Här i Gnesta kanske våra äldre får betala toa papper och tvättlappar utöver det dom betalar för sin omvårdnad.  OK.  Men om Agda har gjort slut på sina pengar då, och inte har råd att köpa tvättlappar , ska personalen inte få tvätta av med tvättlappar då.?? Om toa papperet är slut och den boende inte själv kan köpa eller en anhrig som brukar köpa blir sjuk, då får den inget papper att torka sig på.  Hej, hallå, hallå.
Allt för att spara.  Ge er vi höjer skatten tycker jag. Istället för att de gamla ska känna det som fattigsverige.

Ja, det blev lite politiskt tänkande.

Idag är det lördag och jag ska kolla vad det är på TV innan jag somnar. Kram till er alla, särskilt till dej ANNA.
Önskar Yvonne på Vreta.

Fredag

Men idag har solen skinit så det nästan blir besvärligt i bilen.  Det blev vårjackor och ett par skor.  På Villys handlade vi lite mat och helgdagsgodis.
Det värsta är att på Karlsson har dom fortfarande den allra snyggaste korgmöbeln i plast som jag har sätt.  Jag var så sugen på den redan förra året, jag bara väntade att priset skulle bli sänkt, men icke sa nicke inte den inte.
Nu fans det som sagt i år igen. Vi får väl se om jag får som jag vill när altanen är färdig. Den skulle vara så snygg där.

Annars så har det för en gångs skull inte varit en massa samtal kring barnen. Inte heller våran boende. Det gör att tiden kanske räcker till åt det som man måste göra eller till barnen.

Folke har bakat muffins som vi ska ha och bjuda på med kaffe till dom som lämnar ris imorgon i Hembygdsgården.

Vi åker dit, Folke tar emot och jag övervakar fikat och barnen.

Vi har varje kväll sedan barnen kom läst godnattsaga tills dom somnat. men med tanke på att man ibland skulle vilja göra något annat så har vi sagt att vi läser varannan kväll och den andra kvällen sitter vi i sovrummet och läser eller tittar på TV. Så ikväll var första gången som jag inte läste.  Jag förklarade och dom förstod även om det är lite hjärtskärande att inte läsa.  Men dom valde varsin bok som vanligt och sen låg dom i sina sängar och somnade.  Men dom visste att jag fanns nära. Det är inte bara barn som måste pröva sig fram även vi måste pröva för att se hur det går.

Nu börjar jag gäspa så det är dags för tandborstning och sängen.




Sov gott Önskar Yvonne på Vreta

Torsdag.

Tiden går och dagarna försvinner. Det är disigt med lite sol, blåsten gör att det känns kallt. Men idag är vi hemma och barnen är ute med Folke när han snickrar på altan taket. och jag har haft inre tjänst. Det går åt mycket tid till att ha telefonkontakter. Det blev väldigt långa och mycket info i från början, men nu har det gått två veckor och jag tror att jag lärt mej massor av all information som jag fått.
Det finns erfarna utbildade och beteendekunniga personer runt familjen, och det är mycket betydelsefullt att få kunskaper och att det finns någon mycket trygg person till familjen.

I morgon ska jag åka och kompletera det som fattas när det gäller kläder och ev. skor, sen kanskr vi handlar lite påfyllning i matväg också.

Vår boende har jag hjälpt med betalningar och vi försöker få tid till en pratstund.
Carro som har insjuknat på nytt är hemma och känner sig tjock i huvudet. Hon tänkte och ville åka för hon hade ett prov, men hon kände att hon inte orkade.

Vi har fått en ny gäst på Campingen som är långliggare, som det låter så kan det bli flera än vanligt i år. Det vore mycket trvligt eftersom det ser trevligare ut för dom som kommer spåradiskt om det finns folk här då.

På lördag har vi mottagning av ris i hembygdsgården. Det är för att det ska bli ordning på rishögen som ska eldas på valborgsafton. Då sköter Folke fackeltåget som börjar gå mot elden när prästen har pratat lite alldagligt efter att kören sjöngit.   Det finns kaffe och korvförsäljning under kvällen. Och avslutas av att Folke ordnar med uppskjutning av fyrverkeri.
 I år kommer jag bara att vara där med våra barn inte hjälpa till.  Så får man se hur dom reagerar då det blir fyrverkerier.

Nu är jag fika sugen. Men solen är inte tillräcklig för att det ska vara skönt att sitta ute, så det blir nog inne. Men det barnet som sover middag sover alltid ute i vagnen.

Sköt om er hälsar Yvonne på Vreta

Påskdagskväll.

