Torsdag kväll

Ja, nu har dom andra gått och lagt sig, äntligen en stund vid datorn.   Det har regnat ikväll, men det gjorde ingenting vi satt hos goa vänner i deras förtält och hade trevligt.   Annars har det varit tvätt och Folke har fortsatt att klippa gräsmattorna. Det börjar bli så fint.

Som jag skrev förut så var vi på Diggilo i Eskilstuna, sundbyholms slott, mycket fint, men då satt vi inte under tak när det regnade.  Som tur var så köpte vi regnkepar vid ingången. Ganska snart innan det hade börjat så tog vi på dom för att inte bli kalla och våta när det duggade. Men sen så kom det ordentliga skurar och underarmarma blev så blöt så när man skulle applodera så bara stänkte det.
Det var så trångt så när jag satte mej på min stol så skojade jag och hon som satt bredvid, att jag trängde ihop henne så hon satt tryggt mellan mej och hennes väninna, hon kunde knappt röra sig.
Det som jag inte förstår är att det säljs med fulla rättigheter när man är inne på området, hela kvällen är en stor bissniss park med underhållning.

Carro har kommit hem efter kvällen i Leksand, nu ska hon förbereda sig för att åka på söndag till Allingsås med Melissa som är sångare i ett annat band och är sambo med Lillen.  Melissa hade frågat Carro om hon ville åka med henne, och det ska hon nu göra.  Jag har väl skrivit om att Larz Kristerz också uppmärksammar Carro och känner igen henne bland publiken när hon är där.  Och Carro tycker det är jätte trevligt och mycket trevliga killar som har stor skämt humor.

På deras hemsida kan man se ett foto på Carro och en av killarna där dom står och håller skylten http://scottsfanzone.blogg.se framför sig och pekar. Dom gängen skojar ju mycket om varandra.

Nä nu är det bäst att sova medan de andra sover så vi orkar med våra goa vänner och kräftskivan i morgon kväll.

Sköt om er  hälsar Yvonne på Vreta.


tisdag kväll i juli

Hundarna skäller till utanför, förmodligen undrar dom vad dom skällde på. Det kan ha varit grannen som hördes eller en bil ute på vägen (300m utanför), kanske är det en ny eller nygammal campinggäst som vi inte hört när dom kört in men hundarna har koll på. Eller så var det ett rådjur som skällde ute på en av gärdena, vem vet.  Men Campinggäst var det inte.
Det har rört på sig mycket bra i sommar tycker vi, det är många som kommit två husbilar eller husvagnar och sammanstrålar här på vår lilla Camping,  bara trevliga människor, som tycker det är skönt med lugnet på landet.

Nu är det blåbärsdags har jag förstått men det blev ingen tur ut i skogen idag, mina kristaller i huvudet vill inte ligga på plats, så jag har inte känt mej på det bästa sättet idag. 

I morgon ska Carro på Scotts spelning igen. Och det är inte nära heller, hon ska bara till Leksand, men blir hämtad med bil vid Stockholmscentral.  Ja, dom ordnar för sig och har väldigt roligt.

Nu har jag haft en liten stund vid datorn, och känner att det är dags att blunda snart.

Kram nu alla vänner som läser detta,  sov så gott, önskar Yvonne på Vreta.

Måndag kväll.

Klockan är snart 22 och det är snart mörkt ute.   Det märktes när vi i går var vid sundbyholmsslott och tittade på gänget i Diggilo. När lamporna släcktes och vi skulle gå då tyckte man att det var mörkt,  Sen vande sig ögonen och det var lättare att se.
Diggilo musiken är så hög så det förtar lite av artisternas röster och som tur är så tar det även bort min röst.  Ja jag älskar att sjunga med, men det gjör nog ingenting för musiken är så hög.  Brolle, Ola och Mojje var med, ja ni kan ju tänka er lammkött.Ha, ha.   Nä, jag tycker ju väldigt mycket om Mojje, han är fantastiskt duktig. Han är ju med i barn TV.

Jag trivs i detta halv varma väder, men jag saknar även badvädret jag älskat att bada.  Men jag ska försöka komma iväg en stund själv imorgon upp i skogen för att se om jag kan plocka några blåbär.  En egen stund.
Jag har inte heller varit till mitt svampställe!   Det är som en odling, men det finns någon mer som vet om en del av det så jag kan se om någon varit före mej.  Jag får se om jag hinner dit också.

Annars har vi ägnat oss åt hembygdsgården och de aktiviteterna, det är över nu till om tre veckor när det är kräftskiva, men det är mest min man som äår med i festkommiten.
I slutet av månaden ska vi ut med husbilen över helgen och hälsa på goda vänner i Dalarna igen.

