Tisdag.

Fy vad jag har varit dålig på att skriva.  Men jag har varit så pass dålig i samma typ av halskatarr som Carro har haft, eller inteär bra ifrån men är i skolan sen itorsdags. Jag skulle ha varit på det där polisförhöret i dag. Men jag fick flytta fram det några dagar så kanske jag inte behöver hosta fullt lika mycket.

Men tro det eller ej, i dag eller i morgon ska det komma tre små barn på jour.  Det kommer att innebära stora förändringar för oss, men det kommer vi att klara.  Det fanns ett litet men, för den äldsta . Men eftersom barnen var mycket tajta så skulle man nog inte dela på dom.

Och i går var det en en kille över 25 som var här med sin soc. han ville gärna komma hit och får då bo inne hos den andra boende i lilla huset. Men det skulle kunna ta en månad innan ansökan och soc. utskott skulle kunna ta det. Så det är ett stort ?. Men om han klarar denn här tiden så kommer han.  Så nu har jag hört mej för vad det skulle kosta att hura mini buss. Det blir så mycket pengar så det tror jag inte dom kommeratt gå med på.  Det lägsta var 11.000/ mån.
det högsta var 14.000kr/mån.        Det tror jag alldrig att dom vill betala. Men jag ska lägga fram det.  Det ända jag inte fått svar ifrån är vad min son skulle kunna få fram för pris.  Men det är inte sökerrt att dom har någon att hyra ut.
Ja, ja. klockan 13.00 ska vi träffa mamman, sen får vi se.   

Så ibland händer det!!!!! Och ifall att,  då blir det många poskägg, ta undan alla farliga flaskor, ställa undan mycket som man inte behöver annars. Sängar har jag ordnat, men det ska vara kläder, blöjor, kanske nappar och välling. HA.

Men vad roligt det ska bli.    Hoppas jag.

Nu ska jag dammsuga det sista hunddåren, fast dom tar alldrig slut. just nu är det hopplöst..





Jag ska rapportera senare, kram Yvonne.

lammat

Två små lamm har kommit nu i kväll så nu har vi 9 tackor och 15 lamm. Men det är två tackor kvar som är ganska plufsiga i rumpan, och dom hänger med huvudet, så vi befarar att det blir fler i kväll redan. Därför ska vi gå ner innan vi lägger oss.

Nuuu har Carro ringt också, hon hostade och harklade sig. Men annars var det bra.Carro hade pratat med Roberto i SCOTTS och han skulle skriva upp henne och hennes kompisar så dom skulle få komma in . Carro ska ju vara deras fotograf.  Men först skulle dom på någon rock grj som gurkan ville till.

Folke försöker skriva och skriva ut på Carros dator, det går inte bra så jag skriver nu till punkt så folke får skriva här så jag kan skriva ut det.

Kramar Yvonne.

Från att det var kollugnt till att det nästan blev kaos.

Fredag.

Här är det väldigt lugnt.  Just nu är Folke ner till fåren, han har inte ringt in ännu så det har antagligen inte kommit något mer lamm, det var två ny i morse.
Vi har varit ute med bilkärran för att flytta lite grejer, jag har varit med vår boende till distrikten.  Sen har vi haft kontorsjobb, planering och en siesta på eftermiddagen, tätt efter så var det daxs med lite fika så man vaknade.
Carro har inte hört av sig än, men hon ska vara hos gurkan i Katrineholm.   jag undrar om hon har ringt till Roberto i SCOTTS, för det skulle hon , för att han skulle ta in henne som deras fotograf.  Eftersom det är 18 års gräns på Safiren, så frågade Carro om det skulle gå bra. Då fick hon hans telefonnummer, vaaao!
Nu ska jag ta in Jenny hon gnäller utanför i snöyran.
Men NU ringde Folke in att det precis nu har fötts ett lamm, så jag ska ner och assistera och mjölka lite så man ser att mjölken kommer igång.

Hälsningar Yvonne på Vreta, mitt i lamningen.

Torsdag.

I dag har vi nog genomfört det mesta av detvi hade tänkt oss, men inte riktigt som vi hade tänkt oss.  I morse när jag hade skjutsat Carro och kom hem för att sätta på kaffet, då ringde Folke och frågade om jag kunde komma och hämta honom för att bilen krånglade och han vågade inte åka längre. Kaffet var inte påsatt , jeg lämnade det åkte dit och vi åkte till Strängnäs sit Folke skulle. Jag satt och nästan sov i bilen när Folke var inne. Sen åkte vi hem , åt frukost och tog med vår boende och åkte till Gnesta för att handla och beställa grejer till lördagen.
Vi har också varit till lokalen och gjort iordning borden och ställt dit varor.

Emellan där är jag förbannad, men det ska jag berätta om en annan gång för jag måste se till att vi får någon mat också.

I går fick jag ett brev ifrån Nyköpings polisen om att dom ska förhöra mej angående anmäld misshandel och förstörelse.
Det är tacken för att en familj tar emot en trasig 14åring fyra dagar före julafton, med en mamma som väljer bort sin dotter på julafton.              Jag ska skriva mer om detta när jag inte är så trött.

Nu ska jag laga mat,  ha det bra, önskar Yvonne på Vreta.

Onsdag kväll

Trots att jag har suttit vid datorn en stund tidigare, så har jag inte haft tid att skriva.
Men dagarna går så fort. Jag har varit hos lammen två gånger med Folke jag har skjutsat vår boende på morgonen.
Jag har skrivit andra papper och tagit ut dom mail som jag skrev när vi hade jourflickan här över jul och nyår.
I går var jag hos en dietist, för att börja tänka annorlunda imin mathållning.  Jag måste försöka göra något åt att jag inte orkar som förut. Jag älskar att dansa, men stannar hellre hemma för att jag vet att jag inte orkar dansa det jag vill. Så jag har mina funderingar, och önskemål.  Kanske går dom att infria.

Men hua vad kallt det är. När solen kommer fram längtar jag efter att kunna ta kaffet med ut och vara i le mot solen.  Men det fanns ingen le, det bara blåste. Och hos oss har vi fortfarande vinterväg. Isen som vi har på vår egen väg smälter inte eftersom det inte kommer någon sol där.

Bara isen gått bort ska jag gå längre med hundarna det brukar vara skönt. Jag har lättare att komma igång på våren.

Nu har ju Carro luran ,hi,hi, lurat sina föräldrar igen.  Nu ska vi åka med Viking Line den 24 maj. Gissa vilka som spelar då. Jo SCOTTS, det kunde ni inte gissa, va.

Imorgon ska jag skjussa två gånger på morgonen, sen ska vi åka till Gnesta för att handla till GRAVölet som Folkes jobb ska ha på lördag. Då får vi fruntimmer också vara med. Carro ska vara med som köks piga, hon vill det om hon orkar förståss, för på fredag ska hon till Katrineholm och lyssna på SCOTTS på SAFIREN.   SCOTTS själva har lovat ta in henne som deras fotograf, ha, de, ni.  Jag tror att det var någon av de andra scottsfansen som frågade när vi var på BIRKA.

Nu ska jag ta in hundarna och borsta tänderna. Sov gott Hälsningar Yvonne på Vreta.

Måndag mitt på dagen.

