Tisdag och Carro har börjat andra året på gymnasiet.

Ja, visst ja. Jag kanske skulle skriva lite på min blogg.  Idag eller just nu är jag ganska less på en del saker.
Men jag ska inte börja med att trötta ut er med det.

Jag hoppas att ni lyssnade på Carro i P4 DANS i söndags kväll 20 - 21.  Dom var enda hem till oss för att göra intervju med Carro och sedan åka tillsammans till Gröna Lund för att lyssna och prata med SCOTTS.

Innan dess var hon i Kalmar och träffade en massa SCOTTSfans och Larz Kristerz fans.  Hon blev nerbjuden och hade en rolig helg.

Campingen har varit full och det är ju trevligt.  Det har ju varit fint väder så alla har kunnat trivas ute.

Men det känns att vi har lagt om tiderna, Carro ska ju med skolbussen redan klockan 07.03. Så det vill till att man kommer i säng och att man får sova. Eftersom vi har fönstret öppet så hör ju hundarna andra djur utanför, och då skäller dom så man vaknar.  Det är inte roligt eftersom sedan börjar jag tydligen snarka så min man inte kan somna om.
Ja det är ju så att mycket ska man stå ut med.

Nu är det ju höst och jag börjar fundera på om jag kommer höra något om magoperationen som jag väntar på..
Jag tror inte att de månader som utlovats har gått ännu, men funderingarna kommer ju ibland.
Kanske även lite oro hur man ska klara den tiden, men jag tror på detta, inte mindre efter det att jag varit på informationen om operationen där dom anser att det inte alls är fel. Jag ska skriva mer om det när jag vet något.

Den sociala biten som jag jobbar med får jag ju inte skriva något om för att de placerade och anhöriga kan känna igen sig, trots att jag tycker jag varit ganska neutral.   Kanske hänger det på att de sociala myndigheterna inte vill att andra ska kunna läsa om hur illa man kan bli behandlad. Inte vet jag, men så får det bli.

Val, val, val.  Nu börjar det hetta till inför valet 2010.  Jag som Centerpartist i Gnesta kommun, blev invald i socialnämnden, jag skulle sitta som supleant i två år och sedan skulle en partikamrat släppa eller byta plats med mej.  Men det förstår ni ju själva, en gammal uv flyttar ju inte på sig. Och fördelen med det är ju att jag inte behöver delta i de obekväma besluten.   För vilken nämnd man än sitter i så är det inte roligt att bestämma om neddragningar för att försöka få kommunen att gå ihop. Men det gör den ju inte ändå. För nu tar vi bort klasser ifrån ytterskolorna och bussar in dom till Gnesta.  Sen lägger vi en konstgräsmatta åt idrottarna. HM

HM, resultatet beror alltid på vem som ska ta beslutet. VEM.   
Om du blir omhändertagen eller fråntagen på arbetsförmedlingen beror också på vilken som är ens handläggare.
Är det en handläggare som ger dig tips och som gör som dom ska, courtchar dej, så kan det kännas till ock med bra att ringa dit.
 Men Folke vet att om du får en utchasad handläggare som bara gör antaganden som inte går in i datorn och ser efter om du fullgjort ditt åtagande för att få A kassa, då skickar hon ett hotbrev om att du inte får stämpla för A kassan längre.
Men när hon går in i datorn och ser att hon har helt fel, ber hon inte ens om förlåtelse. Jag anser att hon gjort ett tjänstefel, men min man är för snäll så det rinner ut i sanden. Tur att det inte var mej hon bar sig dumt åt till.


Nu ska det göras lite toalettbestyr innan sängdags, och det kommer inte vara svårt att somna.

hälsningare Yvonne på Vreta.

Tyvärr var det en vecka sen sist.

Jag har haft min mamma hos oss några dagar så den lilla extra tid som man skulle vilja ha ibland försvann snabbt. Men det är inte så ofta hon är här så det är OK.

Idag har det inte varit något badväder. Visserligen var det varmt ett tag men sen blev det målningt igen och då var det inte så varmt. Men jag har varit med Carro i Gnesta så vi fick lite gjort. Sen åkte vi hem och jag lagade fläskpannkaka.
Jag skrav att vi inte äter pannkaka så ofta, men nu blir det en gång i veckan om detta fortsätter.

Ja, snart är semestrerna över och Sverige börjar fungera igen. De sociala myndigheterna ska väl snart vara på plats, men nej. Inte än. Dom delar upp veckorna under juli augusti.

Men i morgon ska jag jaga några med blåslampa, sen ska jag ringa Viking Line för att boka biljett när Scotts spelar på Cinderella.  Då blir det jag som åker med Carro och hennes kompis så Folke får vara hemma och ta hand om rulliansen.