Våran son kommer hem och tar hand om blommor, hundar och mat för alla som är hemma. 

Det kom helt plötsligt upp en släkting till Folke , det visade sig att dom jobbade med blommor båda två. Dom brömde min blomsterprakt på altanen, inte illa.  Jag har mycket hängande Petunior och pelargonier, dom är så tacksamma att vattna oxh att plocka.   Det är ett blomhav.

Nu har Folke gett katterna mat ute och hundarna har kommit in, så det är väl dax att fundera på tandborsten och lite tvål för att gå till sängs.

Men först måste jag ju skryta över Carros blogg, http://scottsfanzone.blogg.se . SCOTTS kommer ut med en ny skiva nu, på baksidan av den står det ett tack till Carro som skriver den fantastiska bloggen om dom.  Gissa om jag är stolt över Carro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Det är fantastiskt att dom har fått med det på skivomslagets baksida, voa.

Kram till er när ni orkar titta in för att se om jag har skrivit något.  Ja, just nu har jag det.

Hälsningar Yvonne på Vreta.

En fredag i Juli.

Hej, mina läsare, nu har vi kommit hem ifrån semester´n som vi tillbringade i´en hyrd husbil.  Det var första gången på flera år som vi kände att vi skulle kunna sova borta några dagar till.
Vi var sex stycken som bodde i husbilen hela veckan men vi var sju stycken som sov i två nätter.  Det gick bra det också.

Vi hälsade på goa vänner första natten där jag faktiskt badade, ingen annan badade. Sen åkte vi till Malung, DANSBANDSVECKAN.      SCOTTS spelade ju där.Vi slutade i Leksand och Leksands sommarland.

Som alltid när man tar sig en stund vid datorn , så får jag nu förhinder. Skriver efter helgen.
Kram till alla önskar Yvpnne på Vreta.

Stavfel.

Ursäkta att det är en hel del stavfel, men det är bara slarv när jag skriver, det får vara så.
Kram Yvonne på Vreta

tisdag kväll i juli

Idag har det varit regnväder stora delar av dagen.  Och eftersom jag längtat efter sommaren men ändå gnäller när det blir 30 grader varmt, så har det varit ganska skönt.  Framför allt så sover jag mycket bättre när det är svalt på natten.

Jag är lite mör i magmusklerna idag. det märktes när jag nyste och när jag skulle skratta.
Natten till i går åkte jag in till Nyköpoings lasarett med ambulans, de ni. det gör man som tur är inte så ofta. Men när jag var färdig kollad klockan var 04,30 på morgonen, så undrade jag hur jag skulle komma hem, för vi får ingen sjukresa hem ifrån akuten längre. I besparings syfte. Då ringde jag vår yngsta son och bad honom hämta mej och köra hem mej.  Nu ? sa, han.  Ja tack jag kommer ju inte hem, annars.  Självklart sa, han och kom när han hade vaknat. Väl hemma åt vi lite frukost och sen åkte han hem till Nyköping igen för att sedan hjälpa äldsta sonen i huset under dagen.

På söndag sen eftermiddag, var jag på altanen och plockade i mina blommor. Dom är ju så underbart fina nu så man kan ju inte låta bli att försöka vårda dom.  Jag började känna mej kymig, nån sorts yrsel och känning i magen.
Jag visste inte om jag var yr för att magen blivit dålig, eller om jag mådde illa för att det var yrsel i huvudet.?

Jag har ju tidigare haft virus på balans sinnet två gånger, lätt virus 14 dagar - en månad, och jag har haft kristaller som släppt och det blir obalans i huvudet. Det får mAN ju lära sig leva med, det försvinner inte helt.
Men den här gången var det på ett sätt som jag inte känt förut. Istället för att hela rummet snurrade så sög det ner i magen och jag ville bara spy, precis som när man har fått maginfluensa och känner att man bara vill bli av med det i magsäcken.
Jag började svettas och svettades så jag blev våt överallt och sedan så fick jag frossa och spydde hur många gånger som helst. Yrseln blev bara värre och jag vågade inte ändra ställning där jag satt på en hink med lock framför toan.
Jag drack vatten hela tiden så jag skulle ha npgot att få upp. Jag kunde knappt resa mej och gå till handfatet.

Jag blev så trött så jag satt och somnade. jag bad Folke komma in med en stol med ryggstöd, men senare så ville jag ha en solstol så jag kunde luta mej bakåt med huvudet och somna. Nä det vågade jag ju inte för då blev det ännu värre.