På morgonen har jag varit med Folke ute i ladugården och tillägsmatat två lamm.  Tagit bort gult bajs som fastnat på svansen hos ett1 annat lamm.  Ringt vårdcentralen, Carro får en antibiotika till och ny hostmedecin. Hon hostar nästan sönder sig.  Själv känner jag att det satt sig något i halsen, men ingen fara ingen feber. 
Sjuksyster har ringt tillbaks efter att hon pratat med läkaren. Nu finns det recept på apoteket.  

Nu kan ni gå till apoteket , sa hon.   Jo, tack det är ju bara tre mil, så jaa, vi tar nog bilen.

Nu skäller hundarna så man hör knappt att tänka.  Antagligen åkte det en bil upp på skogen. Och Folkes telefon ringer, varför ringer dom inte på vanliga telefonen?.   Det var hans syrra.

Ja, först kan det vara lungt, och lugnt och lugnt, sedan kommer allt på en gång.  Nu var jag tvungen att ta kort på vår lilla Jenny. Hon satt så sött i fönstret, med tassarna på fönsterbrädan och lade huvudet på dom. Hon är söt som socker.

Nu han jag inte´skriva det jag tänkte eftersom jag har haft en massa avhopp. Men nu ska jag titta på Hem till gården och sedan till Gnesta, Apoteket.
                                                          Hälsningar Yvonne på Vreta.

Det var så joooligt.

För att fortsätta lite om resan, så gick vi ner i hytterna och gjorde oss fina. Folke han hade ju så mycket utsmyckning  som han strödde ut i hytten, ha, ha. Sa Marren. Fast egentligen var det hon som hade med sig, så hon smyckade ut Carro och sig själv. Dom var så fina.

Folke och jag vräkte i oss av smörgåsbordet, ost och kex och efterrätter. Smaskens. Sen gick vi därifrån och var proppmätta.


In i dansbaren och när dom öppnade baren så blevnågra drinkar. Vi tog plats där vi allihop samlades. Och det var ett härligt gäng.

Dagen två när vi var på väg hem, var mycket trevlig också, då hade dom andra en annan plats och vi satt mycket bra.

Efter frukosten som också var lite som smörgåsbord med mycket frukt  och en massa annat, så gick vi och spelade lite enkronor. Sen var det daxs att handla sin ranson och lite godis, ciggaretter och snus.


Ner i hytten och packade. Sen var det en liten promenad på båten och inslinkande i dansbaren igen.

Då tillkom ju ett par som Fia kände. Dom var helsköna. Och lika tokiga som de övriga. Det var då Marren och han anropade varandra genom sugrören.. Det var många skratt och en härlig danspublik att titta på.


Nu ska jag fika och sen ska vi ner till våra lamm och se till att hjälpa den ena tackan så lammet får snutta, "dia". Hon har något problem som gör att hon sparkar bort lammet.  Men jag har mjölkat henne massor så om något händer så har vi resrv i frysen.


När vi gick ner i morse var det 11st lamm en förstföderska hade fått två när vi var nere i går kväll och imorse hade hon en till som levde plus en som låg död. Sånt händer och antagligen gick detr för lång tid så det var säkert dött redan när det kom ut.    Så hon som fött första gången har fött fram fyra stycken.  Den tredje ska vi tilläggsmata i några dagar för att se att den blir stark nog att putta sig fram med sina syskon.  Det ser inte ut att bli några problem.


Vilken tur att dom höllt sig tills vi kom hem.  För vi flyttar dom så dom får lugn och ro förstadagarna med sina lamm.


Fika.           Hälsningar >Yvonne på VRETA.


Några härliga bilder ifrån en härlig resa.


Ser ni, vilket guldgosigt leende. Vem skulle kunna motstå detta som är Henrik i SCOTTS. Är det inte en svärmorsdröm
så säg. Det kan jag tycka utan att behöva belastas av att bli kär i de unga killarna.


Detta är JUNIX instrument dom var ju också med på båten och spelade växelvis med SCOTTS.



Här har ni alla fyra i SCOTTS  Claes, Henrik, Lillen, Roberto och Lizen som står framför
då Carro tar kortet. Det här är dagen två på hemresan, då var det lite lugnare och avslappnande. Lizen är en i gänget som hade sin 7 åriga dotter med sig.



Här har vi våran härliga svärdotter Majjen!!!!!    Kram till dej Marren.
Dom var några stycken som försökte få kontakt med varandra genom sugrören som dom satte vid örat.
Så kan det bara bli när det är några som har kontaktproblem, ha, ha. Bakom sitter en av Karlsta töserna Texi.
Angelinas kompis som var så go och bara var med utan att vara speciellt intresserad av musiken.

Lördag kväll.

Ja, nu är det daxs.  Nu ska fingrarns få jobba en stund.
Folke Carro och jag med sonhustrun har kommit välbehållna hem ifrån Birka Paradise. Det är så sjönt när man kliver på bussen i Stjärnhov, en trevlig chafför kliver ur och talar om var vi ska ställa våra väskor. Han talar om att vi ska stanna i Järna för en paus, och det hade vi räknat med så vi kunde äta lunch där.

När vi kom till Södertälje, ja, det var då det började. Då kom ett SCOTTSfans med dotter och mamma på bussen. Så egentligen var dom tre SCOTTS fans. Och när vi var vid terminalen trappades det upp för då kom vår sonhustru och vi hämtade ut våra biljetter. 
Sen gick jag ut och runt dit där resenärerns kom ut som redan hade åkt med båten. Där var jag och hälsade på en väninna och hennes kompis som hade varit ombord två vändor för att MATS BERGMANS ifrån NYköping spelade. Vi hade inte setts på fyra eller fem år, men pratar med varandra i telefonen då och då.

När vi fick gå ombord så fick vi inte gå till hytterna, men man får sitta i baren, där vi plockade ihop oss hela gänget.
Ifrån Stjärnhov, Södertälje, Karlstad och Nyköping, åldrarna varierade ifrån 7 år och upp till 59år. Härligt.

Jag ska berätta mer om resan imorgon, och om våra lamm. 

Hälsningar Yvonne på Vreta.

Onsdag kväll.

Folke släpper ut hundarna, Jenny blir alldeles vild innan dom kommer ut. 
Vi har tittat på Efterlyst, som är mycket intressant . Och innan dess så tittade vi på städtanterna. Jag tycker det är fantastiskt att den som har så skitigt släpper in TV i sitt hem. Men dom får ju ordning och fint med hjälp av den som bor där och idetta fall av ett helt gäng som var dar och plockade ut sopor som kastades.

Idag har vi fått två lamm. En är helt vit och den andra är helt svart, och dom har samma mamma och pappa, tacka och bagge. Dom var födda i morse och hennes djuver var helt i gång. Dom är så söta. Och går nu för sig i en box i ladugården. Vi tar bort tackan med lamm när dom är födda, för att hon ska få lugn och ro och vänja sig vid sina små. Det är också mycket lättare att känna på hennes djuver och prova om det kommer något.

Nu hoppas jag att dom håller på sig tills på lördag eller helst på söndag när vi ska vara hemma.

