En varm dag i Trosa.

I dag tyckte vi att vi var värda att åka till Trosa för att titta på båtar, gå in i Marsipanstugan, äta en regäl glass men först och främst äta på den Asiatiska eller Tai resaurangen i Trosa.  Dom hade tio rätter med salladsbord för Lunshpris.
Men när vi kommer fram där så är det stängt!!!!!!!!!!!!! Va, det var ju så extra att äta där , tyckte vi.  Men det blev kalla handen.  Det var på gång en ny restaurang,     Vi fick gå till ett annat ställe och det var gott där med ,men inte det vi hade längtat efter.    Sen blev det en siesta och ett bad vid havet.  Tänk så särskilt skönt det känns när man får det lite salta vattnet över sig, underbart.

Det har varit en mycket varm men trevlig helg med Vinthundtävlingen och utfodringen till alla anmälda hussar och mattar.
Med en underbar hjälp av både familjen och vänner så klarade vi detta i år igen.

Jag fick en fråga om ifall alla avtal såg lika ut.?     Det gör dom absolut inte.   Det finns rekomendationer , men ändå så ser avtalen olika ut.  Alla kommuner jobbar på sitt sett.  Det finns komunsociala  enheter som hinner , orkar och har förmågan att jobba proffsigt, sen finns det dom som varken hinner , orkar eller har förmågan att kunna göra bra avtal som gagnar både den placerade och den familjen som tar emot en placering. Och det finns konsuleddstödda verksamheter som är privata som jobbar proffsigt. Och det finns tydligen privat företag som jobbar oproffetionellt.

Det har jag nu fått erfara.

Ja, man försöker att ställa upp på att placeringar ska ha det så bra det går att ge dom, och de flesta tycker man ju väldigt mycket om även med de vuxna.   Men vem är det sen får stå i skiten i slutänden om det inte blir så bra som man velat???

Jag har några gånger funderat på varför man gör detta jobb.  Man är ifråga satt hela tiden?.  Ändå säger dom att dom litar på oss?????

Nä,e . Det går inte ihop.   Den som litar på det jag gör efter 14år med både vuxna och några barn. Den ställer inte upp och ner på vardagen både för mej och de placerade.

Idag är det mycket lugnt, inga möten, ingen som ifråga sätter. 
Men när det gäller AVTAL så har jag fått lärt mej av  ILSE Vetter, som tyvärr är död. Hon var juridiskt utbildad och mycket kunnig i gällande barn ärenden.  Att ett avtal är något där man kan skriva in allt det man kommer överens om.    Men det vet jag att alla vill inte det.  Men det kan vara särskilt bra ifall den man kom överens med slutar.

Nu börjar ögonen bli trötta.  Natti natti hälsar Yvonne på Vreta.

Sommardag.

Vi har badat och städat.   I dag har det börjat rulla  in husbilar och husvagnar som oftast har flera hundar i varje ekipage. Våra hundar är i hundgården för att vänja sig med det inför helgen.  Det gäller att hålla dom inlåsta nu när löptiden äe eller varit som värst.   Hanhudarna på Campingen kommer väl att hellre komma till dom är att tävla.
Förberedelserna inför helgen är i full gång.  Köket ska städas och Campingen, Bushuset och mammas stuga ska vara städade, Även rummet i lilla huset.
Allt ska vara handlat och imorgon ska jag börja blanda dressingen på tio liter chili och vitlök. grädde, majonnäs dragon och gräddfil.

Om barnen och den placerade ska jag tydligen inte skriva alls, för det är en soc. som tycker att dom blir utlämnade och att dom kan bli identifierade eller själva läsa.    Ja, jag vill ingen illa, annat än de som försöker göra mej illa.  Så jag skriver inget mer om de som bor hos oss.

Men när ett privat företag som placerar tror att man är bakom flötet och försöker juga ihop något för att sko sig själva så får dom skylla sig själva.      Vi får väl se vad det blir i slutänden. .

Det är väldigt tråkigt när man kommer underfund med att en stark tjej är oärlig för att klara sitt eget och ett privat företags ekonomi.  Men jag håller på att söka fakta och har inte sagt mitt sista ord. Sociala varnade för att det bara handlar om deras vinning, och det bevisar det brev som jag fått.


