Måndag kväll.

Ja, nu har det varit en lugn helg. Nästan.  Några samtal med nära och kära.

Men i fredags körde jag tillbaks denna härliga 25 åring, som ett socialutskott har suttit och beslutat att han inte fick vara kvar hos oss.  Antingen han eller barnen.????????!!!!!!!!!!!!!!?????????

Som tur är så finns det några inom sociala som till slut förstår vad barnens rätt i samhället är för något.
Men det hjälpte inte ända fram , så denna fina kille som alla tyckte mycket om , och som ville bo hos oss, som både vi och barnen tyckte om, han fick känna på hur det är när några osynliga tjänstemän och politiker gör beslut som känns som att man är någon med pestsmitta.

Det är det minsta han är. Trots att killen var boende här en vecka , så känner vi mycket för honom och vi saknar honom.

Jag vet att det skulle finnas fler familjehem som skulle kunna ge honom en bra samhörighet och hoppas att han kommer att trivas där.

Ja, det var fredagen när vi skulle ha åkt och handlat till vår sons födelsedag, 21 år.
Men det gick bra att köra fram och tillbaks tilbaks. Jag stannade i en stad och handlade på ÖB och på Villys.

Söndagen var vi 17 personer, med våra tre söner, sambo, barn barn och bonus barnbarn och min mamma som flyttat tillbaks till Stockholm. Kompisarnas son med tjej
Mycket klyftpotatis grillade karre skivor , vitlökssmör, bearnaisesås och en god sallad. Eftersom han inte tycker om tårta så blev det glass, varma jordgubbar och kolasås.
Innan dom reste sig för att åka hem så frågade Carro på pin ki; vem vill köra mej till E-tuna?  EMD spelar i en bilhall.

Alla åkte hem och vi gjorde oss iordning och åkte till E-tuna till en bilhall där EMD spelade.. Så kan det gå.
Det var inte planerat.

Idag har det regnat, varit inneväder. Men vi har satt upp skyltar till LOPPISen vi ska ha i hembygdsgården på torsdag.

På eftermiddagen ska vi hämta en tjej ifrån P4 dans, hon ska intervjua Carro och dom ska till Grönan tillsammans senare och det blir intervjuer under hela kvällen tillsammans med SCOTTS. Och med ska Carros kompis ifrån E-tuna vara också.

I morgon blir det heldag bara att plocka fram det som vi ska ha med oss till LOPPISen.  Det brukar bli lite jobb innan, men även trevligt.

Nu har Folke givit hundar och katter och går till sängs. Och eftersom jag börjar se dubbelt så ska nog jag det också.

Men jag vill tacka dej Anna för kommentaren. Men du ska veta att jag står i kö för en magsäcksoperation, så jag är inte smal, tvärt om.    Jag längtar till att gå ner så det blir jätte roligt att dansa igen.


God natt önskar Yvonne på Vreta.

Fredag

Jag har en liten stund, nu. Sen ska jag på en resa som tar några timmar.  Det har varit stor turbulens med socialförvaltningen.

Efter att ha försökt att få tjänstemän som inte vet vad dom beslutar om att förstå att vi inte har någon som är för fara för barnen och vår tonåring, så ska jag i dag köra tillbaks denna fina kille, 25 åringen.

Och jag och flera med mej har åter igen fått se hur det kan gå till, när någon bestämmer som inte har kunskaper om just den situationen som är här.  Och att det enligt beslut skulle vfara barn som får betala priset för att en förvaltning gör så fel så dom tycker att dom måste ändra på situationen.

Vi har nu klarat situationen för barnen, tack vara att det fanns personal som kunde se förnuftigt, och som fått kämpa för barnens rätt i samhället.

Någontimg som viss personal skulle behöva ha mer utbildning är i BBIC .. För det existerade inte för alla.

En viss lugn har nu lagt sig.  Så då skulle vardagen kanske kunna bestå i annat än samtal och möten,  tiden behövs för att jag ska kunna ägna mej åt de placerade och min man åt det som behöver göras ute på gården . Åtminstone under vissa timmar dagtid.