I morgon åker vi med bussen 13.05 ifrån Stjärnhov. Vår son som varit hemma sen i söndags, han kör ner oss och får hämta oss på fredag kväll. Under tiden får han hålla ställningarna här hemma med djuren och vår boende, Hämtningar och skjössningar.  Idag är jag mycket trött och Carro som fortfarande är mycket ansatt i sin influensa, börjar bli bättre. Det är bara att ta med sig medecinlådan ifall det bryter ut.

Tack Roland för tipset du skickade. Det är många, och tog tid att titta igenom, men jag ska söka ifrån några av dom till konferansen i september, så kanske kan man vara med.  Det skulle vara roligt.

Nu ska katterna ha mat och sen blir det sängen, Sköt om er God natt önskar Yvonne på Vreta.

BIRKA PARADISE
med SCOTTS och
Junix
Torsdag.

Det är Mats Bergmans ifrån Nyköping som går av båten i morgon.

Oj, tisdag kväll.

Jag har inte skrivit sen i söndags, men våran yngsta son är hemma den här veckan, och är det någon som spelar spel såär det han.  Då är vårt lilla dator rum med extra säng nästan fullt.  Men nu har vi ställt ut en dator, så jag får plats med min stol.  Så kan det vara när man ska trängas i det minsta rummet med tre datorer på varsitt skrivbord, och en säng.
I går och idag vår son varit med ute och eldat upp riset efter björk kanten på Campingen.
Han har röjt med röjsågen och Folke hAr sågat med motor såg.  Det blir så fint i kanten.  Det blir ved också. Och ved har vi massor, men björkved har vi inte så mycket av, så det blir bara bra.

På måndag ska det komma en kille med soc, placeringsenhet, för att disskutera om det skulle passa honom att bo här .
Ung vuxen som inte vet om han vågar sova i samma hus som vår boende.  Vi får se, för jag vet inte om jag vill ha en 25 årig kille bo inne hos oss, för Carros skull?.

Men det blir spännande att få träffa honom . Det är inte på måndag utan den 30 ;e.

I dag blev det inte så mycket men kanske mer imorgon. kram ifrån Yvonne på Vreta.

SCOTTS
på Birka Paradise
den 19 Mars

PÅ TORSDAG

Söndag kväll.

Nu har vi varit i Nyköping, Carro var hemma och vilade. Vi åkte ner och hämtade Rickard. In på Bomässan , jag pratade med han som sålde stekpannor förra året.  NOI.  Jag ha ju bytt en gång för att beläggningen bubblade sig och blev bara värre. Det tog bara tre månader så kom en ny per post, då var det tre skador på den, och sen gick det inte att nå honom.
Men nu var han på mässan och han var utomlands över vintern, sa, han.  OK:  Men var den skadad så går vi och hämtar en ny , nu direkt.  Så jag fick med mej en ny stekpanna hem. Det är den tredje. Vi köpte några remmar till Carro och jag köpte en nyckelring ifrån BRIS.  När vi gick ut så mötte vi min äldsta son, och bonus barnbarnets pappa. Min äldsta son har varit med som utställare i flera år förut med AIXAM moped bilar i olika modeller och olika EU moppar tillsammans med Haag och Carlsson som säljer bilar. I dag har han verkstaden tillsammans med Haag och Carlsson i Bergshamra.
Och jag hoppas att det går bra. 
Sen var vi och åt plankstek, det var gott. Sen lämnade vi Rickard där dom bor och körde till Majjen. Vi fick kaffe, och hon skulle skjutsa . Men hon han hem . Vi hämtade hem vår röjsåg och hoppas att den blir till nytta nu när yngsta grabben är hemma den här veckan.  Vi ska röja vid Campingen och om det blir isfritt ska vi köra grejer till återvinningen.

Carro proppar i sig värktabletter och slemlösande och sen sover hon.  Vi ska titta på Uppdrag granskning snart ..


Ha en bra kväll , hälsningar Yvonne på Vreta.

Söndag.

Söndag klockan 9,45 , solen försöker ta sig fram.  Konstig dag, för Carro är så pass dålig och trött med ont i halsen , så hon bara sitter och vilar i min fotölj.   Hon blir nog hemma när vi åker ner till Bomässan och hämtar dej Rickard.

Jag känner mej tom efter gårdagens resultat. För det blev en krasch. Tycker jag.  Jag gillar rösten som vann, men inte i gårdagens samanhang.  Neej, det fanns så många andra låter som hade känts bättre.  Och när ingen av dom som jag gillade mest vann, så hoppades jag av hela mitt hjärta att Carolie, hade vunnit, den låten och hon drar på något sätt bara för att den är så annorlunda.  Men jag tyckte synd om Måns , som kom bäst vid grupprösterna.  Sen försvann han.
Ja, ja det är bara en som kan vinna, men för mej känns det som att nu är euro- finalen helt ointressant. Jag tror inte att jag kommer slösa tid på att titta på den.

Nästa veska innehåller lite av varje, bland annat hoppas jag få svar ifrån två förfrågningar, som vi vill veta mer om, och vi har fått 100% att vinthundklubben kommer hit med sin internationella tävling sista helgen i juni.  Det som så mycket annat den månaden, blir mycket jobb och många trevliga stunder. Eftersom det brukar vara roliga dagar med Vreta full av folk och massor av hundar. Jag hoppas du Rickard och även Daniel kan vara med då.
Och självklart  resan med Paradise, då SCOTTS och Junix spelar på torsdag.

Folke har varit duktig, han har eldat upp gamla lilla verkstaden, öst ut ena stora boxen med ströbädd hos fåren och sågar brädor till staketet som ska bli så småningom. Men först ska altanen bli färdig och varje dag är han inne på internet och tittar på plats annonserna. Det ända som hänt nu är att man söker sommarvikarier. Men det kan han ju inte ta eftersom om man jobbar en tid så får man ju tydligen mundre a- kassa sedan. det verkar som man inte ska jobba något innan man hittar en tjänst . Det är helt sjukt, som det har blivit.

Men sysselsättning finns det ju här hemma och blir över, men det ger ingen inkomst.  Möjligen den dagen vi inte ska bo kvar, då kanske vi slipper böter för det som inte blivit gjort innan vi flyttar eftersom vi arrenderar Vreta.  Det är lite tråkigt, för när man inte äger, så känns det inte som man vill kosta på heller.  Ändå har vi varit tvugna att göra det med åren eftersom vi inte fick plats med vår stora familj annars.

Nu har Folke gett fåren mat och det är nog dax för en kopp kaffe.  Rickard vi åker vid 11 tiden, vi ringer dej.


BÖMÄSSAN i Nyköping

BROLLE
klockan 13.00.


Ha en bra dag hälsningar Yvonne på Vreta.

Lördag.

Trots att Carro inte alls är bra, så ville hon absolut till E-tuna.  Ja, vi har varit där, och sett Larz Kristerz live.

Dom var lättsamma och härliga. Deras musik är ju mer av våran typ av dansmusik helt klart. Men jag älskar att lyssna på SCOTTS också.

Det var ett nyöppnat fik alldeles bredvid scenen så vi satt kvar med kaffet i handen och lyssnade. Vi såg dom jätte bra därifrån.  Lyxit istället för att trängas.
Carro träffade sin nyvunna Scottsfans kompis dom hade bestämt träff. Så dom stod närmare och filmade.
Det kommer nog att finnas på Carros hemsida.   www.carrosfoto.se                    www.youtube.com    Där ska det också finnas så småningom.