Mat, vi håller på att bli hungriga.   Stekt kebab och färskpotatis det blir fint.

Hälsningar Yvonne på Vreta.

Söndag kväll.

Tack Anna. Här är midsommar redan överstökad. Vi och alla barnen mår bra. Vi hade extra killen och hans kompis midsommarnatten och sen kom Carros kompis till söndagen. Det är full rulle. Men vad vore livet utan alla små och vuxna barn.
Nu stundar nästa helg med över 200 hundar här hemma på vår gård. Det är fjärde året som  Crouising har samling med tävling här hemma hos oss. I år är det en intrnationell tävling med vinthundar.
Och vi samlar ihop hela familjen och några till som ska utfodra den mänskliga delen av tävlingen. Mycket jobb, men väldigt roligt. Vi stänger campingen för tillfälliga gäster och campingen fylls till brädden med de tävlandes ekipage..

Som tur är så köpte vi en mycket stor frys första året dom var här. Den blir fyllt nu införhelgen. Och inte minst med glass eftersom vi hoppas på fint väder.

Carro hon hoppas komma iväg helgen efter till Ekebo och Kristianstad för att vara där SCOTTS spelar. Sen blir det MALUNG på semestern.  Där är både SCOTTS och Lars - Kristers.    Och vi som ska bo i husbil den veckan det kan vara jobbigt med alla.  Men samtidigt spännande. Vi åker 6st, och en kompis till Carro ska komma upp och sova hos oss någon eller några nätter. Sen ska vi till Leksands sommarland för barnens skull.

Och när vi kommer hem ska vi till hembygdsgården och äta korngryn och fläsk.
Sen har vi Marknad och Auktion med försäljning och våfflor plus att Malma marken är den helgen och Carro ska till Parken Zoo för att vara där SCOTTS spelar.

Men det gäller att ta en sak i taget. och att slöa emellan.

GLAD sommar alla Kramar Ifrån Yvonne på Vreta

Midsommar dagen.

Folkes fest är över och knytisen lika så. När folke fyllde var hela vår familj samlad och även våra kompisars barn och barnbarn. Tack alla ni som grattade Folke på olika sätt. Fina presenter och underbara blommor. Blommorna har vi på altanen och njuter av. Och tack för hjälpen , det är ovärderligt.

Och vilken service vi hade på knytisen, det var kul att du var med Fia och uppfriskande skämt.

Midsommar har varit som för de flesta, med regn uppehåll och rett som det regnar så kom det en skur.

Nu ska jag göra iordning potatisen innan Folke kommer hem och grillar.

Hälsningar Yvonne på Vreta.

Tisdag

Jag tycker vi har ganska koll på läget nu. Inför Folkes födelsedag och Knytisen dagen efter. Men dom har lovar mycket dåligt väder, så vi kommer att fira Folke i hembygdsgården.  Det går ju bra eftersom då kan vi städa på lördagen när vi är nere och dukar för knytisen.
På fredag kommer vi vara i parstugan där vi kan elda och hålla fukten borta. På lördagen kommer vi att vara i logen där vi har plaTS ATT BÅDE SITTA OCH ÄTA OCH ATT DANSA TILL TOLLE.

Ja, annars så händer det inte så mycket annat än umgängesdagar och att vi målat och städat så vi har mång sovplatser till gästerna och våra grabbar och familjer.

Nu ska jag ut och måla en skylt innan jag får kaffe.

God nattt hälsniungar Yvonne på vRETA.

Lördag kväll

GNESTA DAGEN är förbi.  Vi har varit på marknaden i Gnesta, massor med folk vi kände igen och hela vår kompis familj med barn och barnbarn, våra killar, barn och mammor. Men i slutet så regnade det så knallarna packade ihop för folket gick hem eller till sina bilar. Jag hann ijallafall få tag på en liten och en stor handväska, lite kläder och lite prylar till barnen. Folke köpte plastpåsar och säckar.  Självklartså blev det färska munkar till fika stunden efter att vi ätit smörgås.
Vi var väl 11 personer som samlades på parkeringen och fikade.