Carros storebror har åkt hem, barnens mamma har varit här och åkt hem. Barnen fick ute leksaker av sin mamma det var jätte bra tycker jag. Jag vet inte vad det är som gör att jag tycker så mycket om deras mamma trots att jag inte känner henne annat än att vi träffats några gånger.  Kanske känner jag igen henne i en före detta mamma som bodde hos oss i 2½ år med enliten kille.
När vi blev ensamma med barnen gick vi upp i hagen där har vi mycket fin sand jord, nästan bara sand. Vi tog med bilen och hinkar så vi kunde ta hem sand att leka med.  Vi har ju ingen sandlåda längre. Men det blev en liten hög där det har funnits förr om åren. Bra plats för att kunna ha ett vakande öga när dom gräver. Tyvärr så blev det inte så mycket trots 6 hinkar och barnen hade varsin liten hink med sand i.
Ja, snart är påsken över och vardagen har sina bestyr. Det ska ordnas med tandläkare, läkarkontroll, dagis och skola.
Skolan är viktigast.  Allt har sin tid.
Nu ska jag gå och titta påTV;n.  
                                                       God kväll önskar Yvonne på Vreta.

Påskdagen

Morgonen har varit lugn , men ändå inte. Frukost, rita, tvätta och borsta tänder, påklädning med ren blöja.
Lite mjukspray i håret och borstningar. Torra händer som ska insmörjas. Allt det här är så gosigt för att dom tycker så mycket om  när vi håller på ochatt man ser varje barn som blir insmörjd och borstad. Sen har vi ritat och pratat om olika viktiga personer.  Den ena var med Folke till ladugården när vi andra gjorde iordning tårtan som vi ska bjuda på när deras mamma kommer. Att göra tårta till flera olika viljor som tycker om eller tycker inte om. Det får bli något mittemellan.
Och så blir det. En av barnen har varit med Folke när han skulle trava ved och nu sover en av dom i våran gamla vagn med filt över sig. Gosigt. Man hinner inte så mycket annat, men det är så underbart att ha fått möjlighet att lära känna ochtycka om dessa små barn.

På tisdag börjar de praktiska sakerna pocka på igen. Men till dess så kan vi bara vara med barnen och familjen.
Nu ska vi ut i solen igen, men det känns inte lika skönt som igår. Det bölåser lite . Men solen skiner ijallafall.

God fortsättning på Påsken, önskar Yvonne på Vreta.


Påsk afton.

Jag hoppas ni går in på

SCOTTSFANZONE.BLOGG.SE
Carro kom hem idag efter att ha sovit i E- tuna och tillsammans med sina vänner varit till ARBOGA loge där SCOTTS spelade.
Hon är eld och lågor det
hade varit mycket roligt. Och mycket av det ligger jku i att Carro har telefonkontakt med den ena och att dom mailar, så scotts känner ju så väl igen Carro nu.
Men hin blev hemskjössad och var med på påsklunchen. Det är så gott. Sen blev det fika med tårta på altanen i solen.

Barnen lekte och går ut och in i värmen. I morgon ska deras mamma och en annan person komma och hälsa på. Förhoppningsvis så har lunchen och middags sovandet redan varit över då. Idag ändrade vi sängar och alla blev nöjda. Folke läste saga och jag fick en stund vid datorn.

Nu ska jag till TV;n och den övriga familjen med godis och något att dricka.

God fortsättning på påsken, önskar Yvonne på Vreta

Långfredag

Nu har jag läst en massa E- mail, och svarat på en del. Innan dessa var det min tur att läsa godnattsaga.  Inte för att jag njuter av själva läsningen, jag har fortfarande så ont i halsen, det känns som det är olika körtlar som sväller och gör ont, men nu har jag ijallafall sovit bättre i två nätter. Innan dess har jag inte sovit utan host attacker på många nätter.
Men det är så fint att få se barnen komma i ro och somna in.

Men dagarna har ju varit dessto finare, barnen som ifrån början var lite så där vad ska vi göra ute, och vad läskigt det luktar i ladugården. Nu stortrivs dom att vara ute. Dom åker rutch bana, dom hoppar hopprep, leker mad hundarna och dom går in och ut. Härligt för vi har utrymme och några gamla leksaker kvar ute.  Rutchbaanan är vi glada att vi har kvar för vi hade planerat att elda upp ställningen , men det blev inte gjort i våras. Dom har så roligt i den. Fikastunderna är också viktiga.

