God natt

Ja nu fick jag möjlighet att göra en efterlysning på Zelda, jag har sett att det  finns efterlysningar överallt. Det behövs.
Våran Jenny har sin trygghet i Sessan, just nu ligger hon bredvid Sessan i sängen i datorrummet, tätt intill varandra.
Men nu är det dags att gå till sängs.  Sov gott kramar yvonne på Vreta.

Jack Russel valp försvunnen.

Jack Russel valp som lyssnar till Zelda , lågbent och liten sort,  försvann i Björnlunda på Nyårsafton, Ett bra kännetäcken är att ena halvan av ansiktet med ögat är mörkt, det andra ögat är vitt med halva ansiktet. Valpen är född i början av juli. Är det någon som sett eller ser något liknande eller har uppfattat någon som kommit ny någonstans och ser ut så????????
Det är en belöning på 5000:- utlåvad om ni hittar Zelda.  Hör av er till mej om ni vet något.

Lördags kväll

Ja idag har jag inte skrivit i bloggen på hela dagen.  Dagen har varit bra, vi har haft en träff här hemma med en placering som precis är avslutad. Der kändes skönt att det blev av. Jag kan bara hoppas att det finns bra utvägar för henne och hennes familj.  Som jag ser det så är hon på väg att vända , men har inte nått varvet runt. Sen gäller det att hitta ut ur tunneln, att få bra vägledning för att hitta, och att där utanför hitta något annat som är en väg framåt.
MEN; nu ikväll har vi varit på Gnesta revyn, det var nittonde gången men vi missade första gången. I år var den lustfylld glad och rolig, det gick inte att somna till revyn. Det var sista kvällen för i år med skupa och snittar i pausen. Mycket trevligt och gott. Mycket folk som jag kände igen men jag såg bara ett par förutom oss som var i från Stjärnhov.
Så kan det bli. Som jag skrev förut så har Jenny fått valpar en gång. Dom är nu 6 månader och har alla fyra kommit till bra hem. Vi har haft en återträff här hemma och det var så roligt att se dom och att träffa valparna med deras familjer.
Men tyvärr försvann en av valparna på nyårsnatten i Björnlunda.

Natti

Vad tyckte ni om Lets Dans, ingen åkte ut eftersom  Magdalena inte är med längre. Jag kan tala om att semlan var god till kaffet.  Och det extra var ett litet glas körsbärsvin, inte dumt. Körsbärsvinet heter Solbacka.
Passande eftersom Solbacka ligger nästan granne med oss. Hur som helst, lite är gott mer blir sliskigt.
Nu har hundarna varit ut och katterna har fått sin kvällsmat och sist men ändå minst, en liten kvälls slatt till hundarna av kattmaten.  Nu ligger Sessan och snusar i sängen bredvid mej i dator rummet, Jenny tycker att vi ska gå upp till våran säng. Ja, Ja, god natt med er. Sköt om er, kram. Och du Marren jag hoppas du vet att vi tycker om dej.    Kraaam ifrån mossan.      God natt.

Lets dans

Nu har vi hämtat Carro, innan dess åt Folke och jag Krabba med hemagjord skaldjurssås, med mycket dill.
Vi åt varsin krabba, det sätter sig som fyllning runt magen, men ooh vad gott det. Tack Marren för din kommentar vår tjej.
Mycket intressant att få en sådan kommentar för det är bra för både familjehem och barn som är placerade och biologiska barn att kunna läsa om hur andra har det. I FR  Familjehemstidningen finns det om den ungdomsgrupp som engagerar sig, men det är svårt att få ihop folk trots att vi vet att det finns många barn och tonåringar som bor i´ familjehem som placerad och som biologiska.   Jag tar gärna emot kommentarer ifrån alla åldrar och eftersom jag får in det på min mail så svarar jag på alla. 
Ja, när det gäller familjehemsbarn, så har jag så sent som i år fått erfarenhet av att det finns personal innan soc. som säkert har utbildningen socionom , som kan vara mycket korrekta men som inte har den pedagogiska och erfarenhetsmässiga kunskapen som behövs. Jag skulle nog kunna skriva en hel bok om detta,  Men vänta bara , vissa dagar kommer det att handla mycket om detta. Men självklart kommer jag ibland att vara politiker i texten eftersom jag är fritidspolitiker, som för mej inte alls är hemligt att jag är Centerpartist, ännu ijallafall.  För mej är kommunpolitiken intressant och viktig. Alla om råden kan jag inte, men eftersom jag försökt hålla liv i Hem O Skola i många år, såvet jag att man måste och kan på¨verka om man står på sig.   Det finns mycket i mitt huvud om det också, men en fråga som har varit så levande och jag vet är aktuell hela tiden, är;  Får ditt barn det den behöver och är skolan anpassad efte ditt barn.?????????????????????  Jag vet ju att det långt ifrån alltid är så.  Men eftersom jag är besvärlig och uppkäftig förälder så välkomnas jag nog inte alltid med glädje, det har till och med varit med rädsla.  Men jag är ju inte den som vill förstöra, jag vill att barnen ska ha det bästa och framförallt det som står i läroplanen att dom har rättigheter till för att orka och klara av skolan.  Jag kan tyvärr säga saker som inte förändrats på de sista 20 åren i skolvärlden.  Men jag vet också att det finns olika mycket bra som har kommit till. I större skolor har det otroligt mycket med att göra vilken lärare eleverna får.  SÅ ÄR DET:
Nu väntar fikat och sedan Lets Dans.  Ha en bra kväll sköt om er hälsningar Yvonne på Vreta