Men vet ni? Stjärnor finns dom ?  Ja dom finns.   Tack snälla goa, för att du tog med din dotter , ordnade bil och skjössade Carro till Uppsala.  Fantastiskt.  Det blev en lång resa, men jag hoppas att du fick egen behållning av kvällen och SCOTTS.  Tack också för att du bäddat åt Carro och sedan skjössade henne till Gnesta. Det går inte nog att tacka dej.  Men jag är så glad att vi har lärt känna dej.  Men vad jag förstår så kanske vi syns på fredag. Det vore jätte roligt om du kommer och även din dotter och dotterdotter är välkomna.Vi ska ordna sängplatser, för finns det hjärterum så finns det skjärterum.

I morgon blir det fortsatt målning, på altanen.
Nu är jag ganska trött, det är sen läggdags .    Hälsningar Yvonne på Vreta

Tisdag den 2 juni.

Hej, ni som saknat mitt skrivande.
Det har varit så fint väder  och mycket att göra så vad är kvällar för något?.
Jo det är en tid då man måste gå in och göra iordning skolbarn som ska gå upp på morgonen.  Och TV den har jag inte tittat på knappt sen i början av Aprill.
Datorn måste jag starta ibland för att räkningar ska betalas.  Och jag måste försöka gå igenom mina mail.  Nu fick jag en liten stund extra så jag kunde och orkade skriva lite.

Det är inte många dagar kvar innan min man fyller 60 år, och det gör ju att vi försöker fixa lite här hemma.
Idag var vi till Strängnäs på ÖB, Gysk och VILLYS.  Där tog tiden slut. Det var bara att åka hem mad släpkärran och möta upp skolbarn. Skolbarnet har ju alldrig kommit hem utan att vi varit hemma.  Så den möbeln som vi skulle ta med hem till altanen den får vi åka imorgon och hämta.

När vi kom hem så hade regnet blåst in över det som jag skulle fortsätta att måla på, så det blev innejobb med kläder och annat.

Det är för närvarande väldigt lugnt ifrån soc. Det ända jag vet är att vi har ett möte inbokat.

Annars så är det Folke 60 år den 12 juni.
Knytisen med Tolle som spelar i hembygdsgården den 13 juni.
Midsommarafton med alla festligheter. Där är Folke parkeringsvakt och Carro hjälper till i disken, den har jag tagit hand om ett par år förut.  Men jag ska vara med barnen och ev. plocka av disk emellanåt.

Veckanefter blir det stor förberedelse för stor hundtävling på vår gård.  Vinthunds Cruising internationell tävling.

Vi har marketteriet till medlemmarna och kaffe, lunch, kaffe till funktionärerna som jobbar med alltihop.  I övrigt så är inte tävlingen något som vi håller på med.  Campingen är den helgen stängd för tillfälliga gäster, men det kommer många campare som ska vara med och tävla och funktionärerna.  Det blir en del jobb, men vi ser mycket fram emot detta .
Det är många som vi träffat de andra åren dom varit här och det är trevliga människor som sköter sig och sina hundar mycket fint. Dessutom har dom otroligt duktig och trevlig ledning som kommer och förbereder för hela tävlingen.
Och vi är hela familjen som hjälps åt plus vänner till oss som är med och ser till att det blir fika och lunch till alla.
Många trevliga samtal när det kommer fika sugna och det är lite lugnare så man hinner prata med dom man känner igen.  Ja som sagt det fodras planering och iordningställande.

Nu har Folke och barnen somnat och Folke har hunnit vakna. Så det blir antingen kaffe eller kanske en öl eftersom törsten gör sig till känna efter sillen till middag.

Och gå gärna in på http://scottsfanzone.blogg.se . Den som Carro skriver. Är det någon som vill åka med Carro till Uppsala på Fredag? SCOTTS spelar förståss. Carro är inte så glad idag för hon var halvt lovad att få skjuss som nu backat ur.  Dom åker utan henne. Sånt händer. Men så skulle inte Carro gjort mot andra.  Man kan ju se vad det är viktigt att man står för det man säger. Om man inte vill göra andra ledsna. 
Världen är full av ofördelaktiga beslut som ingen vågar stå för.

Nä nu ska jag se om det finns någon öl åt mej innan jag törstar ijel      Hälsningar Yvonne på Vreta.

RSS 2.0