I kväll ärCarro med sin bror Rickard till kungsträdgården. Nu är minnet i obalans så jag kommer inte ihåg vad det heter.
Men det är en musik festival. Sen åker dom tillsammans hem och vi hämtar dom vid tåget. 
Och vi pratar mycket om semestern som vi ska åka med husbil.  Och att städa husbilen invändigt är väl inte några problem.  Men att komma åt och göra iordning den ren utvändigt, det känns jobbigare, men det ska självklart göras innan vi lämnar tillbaks den.

Men först ska vi fira Carros store bror Daniel som fyller år på söndag. Det blir som det brukar med grillat kött och klyftpotatis, mums, mums.  Inte att förglömma vitlökssmöret och salladen.

I dag öppnar vi Campingen och Folke kan sätta upp skyltarna. Men inte har jag haft tid att göra klart städningen och planterat blommorna som jag köpt. Vi får se vad jag orkar när jag kommer hem.

Nu ska jag plocka in kläder innan lunchen, det blir mycket tvätt och det ska vikas och läggas på plats så man hittar det vi vill ha på oss.



Sköt om er, vi försöker själva tänka på det positiva. Hälsningar Yvonne på Vreta.

Söndag kväll.

Jag är ganska trött, men eftersom jag fick en stund i lugn och ro efter att skrivit klart ett protokoll, så ville jag skriva.

I Fredags kom den är 25åringen till oss.  När dom var på väg hit så ringde dom ifrån barnens placerings soc.
Då talade Folke om att killen var på väg hit.

Nu är han här och på tisdag får vi se vad dom säger, eller på måndag morgon skulle jag ringa deras soc. Hade han bett om.

Ja, ja det ska bli spännande. Jag vet att soc. kan göra fula grejer mot oss familjehem.  Men i detta fall känner jag bara att det är upp till dom att bevisa att det skulle vara till någon fara för barnen.

I lördags var jag på FR konferans. Jag missade lite av det första intressanta på morgonen som handlade om nätverk.
Sen var det en tjej som berättade om sin uppväxt i ett fasansfullt familjehem. Hon var 60 år. Mycket duktig att sjunga och berätta. Ytterligare en tjej var det som berättade om sin barndom som inte heller hade varit vad den borde ha varit.

Det var mycket god mat och flera trevliga stunder tillsammans med både gamla medlemmar och för mej nya.

Jag valdes till sekreterare för kongressen, så jag har precis skrivit klart protokollet .

Dagen avslutades för mej med en kongressmiddag. God mat och efterrätt plus kaffe med en godbit.
Det ända som jag reagerade för var att min biff var så blodig så det blev blod på tallriken.  Det var ganska onödigt tycker jag.  Men jag åt och det var gott.

Sen åkte jag hem till man och barn. Då fick jag borsta tänderna på stora flickan, för det fick inte Folke göra.

Men tro inte att dom sov längre för det på morgonen, nä, när jag gick ner på toa och sedan satte mej i min fåtölj vid 06,30 då kom den lilla ner och sedan killen. Det var bara att sätta på barnkanalen, så kunde jag fortsätta slumra en stund.


Nu ska jag gå till sängs. I morgon är det relefonsamtal på morgonen, Tandläkaren klockan 9 och 12,30.
Först med Carro och sedan träning med de små barnen.


Sköt om er önskar Yvonne på Vreta.

En liten stund till.

Folke lägger barnen och jag fick en stund att skriva på.  Som fortsättning på det jag skrev förut så ska jag tala om att jag är mycket spänd på vad den plcerade kommunen ska säga. Men det ramlar väl på några samtal i morgon kan jag tro.

Men om vi har barnen kvar i slutet av månaden så ska vi ha avlastning ett dygn när vi ska med Viking Line s Cinderella.
Annars åker vi ändå.

Den 24 maj
Viking Lines Cinderella
SCOTTS spelar.

Då ska Folke och jag bara sitta och njuta av god mat och god dricka och bra musik.


Den 21 MAJ
LOPPIS
I Gryts Hembygdsgård.
10.00 - 14.00.

Den 21 Maj
Gröna Lund
SCOTTS spelar

Den 13 juni är
SCOTTS och Carro i Herrjunga.

Kristiansta den 5 Juli
då Carro ska på SCOTTS med IKKA.

Malung förståss då vi är på husbilssemester.
och dansbandsveckan Vecka 29.