Fredag kväll.

Ja, då var det fredag kväll, Carro är med sin kompis till en SCOTTS kompis i Eskilstuna. Det känns som ett stort steg men jätte kúl.  Den dom träffar i Eskilstuna ska Carro åka till Värmland med för att bo hos en annan tjej SCOTTS tjej som bor där, tillsammans ska dom dom till något ställe som dom redan köpt biljetter till för att lyssna på SCOTTS.  Det är nästan så E M D har kommit lite på sidan om.  Idag har dagen blivit nästan som jag hade tänkt, och det känns skönt.
Destriktan, resa till Gnesta För Apoteket kom till, då passade vi på att kolla in var nya Tai, Take a Vay var.
Det ska vi pröva någon gång.  Ja, Semlorna är också klara, så det kanske blir till kvällskaffet eller imorgon.
Idag har det ringt en kommun om en förfrågan om en placering, men jag kände att det kanske inte var riktigt vad vi har tänkt oss. Vi ska suga på det och dom skla höra av sig nästa vecka.
Nu ska vi åka och hämta Carro hos kompisen som inte bor så långt härifrån.
Hälsningar Yvonne.    Kram till er som jag känner.

Våran semeldag

Idag är det några grader kallt här mitt i sörmland. Jag eldar i bras kaminen och det blir en skön värme i huset.
Idag blir det en resa till destriktan, destrikts sköterskan. Sen blir det lite handling, släta bullar, mandelmassa och grädde.
Semlor; jag skär av locket och gröper ur släta bullen, river ner mandelmassa  över brödsmulorna i en liten vispbunke, heller på lite mjölk så det blir ganska kladdigt, blandar det ordentlig och fyller bullen. Vispar grädde som jag lägger på bullen  sen på med locket. Om man vill kan man sila på lite florsocker. = Semla! Ja, de släta bullarna brukar vara lagom stora, den blir inte för stor.

Nu är det dags, vi ska åka . Jag återkommer, hälsningar Yvonne
 

Torsdag kväll

Maten är äten, och hundarna är ute, kaffet är på och snart så är det dags att få ont i magen på grund av de sämsta bilförarna som ska medverka i TV.
Dagens rätt var potatismos och stekt vienerkorv.  Enligt vår son i Nyköping så har Netto öppnat . Det blir bara fler och fler affärer i Nyköping.
Ha en bra kväll,  hälsningar Yvonne.

Middags dags

Ja nu har den största delen av dagen gått, maten är färdig och vi vänter in att alla ska ha kommit hem så vi kan äta tillsammans. Att äta tillsammans vid matbordet är en oskriven lag här i familjen. Det kan för en del kännas helt onödigt, varför kaqn inte jag få äta nu, de andra kan väl äta när dom kommer?  Varför kan inte jag få sitta vid TV;n och äta?
Ivår familj äter vi tillsammans om inte någon ska på något som börjar tidigare och därför behöver äta tidigare.
Vi vill ha den stunden då alla ska kunna träffas tillsammans, där vi sitter ner och äter i lugn och ro, där alla har möjlighet att komma till tals, där vi har möjlighet att disskutera eller meddela om något ska ske.
Under dagen har jag till viss del städat, tvättat och haft möte eller träff med en placerings enhet som vi skulle.
Senare ska jag skriva på en artikel som jag ska skriva för att andra ska kritisera .  Jag är med i en cirkel som handlar om att vi ska bli bra på att skriva om bl.a. politik i massmedja. Skrivar cirkel på disstans. Det ska bli spännande fortsättningsvis när vi har kommit igång att kritisera och ge varandra synpunkter för att få skrivelserna så bra som möjligt.
Att skriva är inte så svårt , men hur det är skrivet och hur lätt eller svårt det är för läsarna att förstå, och hur mycket sanning det ligger i påståenden. Ja, vi får väl se hur det kommer att gå. Nu börjar hundarna reagera för att husse och lillmatte kommer hem, så jag får väl återgå till maten . 
Lite av Yvonnes dag.