När vi åkte hem så vilade Carro med kudde och täcke.
I morgon får vi se hur hon mår, om hon orkar åka med till Nyköping.  Nu är det bara att bänka sig vid TV;n.  Vi 
Det är sällan jag tycker att Melodifestivalen är spännande , men i dag är det spännande.

VAD TROR NI OM CAROLIA AV UGGLA,  SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA..  Det är så jag skäms när jag tittar på henne, ändå så är det något i henne som drar??

Ja, vi får se.

Ha en bra lördags kväll.                       

Fredag kväll.

I dag har det inte varit nyttigt matarbete. Kvällsmaten bestod av varma smörgåsar. Toast. Gott med gurka och tomat till.

Annars Folke fortsatt elda den gamla verkstaden. Det är så skönt, ju mer skit som försvinner ju bättre känns det.
Men tidigare har det lilla huset bara varit tak och väggar till vedbod, sen blev det garage, senaste 30 åren har det varit garage och verkstad. Våran 32 åring  och 21 åring hade verkstad där innan dom flyttade.

Nu är det nästan borta och fram kom all veden som är bakom.

Jag har varit en snabbis i Flen på beiktning. 40 minuter dit, anmälan på datorn, in direkt , två minuters koll och det 200 kronor. Nu kan du köra ett år igen, sa han. Ja, det är ijallafall gjort.

Idag har Carro börjat med ont i kroppen och i huvudet. Nu fryser hon och det retar i halsen. Jag undrar om hon orkar möta LARZ- KRISTERZ i morgon i Eskilstuna.

Lördag i Tuna Park
LARZ- KRISTERZ
kl; 15.00.
På kvällen spelar dom upp
till dans i
Flen på Amason.



Söndag i Nyköping

på BOMÄSSAN
BROLLE
kl; 13.00


Vi får se om Carro kan stoppa i sig Iprem så hon orkar komma med. Annars blir vi nog hemma. Hon måste ju orka på Torsdag när vi ska möta SCOTTS på båten.  Bara inte vi blir sjuka till dess.

Vi har tittat på Lets Dans. Kul och underbart att titta på dom som kan. En del blir det ju pinsamt att titta på.
Men annars så tycker jag att det är underbart att titta på danstävlingar. Jag har många gånger önskat att jag som unglärde mej även de här danserna. Men för mej räckte det med att lära mej gammeldans, och i och med att det blev allmänna danser så fick jag mycket träning i modernt. Men jag är lite svår, för jag vill gärna kunna det jag ska dansa.
Så när jag var ung fick jag många utmaningar och tyckte det var jätte roligt. Jag hade sällskap med en kille som hade tävlingsdansat i modernt.  Och jag hade inte särskilt svårt att lära och följa med.  Vi dansade jämt, överallt bara det fanns en bit fritt golv. Dans, dans , dans. Och många frestelser.  Men för mej var alldrig alkohol eller någon typ av droger på något sätt intressant.  Vi drack inte vi dansade.

Jag var med på MÄLARSALEN i Stockholm, gamla Munchen bryggeriet, redan när första allmänna dansen började där -72.  Hasse heter han som äger den delen av Munchenbryggeriet och han hade en kille som ordnade dansen  Lennart  Peijvall. Han var kompis med min dåvarande kille så jag var med när dom slog upp portarna.

Sen dansade och jobbade jag där så länge jag bodde kvar i Skärholmen. Jag jobbade med seniordansen på torsdagarna.  När min äldsta son var riktigt liten så var han med mej där. När det var paus och alla seniorer skulle fika, så var det alltid någon tant eller farbror som ville ta hand om min son. Men han växte och ville till slut inte ligga eller sitta i vagnen, så jag skutade . Men det var en rolig tid.
På den tiden var det inte familj som gällde. Självklart min son, men när jag var och dansade var han hos sin mormor och morfar. När det var vardag dan efter så åkte jag och la mej hos dom så jag kunde ta hand om honom på morgonen.

När han var drygt 2 år , och blöjfri så var det dax för inskolning på dagis, och jag kunde börja jobba. Men det hindrade inte mej ifrån att dansa.

Så var det då. Jag tycker fortfarande om att dansa, men med mina trettio kilo tyngre vikt så är jag mycket mer bekväm och orkar inte som förr. Och det är alldrig försent att göra något åt vikten.

Men nu ska jag titta på vem det är som åker ut idag. Det borde vara Elisabeth, vi får se.

God natt, sov gott. Hälsningar Yvonne på Vreta.


Torsdag eftermiddag.

I dag är det just, inget snöande, ännu.  Jag har varit till distriktan med våran boende, och Carro skjössade jag bussen i morse. Hon var så glad för i morgon är hon ledig. Då kan hon sova tills hon vaknar. Jag måste upp endå och skjössa vår boende till bussen.   Folke är ute och eldar och jag har fixat räkningar åt vår boende på Internet.
Nu börjar vi räkna ner dagarna för att åka med

Birka Cruices båt
PARADISE
SCOTTS och Junix spelar.
den 19/3.

Det är skönt bara att sätta sig på bussen och slappna av. Lunchen blir i Järna när bussen tar rast för de som åkt långt.
När vi kommer fram ska jag hålla utsikt över de som går av båten, jag har en väninna som då går av efter att ha åkt två vändor därför att Mats Bergmans ifrån Nyköping spelat.
Vår sonhustru eller sambo, ska följa med men för att kunna åka bussen i från Nyköping så träffar vi inte henne förren i terminalen. Synd, men jag hoppas att det är fler på bussen. Så klart det är. :)
Carro är jätte glad att hon är med. Och Carro har SCOTTS fans som kommer att vara på båten.

Folke och jag vi får ta en bra plats och sätta oss med några goa drinkar.  Dansen på båten brukar inte tilltala. För det är mest att man blir knuffad hit och dit.   Jag som älskar att dansa jag vill att det ska flyta runt på dansgolvet.
Ja, vad vore livet utan dans, inte hade det sätt ut som det gör för mej i jallafall.  Eller hur Annika?.

Det är ju den största anledningen till att vi har våra knytisar med dans.  Ifrån början var det en utmaning, som har blivit jätte bra.  Tänk vilken respons vi fick på våra semlor och det alltid goda hembakade brödet som Annika bakar.  Det är mycket omtyckt till kaffet. 

Även om SCOTTS är goa både att lyssna på och att titta på, framför allt Henrik och Lillen som alltid ser glada ut, Så är inte det min dans musik.  Jag hade nog blivit mycket mer danssugen av Mats Bergman.  Men vi gör det här mycket för Carros skull. Jag tror inte heller att vi kommer lida. 
När vi har knytisarna så är Carro med när vi dukar och gör fruktkorgarna till vinster, men på kvällen är hon hemma oftast med brorsan, eller en kompis.