Idag har vi gjort iordning påskmat och även där känns det att man inte kan göra precis det man tänkt för det kommer annat emellan hela tiden. Men det är värt varje minut, till slut blir det ju färdigt. Men, då var det ju inte städat.!

Men vår son som är hemma och jag tog tag i detta när Folke tog barnen och gick till ladugården. En fuskstädning är bättre än ingen alls. Men hur klarade man sig utan dammsugaren förr. Med två hundar som fäller så andvänds den ju varje dag. Nu hann jag även torka golvet innan dom fick gå in. Skönt.  Men gångmattorna fick ligga kvar och bli dammsugna med Kalle Anka dammsugaren. KIRBY.

nu vaknade den lilla, men med lite kram och vattenflaskan i handen så somnade hon om.
Det är ett privililegium att få ta hend om dessa underbara ungar. Om dom nu blir kvar så ska dom ju med oss på semester, och då räcker ju inte de boenden som vi redan bokat till vår semestervecka, så nu har jag avbokat dessa och hade en sådan tur så husbilen som jag ringt om tidigare var ledig den veckan. Jippi, jag trodde inte det var sant när hon sa att den veckan är den ledig.  Så vi ska för första gången semestra i en husbil. 

Jag har ju tidigare åkt med en liten husvagn som jag köpte när jag var runt i sverige och tävlade i gammeldans. Inte för tävlingen men för att det var så trevligt att träffa alla dessa männinskor.
Att man stod ut med detta slit. Hälsningehambon i 28grader varmt och ingen skugga med varm folkdräkt på sig. Att jag inte fick hjärnblödning, för jag kommer ihåg hur ont i huvudet jag hade emellanåt i värmen. Inte hade jag lärt mej att dricka vatten som jag borde ha gjort heller. Upplandsschottisen som vi dansade på vägar och ingen skugga, Gränna polkan längst uppe på berget, men där kunde man kanske få lite vindpustar. Mazurkan i Gamleby och blandat i Oskarshamn. 

I väntan på min dräkt som jag fick av min mormor, den heter Värens dräkten ifrån småland. Iväntan på att den skulle sys färdigt så sydde jag mej en egenhändigt komponerad, som var i ren bomull. Den var så skön att dansa i för den var ju så mycket tunnare. Det var många som frågade vad det var för dräkt?   Skärholmsdräkten sa jag med ett leende på läpparna. Det var mörkblå helklänning med förkläde i röd och blårutigt med en blå broderad väska till och ett polkagris randig ring med långa band som hängde ner bak som jag hade i håret. En vanlig dansskjorta med ett smycke som jag fick av en väninna att sätta i halsen. Allt hade jag sytt själv, det var roligt.

Ja, dansen lever kvar men lite mer sparsamt och lite lugnare. Men skulle jag gå ner i vikt så är dansen det som ligger mej varmt om hjärtat. Då skulle jag ju orka mycket mer, jag kanske kommer igen.

Nu har jag druckit upp mitt varma kaffe för halsen och ska ta en iprem och en tablett för halsen.


GLAD PÅSK   TILL ALLA  Önskar Yvonne på Vreta

Tisdag före påsk

Tänk att vakna av att en liten en kommer och säger hej!  Det är otroligt härligt. en glimt i ögat och ett leende som är så gott så man vill äta upp det.
Sen vaknar nästa och nästa . Alla med ett gott leende och förväntansfulla blickar.

Blöja, tvätta, frukost och tandvård. För en småbarns förälder är det kanske rutin och något man måste, men för oss har vi fått börja om.  Men det går mycket bra,  Och vi tycker om det.

Efter frukost är det dag kläder och solen ute som pockar på.  Eftersom vi bor som vi gör så är det bara att släppa ut dom på grönbete. Det blir många gluttar genom fönstret innan jag själv kommer ut.  Sen har vi go vänner vid bushuset som dom måste gå och hälsa på.

Lunch och sedan en slummer i vagnen det ser så skönt ut när det snusas i vår gamla vagn. Den är bergis ifrån 70 talet men den är rymlig och ful. Men det går jätte bra att sova i den.  Deras egen vagn blir bra när man ska åka på marknad  eller promenera.

PÅSKen lurar bakom hörnan.  Det blir påskpaket i år och lite godis. Men det kommer dom att få ifrån många håll.

Påsklunch ska vi ha med vår familj på påskafton. Det blir egen inlagd sill. silltårta, egen rökt lax, egen gravad lax och gravlaxssås. Kaviar röra och skagen röra, potatis, jansson köttbullar för barnens skull. Goda ostar brukar höra till med kex och vindruvor. Det är så det saftar sig i munnen, mums. Påskpaketen till våra egna barn barn och bonus barn barnet har jag inte ordnat ännu, men det får bli när vi ska åka och handla.