Min andra bloggdag

Idag är min andra bloggdag, ute är det 0 gradigt och lite snö.  Jag har skössat Carro till bussen och pratat med en kompis till våran vuxen boende.  En tvättmaskin har satts på och hundarna har varit ute.Jag som precis haft en trasit 14 åring som jourplacerad drygt en månad, jag har lite att plocka med som inte har hunnits med under den tiden. Hunnits med eller blivit av, ok.  Idag inväntar jag ett samtal ifrån jourplaceringens soc. chef eller enhetschef, därför att enligt soc. sekreteraren så upphörde placeringen dagen innan hon meddelade mej det. Nää , sa jag det går jag inte med på eftersom vi hade redan träffats den dagen och det sas inte att dom sa upp platsen. Sen hade hon ringt mej på mobilen som jag iinte läste av förren jag kom hem. Då svarade hon inte, men ville att det skulle gälla, men det gör det inte.
Eftersom mycket i denna placering inte har varit något bra för oss så har jag inget medlidande för att hon inte får tag i mej. Så jag som är så besvärlig och inte bara sväljer deras sätt arbeta, ska nu ha ett samtal med deras chef, om hon ringer. Sen ska vi ha ett möte med den som placerat vå vuxenplacering. Dom är duktiga på det och har kontakt med gämna mellanrum och därimellan så ringer hon.  Helt godkänt.  Jag som varit familjehemsmamma sen 1995 har haft många bra soc. kontakter men också där man undrar om dom är precis nyanställda utan utbildning.  För dom blir det jobbigt om dom går på som om dom vet men inte har någon kunskap eller empati för varken den placerade eller familjehemmet.   Jag vat att jag är ganska jobbig, men jag försöker hålla mej till fakta framför allt ärlighet.
Jag hoppas att det framför allt ska vara jour, kontakt och familjehem som vill ha kontakt på detta sättet.  Men jag svarar eller lotsar gärna er som är intresserade av att börja ta emot hågon i er familj, jag står som rådgivare i Familjehemmets Riksförbunds tidning FR. Nu ska jag ta en kopp kaffe, sortera pappershögen på bordet och dammsuga av innan mötet här i hemmet. Sköt om er önskar Yvonne

Familjehemsmamma

Ja, det kan låta onödigt långt, men det är vad jag skriver när jag ska fylla i mitt yrke.
Hej ni som kommer in och läser min min blogg som jag startade idag. Det var min dotter  www.carrosfoto.se som tyckte att jag skulle skriva lite om min vardag som fam. mamma. Det kommer säkert att rinna av mej massor på både gott och ont, för det är ju inte bara positivt att vara fam.mamma med de olika kontakterna man får och de olika myndigheterna som ska finnas till för placeringen, anhöriga och oss. Men ni ska ha klart för er att det finns otroligt mycket gott och intressant i detta sätt att jobba. Vi har haft 20 st vuxna och 6 st barn placeringar. De flesta vuxna har missbruksproblematik, några har psykiskt och en del har dubbla även med diagnoser. De flesta barnen har blivit kvar när föräldern fallit tillbaks i missbruk och man kan se att barnet mår väldigt dåligt. Några av dom har fått flytta tillbaks till föräldrar eller anhöriga, några har kommit till familjehem.  Det var när vi hade nästan alla våra egna som tonåringar och bodde hemma. Nu är det bara Carro 16 år som bor hemma, hennes tre bröder bor i Nyköping.
Hemma på Vreta bor min man Folke och jag Yvonne, vår dotter Caroline och i lilla huset bor det en vuxenplacering. Vi precis avslutat en jourplacerad flicka. men väntar in placering ifrån en närkommun som vi inte arbetat med förut. Vi får väl se hur det ska gå. Vi bor på en gård och har lite djur för att dom ska beta vår mark och för att det är trevligt med Får speciellt på våren när dom lammar .Eftersom vi är kommunpolitiskt intresserade och är stugvärdar för Gryts Hembygdsgård i Stjärnhov, så kommer det säkert att handla mycket om det arbetet speciellt på sommaren.
På gården vi bor så driver vi en liten Camping med tio platser, det är ingen större inkomstkälla , men det är väldigt trevligt med det folket som vi lärt känna och som kommer hit sommar efter sommar. Vi får väl inte glömma våra härliga hundar heller. En fyrvägskorsning Sanktbernards, Labrador, Rottveiler och Pyrine  10 år, sen har vi en Jack Russel, lågbent och liten, två år och har haft valpar en gång, fyra tikar som kom till bra familjer. Nu tycker Jenny, jack russeln att det är dags för kvälls kisseriet för att sedan få den lilla slatten kattmat som dom ska ha när katterna fått sitt. Det blir deras nattmacka.
Lite om oss, sköt om just dej,  hälsningar Yvonne.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0