Nästa knytis har vi i juni, då Annikas man Tolle spelar upp till dans. Dagen innan fyller Folke 60 år så den helgen vet vi nog att vi lever.
Fredagen  12/6 blir det öppet hus här hemma med uppsatt tält på gården. Och knytisen har vi i Hembygdsgården på lördagen. Sen är det midsommarafton, heldag i hembygdsgården. Helgen efter det är det stor hundtävling här på våran gård. Till 95%. Meddelar senare när jag har 100% att det blir.  Då brukar vi laga lunch och fikakorgar till alla funktionärer till tävlingen. Och vi har korv, kaffe, glass, läsk och grillar hamburgare till medlemmarna.  Mycket planering och mycket handling, men väldigt roligt, och hela familjen och några vänner brukar vara hemma och hjälpa till.  En fullspeckad juni,

Men i juli åker vi några dagar på semester, det blir Ullared boende i stuga, Falkenberg centralt , tittar  på Stefan och Krister på Vallarna. Sen blir det hotell i Göteborg några nätter.  Allt är helt annorlunda mot hur vi brukar ha det på semester veckan. Jättekul och härligt.

Nu ska jag ägna mej åt lite nyttigt köksarbete.

Sköt om er så länge.      Hälsningar Yvonne på Vreta

Onsdag 11 Mars.

I går blev det brottom, jag hade inte koll på tiden.Så det var bara att klä om och köra ner till dom andra. Vi är tre stycken här ifrån Stjärnhov som sitter med i Centerns kommunkrets styrelse så vi åker ihop när man inte ska utföra något annat innan.  Och fy vilket väder, det bara snöade.. Jag var ute i morse och tog bort snö, men det syns knappt nu.
Folke och jag har varit ute i bon` och sorterat grejer.   I 20 år har vi bara samlat på oss och nu när vi har eldat upp en massa brännbart så finns det lite plats att sortera på och att få lite ordning på allt det som vi ändå ska ha kvar.  När väglaget är bra ska vi till återvinningsgården och kassta
allt som vi inte kunde elda. 

Sen ska vi ha LOPPIS  den   21 maj i Hembygdsgården, samtidigt som vi erbjuder andra att komma och sälja bort lite grejer. Vi delar på hyran som är 800kr.

Sen brukar vi ha trevligt och sälja, prata, fika och förhoppningsvis kunna njuta av vädret.  För är det fint väder så brukar några stå ute, och det brukar se så trevligt ut på gården.  Det är kul att ordna sådana dagar.

För i Juli när vi har Marknadsdag i Hembygdsgårdens regi, så är Folke och jag ansvariga för den dagen.
Då är det loppis med Auktion en timme på de bästa och äldsta grejorna som vi får in. För allt som kommer in då är skänkt. Sen har vi olika hantverkare som söljer sina alster tillockmed en som säljer filead abborre bara han får dom.
Några tjejer står och gräddar våfflor för fullt och några har grillen igång.  Är det varmt så brukar det gå åt både glass och mycket läsk.     Det brukar bli lite mycket innan allt är ok . Men det är väldigt roligt och man träffat många trevliga människor.   Innan dess är det ju valborgskvällen och midsommarafton.

Midsommarafton är en stor dag för Hembygdsföreningen, vi är många som engagerar sig och det brukar komma massor med människor som har det trevligt .
Men först så blir det LOPPIS i privat regi med erbjudanden till andra att vara med och hyra ett bord för 80kr.

LOPPIS
Den 21 maj
i Gryts hembygdsgård. Stjärnhov
kl;10.00 - 14.00.
80kr / bord.


Nu säger Folke att jag ska skriva att vi ska äta glass och fika.
OK, hälsningar Yvonne på Vreta

 

Tisdag den 10/3 sen kväll.

Nu börjar det bli mörkt, jag fick lov att tända lampan, för att se tangenterna ordentligt..
Folke och jag har varit till Gnesta.  Jag har tagit cellprov som jag blivit kallad till. Och när jag kom in där och barnmorskan kommer ut så är det samma tjej som förlöste Caroline.  Jag förstår att hon kan inte komma ihåg alla, men jag minns att hon tillfälligt var på mödrarvården då när jag var gravid.  och då hade jag så svårt för henne därför att jag mådde så dåligt och hon var så omtänksam och snäll , så man bara ville dpy, just då.  jag klarade inte det utan att falla i gråt. Därför ville jag inte att någon skulle vara öm och omtänksam mot mej.  För mej så spökade levern när jag var gravid. Jag vet inte hur eller varför, det har jag alldrig fått riktigt svar på. Men jag sov nästan dygnet runt sista månaden. Åkte in och ut ifrån sjukhuset och fick absolut inte göra någonting. Jag fick så dåligt blod så jag fick sprutor, och allt smakade äckligt i munnen. Så jag åt inte mycket, bara gick ner massor i vikt.  Folke hade hemhjälp för barnens skull och jag bara sov. Sen föddes Carro i månad för tidigt och jag blev helpigg och carro som blev gul fick ligga på prematur avdelning första dagarna. Hon hade svårt att hålla värmen.  Allt gick snabbt bra.

nu ska jag klä om mej, det är C- styrelse i kväll. Hej.  Yvonne.


Tisdag med snö.

Jag har varit inne på bloggen som den 18 åriga trebarnsmamman skriver. Vilka underbara barnbilder och vilken tjej,  mamma.  Som har massor av år kvar att få erfarenheter av. Ändå så förnuftiga synpunkter. Fantastiskt.
Jag brukar tänka och gemföra en den handlingar kring barnen och undra, eller tycka att det var synd att man inte förstod bättre då. Det finns mycket jag skulle ha velat gjort annorlunda när barnen var små. 
Och jag har en stor längtan efter att få ha småbarn omkring mej.  Och jag är så glad för våra extra barn som jag haft möjligheten att få hjälpa framåt i livet tillsammans med deras föräldrar.
Men självklart känner jag det som vilken mormor och farmor som helst,  att jag vill gärna ha dom under en tid, sen kan föräldrarna ta hand om dom själva.

Hade något av mina barn kommit hem i tidig ålder och sagt att jag är med barn eller jag ska bli förälder, så hade jag glatt funnits där med husrum och stöttning. Det finns inte en enda tanke att >då får dom klara sig själva. Det allra bästa är ju om man är så mogen så man kan bo i sin egen lägenhet och klara sig själv men ändå tar stöd och barnvakt för att kunna få var lite av ungdom själv.  Vi måste alla ladda batterierna ibland. Men ändå ge det viktigaste; trygghet med allt vad det innebär.

Ja, i går försökte jag sätta in Carros uppsats, det gick inte helt. Jag ska göra ett nytt försök senare. Har ännu inte hört om eller att det inte blir någon jourplacering. Men nu ska jag dammsuga och vika tvätt.

Ha en bra dag. Yvonne på Vreta

Söndag.

Idag har vi haft den långa frukosten med förmiddagskonferensen.  Vi har mätt ut Campingtomterna.

Våra gäster har har åkt hem och Bushuset är så fint med utdragna sladdar och allt.  När jag öppnar upp till det skräprummet som var låst så har vi el element med bra termostat som håller hela stugan så det inte blir fryskallt.
Det gör att när det kommer gäster så sätter vi på fläkt elementen så det sprider sig värme i resten av stugan.  man behöver värma upp så gott det går.

Snart så ska våran extrakille åka hem och vardagen slår till.