Parken Zoo den 24juli
Scotts.
Samma helg är den Malmamarken.

Den 25 juli  Hembygdsföreningen har
Marnad och Auktion i Hembygdsgården
Folke och jag är ansvariga för dagen.

Och den 20;e maj ska vi på en bilresa tillsammans med goda vänner. Vi ska till lilla NORA. 
Vi har förut haft en buss med 9 platser, då har vi åkt tillsammans. Men nu får vi åka i två bilar.  Vi får väl prata med mobiltelefonerna.   Vi tittar på Nora , fikar och äter något ute.

Första dagen i Juni är det GNESTA DAGEN. Då brukar vi gå gata upp och gata ner, prscis som Scotts sjunger.
Sen är det snart Folkes födelsedag och våran juni knytis, som vi ordnar med Annika och Tolle.

Midsommarafton i Hembygdsgården och sista helgen i Juni då har vi en stor Hundtävling här på våran gård.
Vinthundar som tävlar i Croúicing.  Dom springer efter en luring, en trasa som dras med en vajer av en motor, och hundarna ska springa efter den i mål.  Då är våran Camping stängd för övriga.  Det kommer husvagnar och många som har flera hundar.
Mat och kaffe ska vi ordna till medlemmarna.  Även Glass förståss.  Det blir roligt. dom har varit här tre gånger förut.

Det blir mycket jobb men det är så roligt och vi träffar massor av människor som vi träffat förut.

Ja, den här delen av sommaren blir snärjig, men kul.

Nu ska jag sätta på kaffe och titta på TV.

Sköt om er Hälsningar Yvonne på Vreta.

Torsdag kväll.

Ha, jag älskar tjejer som har skinn på näsan under ömständigheter att dom kan det dom argumenterar om.  Den tjejen som skulle placera 25 åringen hos oss, hon tyckte vi var överkörda och hon har tagit reda på att efterdom vi redan hade lovat , så har vi redan ett avtal, Och dom som placerade barnen visste redan innan dom kom att vi hade en 25åring på gång in.  Hon har ringt och läst lusen av dom och nu ska hennes chef ringa till chefen i barnens kommun och tala om att i morgon placeras den här killen hos oss. Det har han väntat och skött sig för i en månad nu. Och nu vill han mycket gärna komma till oss.          Han kommer i morgon, och den barnplacerade kommunen ska enligt henne inte kunna flytta barnen av den anledningen.

Jag brukar inte ge mej utan argumentera ganska hårt när jag tycker andra har fel Men jag orkade inte, så jag är så glad att ha fått den hjälpen av en annan tjej som kan argumentera. Toppen.

Nu ska vi ha fruktstund med barnen innan det är läggdags.   

Hälsningar Yvonne på Vreta.

Hej, igen. onsdag kväll.

Åhej, vad tiden går. Jag blir så trött när det väl är barnfritt, så bloggen blir åtsidosatt.

Vi har ju haft fint väder hela April, men det blir ju så torrt.  Igår kom det regn, så det blev innepyssel för en gångs skull. Även idag. Vi har mest varit inne på eftermiddagen.  Ja, det har varit besök till barnen under några timmar också. Men jag började med maten så vi kunde äta när dom åkt..

I måndags var vi och hämtade en 7 sitsig Chrysler buss. Inte ny men den ska vara väl genomgången. Det var skönt för barnen att inte sitta så trångt.  Och nu kan vi åka hela familjen när vi ska handla eller till någon.

Som jag tidigare har nämnt så är det inte en dans på rosor att vara en familj som ställer upp för andra och försöker ge så mycket man förmår.  Idag har ja ändå fått tacka nej åt en kille som tidigare har varit här och hälsat på, som tidigt bestämde sig för att han ville komma hit.  25 år och har haft det tufft i livet.