Folke han gjorde iordning och lade barn, sen frågade han om han skulle ringa sjukvårdsupplysningen? då hade jag väl suttit där några timmar.  Nä,e sa jag det ¨måste ju gå över. Sen gick Folke och lade sig vid 22.30.   Då vaknade jag till igen och bara kände att ingenting hade blivit bättre, så när han lagom lagt sig så ropade jag på honom att han skulle komma.  Folke ringde och jag försökte prata med dom, och Folke fick stå för tidsbegreppen dom fanns inte för mej.
Sen fick vi ringa efter en ambulans, som kom efter ca; 1timme och en kvart. Men jag somnade emellanåt.

När dom kom och jag började röra på mej så fick dom stötta mej så jag kom ut till båren på altanen, jag hade ingen balans. Dessutom hade jag inte mina glasögon på mej sen flera timmar tillbaks. Jag satte mej på båren och sen bara blundade jag. Jag som alltid ska ha koll på allting. Men jag kände ju att dom fick ta i eftersom jag väger alldeles för mycket så hjulen gick väl ner sig i gruset.  Sen fick dom vara två att lyfta upp den sista biten. Då lade dom nästan ner mej för att kunna komma in i bilen, och sa att vi sätter upp dej när vi kommer in.   Dom sköt in mej och ställde in min väska som Folke hade plockat ihop det viktigaste i.

Men när dom skulle resa upp sätet till sittande så kände jag att Neeej, gör inte det det känns mycket bättre nu.

Sen åkte dom och det var mycket konstigt att åka baklänges, men jag bara blundade för det kändes skönast och varefter resan gick framåt så minskade känningarna i magen. Sen somnade jag bitvis och vaknde varje gång utan illamående,FANTASTISKT. härligt. Ambulanskilen som satt bradvid mej och jag vi kunde båda slappna av och iblanmd småprata.    Det var en konstig känsla att efter alla timmar inte känna varken yrsel eller illaMående.  När vi kom in på akuten så tittade jag fortfarande inte förren det kom några som sa att jag skulle försöka ta mej till deras bår.
Då var det fortfarande yrsel när jag rörde på huvudet, men jag kom över med lite hjälp.
Sen tog det inte lång tid från det att killarna sa hejdå tills jag fick komma in på ett rum.
Det kom en trevlig manlig sköterska och tog prover och ekg.  Sen sa han tack och gick ut.  Jag tittade på klockan ca; 01.30.

03,30 - 04,00 kom det en läkare som frågade och ville testa nervsystemet och ögonen.   Sen efter en massa rörelser så ville han att jag skulle gå upp.  Hjälp tänkte jag, kan jag det.?   Ja, jag reste mej upp och fick göra vissa balansprov som visade sig vara OK.   Förutom att jag var helt slut och lite vimmelkantig , så hade det nästan gått över och han konstaterade att det kunde förmodligen vara KRISTALLER som flyttat på sig.   Kristallsjukan kallade han det.
Så jag har kristallsjukan, ha, ha.  Det kan jag leva med , eftersom jag har gjort det i flera år till och från.
Det var jätte skönt att det inte var hjärnblödning eller något åt hjärtat, man vet ju inte förren dom tagit prover.

Ja, dom blev nästan fundersamma när jag inte äter några medeciner eller något annat stadigt, men för detta är det inte så lätt att ge medecin.  Hade det varit virus på balans sinnet så hade det inte gått över så här fort, det vet jag.

Jag får lov att lägga mej ibland när jag känner att jag inte orkar mer, men, det är bättre än i går så det går fort,  det är bara vissa rörelser som gör att det snurrar till i huvudet .

Jag försöker städa en bit i taget för att vi ska kunna lämna hemmet i ett så trevligt skick som jag hinner och orkar göra det,  för våran son ska vara här hemma för att laga mat, sköta hundar och katter och som chafför.  Kanske kommer det några kompisar till honom och grillar till mat.  Dessutom måste han sköta om våra Campinggäster.

Du Anna som frågade om jag bodde nära Flen? Nej jag bor vid Flensgränsen, men utanför Stjärnhov i Gnesta kommun.
Hoppas ni får en bra sommar och förhoppningsvis någon semester.

Nu ser vi mycket fram emot att få åka husbil en vecka, eller sex dygn och en dag att städa ur och utanpå husbilen.

men för Carros skull ska vi vara några dagar i Malung på dansbandsveckan, hoppas vi får plats någon stans, på någon uppställningsplats antagligen.  Sen får man gå emellan de olika platserna. Sen blir det i Dalarna antagligen Leksands sommarland.   Dalarna är så härligt turistbetonat, som det ska vara på sommaren.  Men forst ska vi till kompisar i södra Dalarna och sova där första natten.    Carro och jag har köpt en mini dator tillsammans kanske jag kan komma in på bloggen och skriva något på semestern.

KRAM Yvonne på Vreta.

RSS 2.0