Men i går var vi till Nyköping och såg Män som hatar kvinnor.  Det var en av de starkaste och bästa filmer jag sett.  När vi åkte ner sa jag till Folke att vi får väl väcka varandra om vi somnar.  Men de 2timmar och 45min. gick så fort så man hade inte en chans att somna.
Vår son och Folke har läst boken. Men det har inte jag och Carro.  Vi får väl lyssna på dom eftersom vi köpt dom på MP3 skiva.    Jag ser fram emot de andra filmerna och serien som ska gå på TV:  Tråkigt att Stieg Larsson själv inte får se det som blivit filmer.
Och I morse såg jag lite av tjejen som var i nyhetsmorgon. Hon har skrivit 2 böcker om sitt liv. Som vad jag förstår handlade om tragedi i mest hela hennes liv.

HON HADE BOTT PÅ  ELVA   PLATSER DE FLESTA FAMILJEHEM????++???????.

Som familjehem så kan jag inte förstå hur detta är möjligt ,   Jag blev störd så jag hörde inte när hon berättade allt, men vad jag förstod så hade hon blivit placerad där man hade varit elak mot henne.  

Och när soc. tanterna ifån en närkommun kom hit så,  kunde dom inte placera för att rummet inte var så stort, för "små väggar" och för "litet fönster."

Det var viktigare än att ha en trygg familj med ett litet rum litet fönster egen dörr att stänga om sig om man vill.
Hur kan det egna rummets utseende vara viktigare än en trygg familj?????!!!!???

Men det skulle duga åt barnen som kom ensamma eller blev omhändertagna för att polisen häktat föräldrarna, när dom kom till Skavsta med falska handlingar.

Förbannade storstads syndrom och synthet.  Jag avsa mej helt och var tvungen att förklara att duger det inte till svenska barn så inte duger det till dessa stackars barn som mår så dåligt.
 Men det kanske är så att dom har och hittar så många familjehem som har stora rum och stora fönster så dom kan välja bort detta alternativ utan att fundera på tryggheten, Och då kan jag förstå.  Men det låter inte som det är så väldigt många som känner trygghet i att bli eller fortsätta som familjehem.

Ja, men varför ska en tonårig behövt blivit behandlat så.

Ett av våra sommarbarn som vi hade ifrån 6år och tills han klarade sig själv hemma. Han var alla lov hos oss. Han hade varit på fem olika kontakt och sommarfamiljer.  Hallå,  varför det???. Han hade varit på ett ställe alldeles i närheten bl.a.
Och när man hör att dom valde bort honom för en annan så undrar man ju varför dom påbörjat något så osäkert.
Undra på att ungdomar fortsätter att känna sig oförstådda och inte har någon tillit till andra än kompisarna eller "polarna"..

Nu ska Folke och jag fika.
Men våra gäster, snälla skicka eran E-mail adress till mej.     [email protected]  så jag har den .  Kram på er hela familjen..

Kul Annika att ni träffade de nygifta, de såg väl lika glada ut som vanligt.? !    Fika, hälsningar Yvonne på Vreta.


Lördag sen kväll.

Nu har våra vänner gått in till sig. Men vi har ätit mycket god mat.  Frun hade gjort massor med vårrullar  och kyckling med Thailändska kryddor. Rätten heter  Thom kah. Jätte gott.  Och vi åt även Tacos med grönsaker och ris.
Några goda drinkar och en öl till maten blev det.

Nu har hundarna varit ute på nattkissning och katterna har fått mat, det ska bli skönt när tänderna är borstade och hela kroppen ligger i sängen.

Förresten, idag ringde en kommun som jag haft placeringar ifrån tidigare och undrade om ev. en jourplacering eller en familjehemsplacering.  Det fick dom avgöra i detta läge och skulle höra av sig på måndag.  Det låter spännande.

Vi får se, det hinner komma annat emellan innan det blir klart.

Nä, nu så GOD NATT och sov gott. Önskar Yvonne på Vreta.

Fredag, !!!!! Semeldagen för oss.

Jag är lite irriterad just nu . Jag skulle gå in på en annan blogg och skriva kommentar, men det var så dåligt upplyst, eller så är det jag som är korkad. Trots att jag skrev i och startade nytt för mej blev det bara, hopplöst.  Carro hjälp, eller jag sk....  i det.  Förmodligen är det en enkel grej som jag inte har läst eller antagligen inte förstår.   det var på  blogspot.com.

jag läste att det fanns Mikroblogg Twitter. jag ska gå in och se vad det är.  Jag läste också att vår mest aktiva C- partist bloggar.  Hon kanske har sagt det tidigare innan jag själv blev intresserad av att ens läsa sånt här.
Förändringarnas tider.

Du Anna, jag blir glad varje gång du skriver kommentarer och du tillsammans med min vän Annika är duktiga observanter på min stavning.  Men snälla du.  Eftersom du sett mej på bild, och läser min blogg.  Vad har du för hemligheter som gör att jag inte kan kontakta dej??

Jag skulle vilja ha en kurs i att våga resa på huvudet och våga vara sig själv. Inte bara för dej.  Massor skulle behöva det.
Jag brukar börja säga till mina vuxna missbrukare när dom kommer till mej;  att, vad som än händer tala om det, jag ser inte ner på dej, även om du får ett återfall av något du har hållt på med.  För att det ger alltid möjligheter.  Möjligheter att göra något bra av något dåligt.   Stå för den du är, stå för det du säger, och man kan alltid ändra sig.

För om jag inte trodde på dom som kommer till mej, oavsett vad det är, men mest missbruk och kriminalitet.  Så skulle vistelsen inte bli något bra.

Sen vet ju den som känner mej att jag är väldigt nyfiken.  Om min man kommer hem och berättar något så frågar jag ofta varför??  Men då svarar han oftast; jag är inte så nyfiken så jag frågade!!!           Men jag vet också att när jag ställer en motfråga så känner den som berättade att jag bryr mej, jag måste ju ta mej tid att lyssna på svaret. Och det brukar jag göra.

Som jag skrev så kom våra gäster i går. Så  ifrån eftermiddagen så blir det att umgås i matlagning, spel när våran extra kille kommer, och vi ska tillsammans äta och dricka gott under trevliga former.

Imorgon blir det BIO mat på restaurang , hem och följa MELODIFESTIVALEN. Hur ska det gå????????????

Tänk om Caroline Uggla går vidare, då kommer hon vinna bar på att hon är annorlunda . För mej skulle det vara att hela melodifestivalen har urartat totalt, men det har ju hänt förut.  Och trots att vi förra året hade en festival låt så gick det ju inte bra ändå.  Men jag tycker inte det är positivt om Sverige vinner !!!!!!    Det kostar alldeles för mycket att ordna hela EURO festivalen.  men det skulle vara bra om en bra låt kom bra till, det räcker för mej.... Detta var mina åsikter.

För att återgå tillnäringarna så måste jag till affären för att det fattas några småsaker som inte fanns på ICA Oppeby.
Det är en trevlig affär annars tycker jag.  I Nyköping.  Den passerar vi eller åker i närheten av.
Förr när jag handlade för ett helt kompani, då var det alltid VILLYS. 10 limpor och 10 grovt rostbröd. kanske några lingonbröd.  Ost, pålägg, kött och mat överhuvud taget. Även om jag åkte till Villys i Strängnäs enbart för att handla detta och lite till, så vann jag en hel del när bensinen var borträknad.