När man placerade barnen här så visste man att jag hade lovat honom plats, och ändå efter några veckor får jag förfrågan av famhemsplaceraren om jag kan tänka mej att säga av mej den killen för dom trodde inte att det skulle gå igenom att han kom in i familjen. Då frågade jag om det gällde att socialutskottet menade den tid dom här barnen är här eller att vi skulle fortsätta som löshäst, jourhem. Då sa han att det gällde det sist nämnda.  Sen blev det helt plötsligt att barnen inte skulle få vara kvar här om han kom hit. Ändå så har dom sagt att det inte fanns något jourhem som kunde ta alla tre barnen.  Detta gör man för att man är så okunnig om situationen och istället för att lyfta ur det ärendet och ta det när jag kunde vara med, så tog man det ändå när jag var med barnen till vårdcentralen.

Men självfallet så vill inte vi att man väljer att släppa hem barnen, så jag sa att när jag får reda på att barnen ska vara kvar så får jag prata med dom som ska placera.
Även om ärendet har blivit en sol placering så har vi inte haft något möte om framtiden, eller fått svar på om man räknar med att dom ska stanna i två månader eller ett år.

Dom skulle placera den här killen ringde idag och hon skulle ringa till dom på soc. Spännande att få höra vad dom sagt.

Eftersom vårdplanen inte skrivits förren idag, så kanske dom ringer mej i morgon.  Ja, så här kan det vara.

Jag förstår att dom måste vara säkra för barnens skull. Men det visar ju att dom inte litar på oss som familj. VI tar ju inte emot någon som vi känner inte passar in i familjen.

Det har alldrig varit något barn som har kommit i dålig situation på grund av de vuxnas placeringar vi haft,  jag vet ju att utan att lämna barnen ensamma med de vuxna, så är dom bara en tillgång.

Orkar jag så ska jag skriva i morgon också, kram Yvonne på Vreta.

Fredag kväll.

Idag har vi varit i ett lekhus.  Barnen hade stor möjlighet att springa runt och leka.  Vi mötte mamman och hon lekte med dom hela tiden.
Avslutet med seperation är alltid jobbigt, ju äldre barnet är ju jobbigare blir det .   Separationen, frustrationen över att inte få bestämma och aggretionen över att bli bortlämnad.  Det är inte lätt,  det mycket jobbigt för mamman också. Ja, dom får gå igenom detta i gång per vecka.  Jag tror inte det blir bättre för någon om det skulle bli oftare.  Barnen behöver ha luft emellan träffarna. Ro med trygghet där vi pratar om situationen ofta. Och att jag brukar säga att om du längtar efter mamma så längtar mamma också efter dej. Och vi pratar om mamma när dom påminner om det själva.

Ja, ha, jag undrar hur många som fick se elden i går. Våran rishög i hembygdsgården ligger kvar.  Det blev eld i tunnan med fackeltåg och sång. Det avslutades av fyverkeriet som Folke och Göte ordnade. Kvällen blev ju ovanligt kort, så det gick nog inte åt så mycket korv och kaffe.

Jag hoppas att ni går in på      http://scottsfanzone.blogg.se   Carro ska till och med bli bjuden på en resa och hotellrum vid någon spelning som SCOTTS gör. Det är killarna själva som sagt det till henne. Det är det minsta vi kan göra , säger dom, för bloggen som Carro skriver om dom.   Det samma har Dansbandsprogrammet kontaktat henne och vill åka tillsammans med henne och göra reportage när dom spelar. Resa och hotellrum, inte dåligt , va. Det har gett Carro mer än vi någonsin vågat trott. Som tur är har hon fått en så härlig kompis som hon kan åka med. Man blir ju väldigt stolt.

Man ser vad det kan bli när man börjar synas. Härligt.

Jag vet ju vad orkestrar kan ha för betydelse, eftersom jag varit så otroligt mycket ute och dansat sen -72.
Jag har varit med och dansat på Mälarsalen i gamla munchenbryggeriet i Stockholm sen det var första allmänna dansen där och Hasse Rydberg stod för det finansiära och Lennart peivall som hade orkester kontakten.  Och min dåvarande pojkvän var med och jobbade .  Jag dansade.

Nu är det dags att lägga småbarnen, vi har vår extra kille också den här helgen, han är så gullig med dom andra och leker med dom och tar lite ansvar för den lilla.

Så nu är det pyamas, tandborstning insmörjning och läggning. I kväll skjutsar jag upp dom till Folke.

Mojje är på sing a long, han är helskön tycker jag.  Sov gott, önskar Yvonne på Vreta.

RSS 2.0