onsdag den 30 september.

Fortfarande ett underbart väder, solen som skiner men lite blåsigt.

Det märks på hundarna att temperaturen har sänkts.  Jenny är inte ute mer än vad som behövs, möjligen en stund i solen.
Sessan, gamla tanten, som gillar solen och frisk luft, men tycker ändå att det är skönt att komma in ibland.
Jenny som är en Jack Russel, liten och låg.  Hon blir lätt frusen så hon kommer in och borrar in sig i någon kudde eller under ett täcke. På nätterna så ligger hon i min sked ställning under täcket tills det blir så varmt att hon måste svalka sig. Sen lägger hon sig hos husse i hans sked ställning men ovanpå täcket.
Och om vi inte går upp och lägger oss i tid när hon vill, då kan hon sitta bredvid med stirrande blick och bara tjuta eller pipa så man blir tvungen att titta på henne.  Envis, ger sej inte i första taget.

Lika dant om hon vill gå ut och vi inte har fattat det på en gång, då´gör hon lika dant.
Sessan hon går med upp när vi lägger oss , men hon lägger sig på mattan i hallen och där ligger hon även om man går upp mitt i natten.
Man får kliva över henne.
Men på morgonen om det hörs någon jakthund i närheten eller en bil som kör upp på skogen, då blir det liv i luckan. Sessan skälle, jenny vaknar till och springer till Sessan som efter att ha gått runt och skällt, kommer till husse och ställer sig upp med framtassarna på sängen. Då kommer Jenny springande över husse och ska pussas med Sessan.
När det händer klockan 5,45 på lördagsmorgonen, då är jag färdig att klä på mej och gå ut för att strypa jägarna.

Men nä, jag gör inte det.   Så är det att leva med hundar.

Det finns så mycket som jag skulle vilja dela med mej av när det gäller arbetet med den sociala biten, men efter som dom är så rädda för attandra ska förstå hur dom jobbar med familjehem, så ska jag inte skriva så mycket.

Men jag skulle önska att man blev bemött som en samrbetsparner istället för någon som man har kasstat ut placering hos och srdan får det gå som det går.

Men tänk att få ett eller flera placerade barn, känner att jag blir belönad för vad jag gör, inte bara med ord.
Får den hjälp som man kommit överens om ifrån början och att få extra hjälp när det behövs.
Att få den handledning som man borde få innan det stockar sig problem, och att man får adekvat utbildning för just den problematik som är aktuell.

Detta

Nä nu vet jag inte vad som hände. Massor av text bara försvann.

godnatt hälsningar Yvonne på Vreta

Här är jag igen.

Hej, mina vänner som är inne och kollar om jag skrivit något.

Nu är jag här för en liten stund.

Tack Anna för att du frågar efter mej.

Vilken sommar och vilken sensommar vi har.
Fint väder lite regn och mycket av solskenet, helt fantastiskt. Nu har jag tagit bort mina torra blommor men tar vara på de som fortfarande är fina. Körsbärstomaterna står under tak med hibiskusen och rosen. Men jag hade fina gula och blå penseer till för en vecka sedan och jag har både blå lobelia och pelargonier kvar.
Olivträdet som fick för mycket vatten, har stått och torkat ut så det fungerar på altanen igen men har inte så mycket blad, Hibiskusen blommar fortfarande.
Höst astrar och några andra blommor har tillkommit och de är fina så länge jag vattnar dom.
Men hösten har gett sig i uttryck med de fina färgerna på bladen och det är nu risk för frost och därmed tid att stänga ner Campinghuset.

Jag tackar våra goa vänner som genast vid ankomst gör det trevligt med att bjuda på rompruttare, medan vi tittar på  solnedgången tillsammans.  Där hela familjen känner sig välkommen och har trevligt.

Vi har även suttit med vid lägerelden och smakat på de goda plättarna tillsammans med våra trevliga campinggäster.

Vi har varit på fest hos våra goa vänner som vi umgåtts med i många år, och vi har tillsammans varit en sväng till Dalarna till våra gemensamma vänner. Det har blivit som en tradition, för där har vi varit i flera år.

Ja det har varit en del fester och samankomster som alla varit mycket trevliga. För att inte glömma skaldjursfesten där Folke är med och ordnar tillsammans med de andra i festkommiten.
Och tro det eller ej, men den kvällen dansar även jag, jag förstår inte att jag orkar, men det är ju så roligt.

Carro hon har precis kommit hem ifrån en SCOTTS och Larz Kristerz resa till Lidköping och vidare med en kompis mamma som körde ner till Skåne för att träffa SCOTTS.

Ja det är inte så långt innan jag ska följa med på en resa med Viking Line när SCOTTS spelar. Men innan dess är det SINGELfest i Strängnäs med SCOTTS , Vi ska bli hämtade en lördag till hemlig ort tillsammans med våra kompisar och våran knytis stundar snart. Men detr blir inte SCOTTS det skulle inte passa vår dans stil.
Idol var vi lite sena med, vi fick inga biljetter som vi har haft flera år förut och tagit en helg på hotell i Stockholm då. Det blir inte av, inte heller konferens med placeraravdelningen som vi varit på några gånger bara Folke och jag. Det blev heller inte av, av ekonomiska skäl.

Men vi får nog hitta på något så småningom ändå.
Här hemma har vi blivit en till eftersom vår ena son flyttat hem för att studera i Flen i två år. En yrkesutbildning som vi hoppas passar honom och att det genom praktik kan ge jobb.