Nu blir det mest när vi ska ordna knytisarna, eftersom vi gör fruktkorgarna och köper plast och pappa till dukningen.

Folke är i Ladugården och öser bort den bädd som fåren gått på hela vintern. så det är väl best att göra något nyttigt så han inte ser hur mycket tid jag sitter vid datorn.  Hi, hi. det vet han ändå.




Goa hälsningar till er som läser min blogg,  Hälsningar Yvonne på Vreta.  :)

Torsdag kväll

Nu är det dax att gå till sängen lägga sig och sova.  Men jag ska skriva några rader ändå innan.
 
Vi har varit till Nyköping  till tandregleringen. Sen vi kom hem har jag bytt några fönster hakar i bushuset och nu i kväll kom våra gäster och vänner.  Vi fick i gång tv;n efter mycket om och men, bra eftersom dom har två tonåringar med sig.  Innan vi gick in blev vi bjudna på Gin och Tonic. Det är bara när dom kommer som det kan bli, bara så där!.
Men det är kul och imorgon ska vi laga och äta mat tillsammans.  Frun som är ifrån Thailand ska göra  vårrullar och vi ska göra Tacos.  Hon har lagat Tai mat åt oss förut, underbart gott.  Roligt och gott , det är annorlunda. Och under tiden vi lagar maten lär det säkert bli en grogg och öl till maten.

Men först är det en vanlig fredag och Carro ska med bussen 7.40. och våran boende blir avsläppt hos kompisen för att ta sig in till Gnesta på dagverksamhet.
Och självfallet blir det semlor imorgon  till kaffet.

På lördag ska vi se Män som hatar kvinnor. Det blir nog att vi äter ute med våra killar, innan vi åker hem.

Sov gott , god natt, önskar Yvonn på Vreta.

Torsdag den 5 mars.

i dag har jag suttit vid datorn rätt så mycket, men inte haft tid att skriva i bloggen.

Det är konstigt att det finns så mycket som ska göras på datorn.  För några sedan var det bara skrivelser som jag skrev .  Men det är helt klart ett medel som ger många tillfällen till förnyelse och kunskap.
Vi har fått flera föfrågningar angående campingtomterna som vi erbjuder fr.o.m. i år.  Vi hoppas på det sättet få möjligheter att det är folk som är på campingen när det kommer tillfälliga gäster.  Dessutom är det trevligt för oss när vi har folk på Vreta.

Nu, kom Folke hem och vi ska äta sallad.


Ha en bra dag.  Hälsningar Yvonne på Vreta.

Onsdagen den 4/3

Nu är städningen av Bushuset färdigt, så får vi se om dom kommer. Carro har blivit hämtad, han som bor hos oss har kommit hem med bussen  Middagen har vi avnjutit i lugn och ro. Det blev stekt hamburgare, lök och grönsaker, och ett stekt bröd.

I går hade vi besök på dagen och jag var till Flen på föreläsningen eller disskusionen om Skolan - familjehemmmen.

Jag kan bara samanfatta kvällen med att det Britta Schölin presenterade var delar av BBIC, hur man följer trekanten och tar ut det bästa av Föräldrar, skola och familjehemmet med barnet i centrum, Att man gör en typ av utredning av detta så man kan se vad var och en kan hjälpa till med.   Och jag är den första att skriva under på att samarbetet med skolan är jätte viktig.

Jag ordnade ju föräldrar träffar i skolan förra vintern när jag hade våran extrakille där.  Som jag har skrivit förut så hade vi fem sex stycken mycket att prata om . Jag vill ju kunna puscha på yngre föräldrar att orka se och aggera för sitt/sina barn att dom får det dom behöver för att komma framåt och orka.
Det var också trevligt att träffa gamla FR:are som tidigare har varit mycket engagerade och någon som varit det hela tiden.

Nu ska jag skriva en insändare som de andra i skrivar cirkeln ska granska, så det gäller att kolla och att försöka stava rätt, eller hur Anna och Annika. ha, ha.  Jag försöker mycket är slarv när jag sätter fingrarna på tangentern.
Carro spelar   SCOTTS, jag blir så dans sugen.  Men nu spelar dom Gittar boggie.  Det är snart dax att åka med

BIRKA CRUICE    PARADISE 
19/3  
SCOTTS och Junix spelar.  

Vi gör det för Carros skull men vi tycker också om att äta och dricka gott, dansen på båten är väl inte i min stil.  Jag älskar att dansa men vill inte bli knuffad fram.  Jag vill ha dans rutten runt golvet med hänsyn till varandra.   Får man sen välja sin danskavaljer beroende på vad det är för danslåt, så är allt toppen.   Det ska vara blandad musik och blandade åldrar på kavaljererna.
  Skriva var det, Hej, då.

ha en bra kväll och sköt om er.  Hälsningar Yvonne på Vreta

Onsdag,

Min man har varit på sitt och till fåren.   Tackan som är mest svullen är inte klar för lamning ännu. Jag har skjussat.  Sen har jag varit och städat BUSHUSET.  Bushuset är två arbetsbaracker som är ihop byggda för att vi skulle få fler rum till grabbarna när vi hade 4 - 6 barn hemma.   Vi har haft placering med hundar bott där, och på sommaren har vi det som stuga för camping gäster.  Tanken har ju också varit att både Carro och ev. annan ungdom som bor hos oss ska kunna ha sitt där när man är mogen för det.  Men ännu har det inte varit aktuellt, men våra killar bodde där innan dom flyttade till Nyköping och Gymnasiet.  

Nu har vi gäster som ville komma och våldgästa.  Nä dom ville komma ner hit och koppla av ifrån stan och vi brukar umgås med mat , spel och trevliga stunder med skratt .  Och eftersom det är ledigt så är det bara att sätta på värmen och städa av så dom kommer till en fräch stuga. När man bor där på sommaren, och är camping gäst då andvänder man servicehuset vid campingen.  Och man har camping toa inne, och vatten i vatten dunk. Kylskåp, vatten kokare, och mikro.    Så man kan göra en enkel frukost eller mellanmål.  Det är en bra utsluss träning.
Den som sover där men bor hos oss den sköter ju all hygien inne hos oss, utom på natten.

Carro kommer inte att flytta ut i bushuset om inte en placerad tonåring är lämpad att bo så där, för att få sitt eget men ändå höra till oss och äta med oss.

Men nu ska jag snart titta på TV, om det inte ringer mitt i .   Jag ska titta till kycklingen i ugnen innan.  Jag skriver mer om gårdagen senare.

Ha en bra dag.  hälsningar Yvonne på Vreta

Tisdag.

Snart är det lunch, men idag känns det som jag har hunnit med lite innan.  Skjössat, fikat med min man, han har snöröjt, jag har dammsugit och tvättat av på toa, bäddat, det gör jag bara när någon typ av soc, ska komma första gången. Men det är så skönt när man bäddar om i sängarna att bädda ordentligt.  Eller rättare sagt när man ska lägga sig känns det skönt och gott i hela kroppen.  Men jag är ju lite knäpp, om jag blir trött och vill vila eller sova en stund på dagen så lägger jag mej alldrig, då sätter jag mej i fotöljen.  Där kan jag både vila och lätt somna. En härlig special forölj som jag fick i 50 års present av min mamma för att jag hade då så mycket ont i nacken och obalans så jag satt ofta och sov på nätterna.