Carro ska till E- tuna på torsdag kväll för att åka till Arboga på fredagen och lyssna på SCOTTS.
Däremellan så skriver hon scottsfazone.blogg.se .

Nu böejar det ruska i vagnen som står på altanen.  Det är bra det så vi får gå ut och fika med de underbara bullarna och glass.            

GLAD PÅSK, ÖNSKAR YVONNE PÅ VRETA.

Söndag sen eftermiddag.

Ja, nu har jag inte skrivit på flera dagar, det beror nog mest på att jag inte haft så mycket ro att kunna skriva.
Våra extrabarn är helt underbara och självklart är det mycket med så många små barn helt plötsligt. Men den som undrar , så vill jag säga att det känns efter tre dygn som dessa barn är helt underbara.  Självklart att det största barnet längtar efter mamma och de rutiner som gäller hos mamma, men det är inte svårt för barnen att anpassa sig.  Vi har kompisar som gästar oss i Bushuset och våran extra kille har varit här hela helgen. Vi har varit ute och fikat lekt och umgåtts i solen med barnen som lekt och sprungit , den minsta har sovit i vagnen och samtidigt fått frisk luft.
När vi lagade och åt Tai mat och fiskpinnar tillsammans var vi 10 personer runt köksbordet.
Till vardags kommer vi att vara sju personer.

Idag har det inte varit lika fint väder, men det var skönt att vara ute en stund ändå.  Men att bada, torka smörja in och borsta hår på ett gäng banr var ju inte igår.  Det tog sin tid, men det var väldigt uppskattat och jag blev godkänd när jag borstade håret.

Idag har Carro åkt till Eskilstuna för att träffa E M D: Erik, Mattias och Danny. Och hon sover över hos kompisen i Eskilstuna.  På fredag var det dags med SCOTTS igen, jag tror det var i Arboga dom skulle spela. Då är det en tjej ifrån Örebro som skulle köra ev.  

Ja, vi vet ju inte hur länge vi får vara småbarns föräldrar, mendet gäller att ha olika planer att ta till vid tillfällen som vi redan har planerat.   Vi ska försöka att genomföra det nesta av det vi planerat. Och det är ju viktigt att vi kan göra saker med Carro även i fortsättningen.  Jag tror heller inte att det blir svårt att ha dessa barn med sig på olika saker.  Men vi vet inte ännu om det blir en vecka eller under utredning, eller om det blir lite längre.  Vi får se.

Nu ska jag dricka varmt kaffr för att få klumpen i halsen att låssna, halsen är inte rolig. Jag är fortfarande ansträngd och just nu sitter det en klump i halsen och retar.

Solen skiner men är låg och idag blir det kaffe inne.


Sköt om er. Hälsningar Yvonne på Vreta

Torsdag

Ja, jag fortsätter att hosta och hosta. Katarren har inte förmågan att släppa. Vissa tider känns som jag har feber, men det har jag inte utan det är väl hormon svettningarna som gör att jag kokar ibland.  Lite extra trött förståss, så när vi har satt oss vid TV;. så somnar jag . Så vi väntar och väntar , vi har inte fått några barn ä'nnu, det blir inte alltid som man tror från början.
Men med tanke på dom ska komma så surrar det mycket i huvudet.  Tänk att den gedigna fina sängen som vår granne gjorde åt våra barn, har kommit på plats. Jag ritade och han byggde, den är extra hög, med kanter runt om men urholkede mitt på för att kunna ta sig ur. Och under ställer vi den gamla hurtsen, en låg med tre stora lådor. Man måste ju utnyttja platsen.

Bil, vi får ju inte plats i bilen om vi vill åka någonstans hela familjen.  Att hyra buss kostar 10 - 14.000kr i månaden.
Men med lite kontakter så kan jag lägga fram ett billigare alternativ, där man köper istället för hyr, men kan lämna tillbaks bussen efter placeringen. Bilstolar, ja det finns massor urväxta bilbältes stolar och barnstolar. Men det gäller att hitta dom på relativt nära håll. Vårt äldsta barn, barn, hade växt ifrån sin bältes stol så den kunde jag överta. Dom skulle kolla om det inte fanns någon stol stående också. Men det ordnar sig säkert, det blir ju ijallafall billigare för soc,

Nu tänker jag gå ut i solen och städa lite på gården, det som göms i snö kommer upp i tö, så är det.


Ha en bra dag hälsningar Yvonne på Vreta.

RSS 2.0