I helgen gjorde vi något som man borde göra oftare, vi flyttade om i TV rummet. Det gjorde att vi sorterade ut en massa böcker och annat som vi inte behöver ha där inne.  
Det bar ju med sig en stor städning som känns mycket bra, och dessutom blev rummet nästan rymligare.

Jo, vi köpte en platt TV. Den passade inte på samma plats men det gick ju tillfälligt.  Jag hade sett en möbel som jag trodde skulle passa där och med TV;n ovanpå, men när vi mätte så var den 1½ cm för lång. Dörren gick inte att stänga.
Då kom vår son på att den kanske skulle stå vid en annan vägg istället.
Därmed hämtade vi möbeln , böejade sortera i hyllorna och flyttade runt alla möbler i detta lilla rum.  Det såg dystert ut under några timmar, men nu är vi riktigt nöjda. Det blev vad vi tycker ett treevligare rum med mer tom golvyta . Och möbeln är toppen och passar mycket bra in, dessutom lade jag på den nya mattan som stått och väntat in rätt tillfälle för golv läggning.

Nästa moment i det rummet är när vi tar oss tid att plocka ihop hela rummet i mitten och målar och tapetserar om . Men det gör vi inte imorgon.

Nu ska jag säga att det regnar. Men hundarna är inne och katterna har fått mat, så det börjar bli dax för mej att knyta sig.

Kram till er ifrån  Yvonne på Vreta.


Reklam

Har ni någon gång beställt något ifrån Vista Print.  Det är billiga visitkort och brevpapper och man kan beställa som jag både t chirt och kepsar.
Men när deras dator sedan gör fel och får ihop fel summor, så går det inte att nå någon. Man kan maila, men då måste man kunna Engelska, och det är jag dålöig på. Men dom vill heller inte förstå när jag försökte skriva ner en förklaring.

Jag beställer alldrig därifrån mer.  Men det kommer massor av reklam om att jag är speciellt uttagen till rea o.s.v.

Idag har några av våra campinggäster och vänner åkt hem och andra håller på med planeringen för vintern.
Det är roligt när man ser att det planeras.

Folke han gräver i ladugården i skiten. Fåren går ju på en halmbädd på vintern och den ska ju ut och det ska vara rent när fåren kommer in för vintern. Sen ser vi fram emot våren då det blir lamm , och vi hoppas att det går lika bra som förra året med lamningarna.  Flasklamm kan vara väldigt trevligt men det tar mycket tid, iblaND ÄR DOM SÅ DÅLIGA SÅ MAN MÅSTE TA IN DOM I KÖKET OCH DÅ ÄR DET DYGNET RUNT JOBB.

Jag ska göra iordning kyckling fileer i ugnen som gryta idag och som sallad imorgon och senare krabba med skaldjurssås som jag rör ihop.  Mums.

Jag var nyligen inne på den 16 åriga tjejen som nu fått tvillingar, hennes blogg. Det är fantastiskt, hon skriver som om hon skulle vara 30 år och ha erfarebheter att vara mamma. Dessutom så bor dom med pappan som hon säger är en fantastisk pappa.  Underbart, jag skulle önska att jag bodde nära henne så man lära känna denna unga familj.

Men jag är väldigt glad för dom kontakter jag har och dom barn jag får ha omkring mej. Men visst känns det att vi skulle behöva ladda batterierna för att orka vara bättre.

Man får ju vara innerligen glad att man är frisk och att det inte ännu smygit sig på sjukdomar som ska behandlas och opereras eller medicineras.
Men visst, jag har ju en sjukdom; KRISTALLSJUKAN. Men den går inte att medecinera, bara lära sig handskas med den. Och det går bra.

Nu börjar det lukta och ugns maten, det luktar så gott och till blir det enligt önskemål pasta.

Ha det så bra önskar Yvonne på Vreta.

 


onsdag den 2 september.

Jösses , det är mörkt på kvällarna, man ser inte vad hundarna skäller för längre, det ändå sken som syns häe på landet är innan campinggästerna har släckt för natten.

Kul Annika att du hörde när Carro var i radio, men tyvärr så spelade hon även in när jag retades med Carro om att hälsa SCOTTS ifrån mamma. Vi brukar köra med det , för det var så kul när vi fotade bakom cenen. Jag sa till killarna att Carro vill ta kort med dej och mamma!   Då tittade den jag stod bredvid och; ja ha, är det Carros mamma?
Det som inte kom med i programmet var hur mycket dom hade berömt Carro med sin blogg om dom, det var det ända som hon saknade i programmet.

Ja ha gissa vad Carro önskat sig i födelsedags present. En resa till SCOTTS spelning förståss.

Fredag ska hon träffa Anna som skriver Larzkristerzfanzone.blogg.se och dom ska på SCOTTS spelning någonstans bortom linköping.

Våran Rickard kommer hem på fredag, vilken tur vi har och otur för honom. För när datorn inte funkar då ringer vi till Rickard, men allt går inte att fixa över telefonen, men det mesta kan han fixa när han kommer. Sen tänkte vi äta upp krabban som haft på lut, innan den blir för gammal, lite räkor blandar vi nog ut med Sen blir det krabba med goda vänner när dom kommer ut nästa gång.
Tack för en fin kväll i solnedgången med goda kräftor ost och godis. Nästa gång kommer ni till oss och äter krabba, bl.a. Det ser vi fram emot.

Natti natti, nu är det dags. Hälsningar Yvonne på Vreta.

RSS 2.0