Jag skulle ha velat åka Birka Cruice när Larz Kristerz spelar i september, den båten känns mer bekant, men medlen tillåter inte för mycket utsvävningar.

Men det blir nog Birka en annan gång.

Kräftskiva, kräftskiva och kräftskiva, mmmmmm, vad gott och vad trevligt. Jag skulle nog alldrig kunna äta mej less på kräfter, räkor eller krabba.  Det är så underbart gott att få slafsa och surpla i sej dessa godingar med mycket dillsmak. Men visst är det väldigt ojämt hur kräftorna smakar. Om alla kräftor skulle smaka som de färska som vi köpte på Malma Marken, då vore det fulländat.   Men det finns många olika inkokningar.

När vi haft turen att få köpa okokta och kokat själv, ja, då är det väldigt speciellt gott, utom det året som dom blev för salta.
Men bara det är mycket krondill.
Kräftan är ju enligt gammalt augusti fiske, sen kommer vi till september då finns krabban, som är så underbart god.

Krabba med min hemmagjorda gravlaxsåsen, det är så gott så. Jag brukar försöka hålla koll när dom är nyframlagda.
Då kan man hitta några som har en storlek som passar oss. Då äter man bara en halva för sen är man mätt.

Det blev mycket skaldjur, men det är det godaste jag vet, och även våra barn är stor ätare på dom.

Däremot så skulle jag inte ens en gång vilja smaka på kokta musslor som man suger ur ifrån skalet. Och surzi det kan jag också vara utan.

Men nu är det bäst att gå till sängs för att orka med familjen imorgon bitti.

Larz Kristerz i E-tuna torsdag vid å festen.

SCOTTS ifrån Grönan på lördag, då ska Carro vara där med olika skyltar, sommarkrysset.

Kram ifrån Yvonne på Vreta.

Onsdag i sommarvärmen.

Idag har det varit badväder, härligt.
Ingenting är så skönt som att kyla ner sig med ett bad och ett till och ett till , en kaffetår och sista doppet sen är det skönt att åka hem.

Det är inte ofta vi äter pannkakor, men idag blev det av med rårörda Hallon och Jordgubbar, men med socker förståss.
Grädde och glass skulle det vara också, men grädden gick inte åt , så den har vi blandat med rå hackad lök och Svennes kaviar.
Smaskigt gott på smörgåsen i morgon bitti, ha. Ja, det är sant.

Nu säger våra hundar till där ute att nu är det dax att få komma in igen. OK. Det ska dom få, och katterna ska få sin nattmacka.

Kram Yvonne på Vreta.

Lördgag 1 augusti

Hej, inte konstigt om ni inte hittar Carro med SCOTTS.   Jag blandar ihop en del innan jag kommer i säng.
Tack Rickard för att du såg problemet. För att se en bild med Larz Kristerz måste man gå in på deras blogg, men jag skrev Scotts blogg.

http://larzkristerz.com/blogg  Där kan ni finna den härliga bilden på Stefan och Carro.

Ja, i morgon bär det av igen, då får Carro skjuss med Melissa som sjunger i ZLIPS och bor ihop med Lillen i SCOTTS.
Då ska dom till Allingsås och träffa Scotts.

Igår hade var vi på kräftskiva i en av husvagnarna på Campingen,  Tack för igår S..... och R....... Trevligt och gott.
Det är nära att gå hem, så man slipper gå vilse.

Idag har det varit fint väder, till och med så att man blev lite städsugen. Vi hade gäster i alla små hus vid vinthundtävlingen, men jag har inte haft tid och ork att prioritera dom rummen förren nu. Skönt nu är det klart.
Vi har stora huset som vi bor i, egentligen inte stort men störst.  Sen har vi lilla huset där våra vuxenplaceringar brukar bo, med tre små rum och kök.  Bushuset som vi byggde för att våra killar skulle få egna rum medans dom bodde hemma. Och sen har vi mormors hus, en friggebod som hon köpt och ställt här för att ha sitt eget när hon kommer hit.
Där kan hon titta på TV, gjöra sitt morgon fika, och ha det lugnt en stund.
Ja, i  alla hus och rum fanns det folk och hundar i när dom hade tävlingen här.  Antagligen ska min mamma komma ner några dagar nästa vecka, då är det skönt att hon kommer till ett rent hus.

Min mamma är 78år och ser väldigt dåligt, hon har blödande Gula Fläcken, det hade min mormor också. Jag vet att det är ärftigt, men det betyder ju inte att jag måste få det, hoppas inte.
Men det är ett stort hinder Att se mycket dåligt, men hon är seg och med hemhjälp till vissa saker så klarar hon sig med mycket ändå.   Så gissa vart jag har fått min envishet ifrån????!!!!

Som vanligt så är det sen kväll och ögonen börjar bli suddiga.       Sov gott.  Hälsar Yvonne på Vreta.

RSS 2.0