Ja, som jag skrev i går så var vi på info om smitt skydd. Det gav inte oss något nytt, men dom har denna info för att man ska kunna ta emot barn direkt ifrån flygplatsen när föräldrarna blir häktade för att dom har falska pass, bl.a.  Men det sas också att soc, inte gärna åkte så här långt, bara om dom inte hade någon närmare familj som kunde ta emot. Det blir jour.

Ja, ja. Nu är det nog dax att ta ut hundarna en stund, så jag kan få sätta mej och titta på Hem till gården i lugn och ro.
Nä nubörjade jag städa skrivbordet , det kan behövas.

I kväll i Flen, se tidigare program.            Om skola och familjehems samarbete.  18.00     VÄLKOMNA

Måndag kväll.

Dagen har gått, Det har varit frukost, skjössa, telefonen, fika, väntan och lunch.  När Folke kom hem ifrån arbetsförmedlingen så var det nästan bara att dra ner till informationen  Jo vi han väl med en kopp kaffe först. 
Det vár ju tur det.  För där fanns det inga parkerings platser, det bjöds inte på så mycket som citronvatten, frukt eller kaffe.

Informationen som dom tyckte var nödvändigt för att kunna ta emot ensamma flyktingbarn.
Det var helt värdelöst. Hon kunde ingenting annat än det som stod på skärmen.  Och för oss som haft både HIV och hepatit hos så många, vi kunde och visste ju redan vad man borde tänka på.  Men nu har vi varit där och kommit hem till Carro som kom hem med bussen vid 16.00.

Folke som varit ute till fåren rapporterar att den tackan som såg ut att vara färdig för lamning när som helst, hon har piggat på sig och vi får vänta ett tag till.  Nu håller Folke på och bakar sockerkaka som han ska ha med sig till sågen när dom imorgon ska träffa cochen.  Men han har gjort dubbel sats för att vi också ska få gotta oss i nybakt kaka.

Det känns som jag skulle kunna sätta mej i fotöljen och somna en stund. Bara jag inte missar kakan och kaffet.

Ha, det bra önskar Yvonne på Vreta.

Söndag sen kväll.

Ja, det är igentligen dax att gå till sängs, det har dom andra redan.
Men jag hade lite annat att göra och nu var jag inne på min mail och fick se att jag fått kommentarer. Tack, vad roligt.

Ja, Annika du som känner 70 åringen, visst var det väl roligt. Vi fick ju ijallafall vara med på bröllopsfesten, det hade dom gjort samma dag.  Det finns ju vissa som bara gifter sig, och talar om det efteråt, eller hur, Annika.  Men det värmde lika mycket det, ska du veta.   Och Anna det jag ville ha mail adress var för att kunna ta upp frågan som jag fick om FR.

Och för den som ställde den frågan om FR,    Jag tycker att det är tur för oss så länge vi har eldsjälar som håller i Familjehemsföreningen.    Jag vet som har varit orförande i Sörmlands läns föreningen under en tid.  Det tar tid och måste vara kreativ för att kunna förnya sig och få medlemmarna intresserade.  Det tycker jag att vi har idag.
Och jag är glad att FR finns, för jag vet hur jag själv har blivit stöttad när jag behövde i från andra medlemmar. Dessutom skulle jag inte haft den kunskap som det givit att gå på dom föreläsningar som FR ordnat och ordnar om den inte funnits.   Jag vet ju att den som jag tycker är den mest uthålliga, kreativa och engagerade läser min blogg.  och du ska veta att jag menar detta.
Håll ut, tillsammans med de andra gamla trotjänarna och självklart de nya. Tack.
Men som jag sagt förut så är jag villig att disskutera vilka frågor som helst, bara jag får en e-mail adress.

I morgon är första vardagen i min mans liv som han är s.k. arbetslös.  Det är arbetsförmedlingen som gäller.  men på eftermiddagen ska vi till Nyköping på ett viktigt info möte.

Är någon vaken och läser i kväll, så god natt och sov gott. önskar Yvonne på Vreta.

Söndag med sol i sinnet och utanför.

Tack för kommentarerna ni som skriver, och jag skulle vilja svara på frågor, men du som skriver om FR du har varken namn sign. eller E-mail adress. Det vill jag ha till kommentarerna, för det ska inte finnas annat än det som man står för. och om jag ska kunna svara på sådana frågor så vill jag kunna maila till dej.

Annars så är det bl.a. familjehem som jag hoppas nå med detta, Får man kontakt som jag fått med en del så kan man ju skicka mer personliga E- mail till varandra. För att är det något vi familjehem och framförallt föräldrar behöver så är det att kunna stötta varandra i de ämnen som man blir berörd av, både positivt och negativt.
jag vet inte men min dotter funderade på om man skulle skaffa ett FORUM för stöd, jour och familjehem? 

Men jag tror att man kan utöka det och säga att de som bara är föräldrar också skulle vara välkomna.  jag har ju själv försökt få i hop föräldrargrupp här i skolan, för att vi som är erfarna föräldrar ska kunna hjälpa till att stötta andra föräldrar.  Visst fanns det intresse, och vi hade massor ett disskutera. Men jag tror vi var som mest sju föräldrar. Men vi hade våra möten i skolan så länge jag hade ett barn kvar.  Jag genomförde det trots att vi då hade en ny rektor som var livrädd för att det skulle bli en föräldrargrupp.  Han försökte under två halvtimmes samtal få mej att inte starta upp detta.  Men det bara stärkte mej och HALLÅ vad hade han att vara rädd för?? Jo kanske för nej, då.  Men eftersom jag vet att inte alla barn får det dom behöver i skolan , och att föräldrar inte vet, inte kan , inte vågar, inte har tid att agera tillräckligt för att få ett bra samarbete med skolan och att skolan enligt läroplanen ger mitt barn vad den behöver alla gånger. Så behöver vi stötta varandra, för något som ska vara bra.

Ja, nog om detta.  I går var vi på 70 års fest. Mycket trevligt med många bekanta.  När alla hade satt säg, så överraskade dom med att inte bara var en 70 års fest, nä, det var en bröllops fest också. Det var bar 4 personer i salen som visste något.  Jag tror att de flesta kände samma värme som jag över att det var helt rätt. Det känns som dom är ämnade för varandra, och jag vet hur lyckliga dom är tillsammans.  Ja, det var en varm och ömsint kväll.  trevligt sällskap, trevligt dukat, ingen bordsplacering, god mat mat .  Härligt.

I dag ska vi åka ner till min äldsta son som fyller 33 år, men jag vet att han tillsammans med lillebror som är 20år ska ha gjort smörgåstårter.  Så vi tar min mamma med och åker dit, sen åker vi hem lagom tills vi ska hämta Carro vid bussen.

Jag antar att ni kan hitta hur mycket som helst om SCOTTS på  http://scottsfanzone.blogg.se i morgon, eller i natt.
SCOTTS i Säffle.  Eftersom det är därifrån hon kommer.

Ha en bra fortsatt dag. Och jag vill ha din mail adress när du kommenterar. Hoppas du gör det. Kram Yvonne på Vreta.

RSS 2.0