onsdag igen.

Veckorna går fort.
Måndagen hinner knappt komma förren det är fredag igen.

Jag har fortfarande kvar det som sitter i bröstet, men det har kanske blivit en smula bättre så antagligen så är det en virus eftersom inte Penisilinet hjälper.

Idag så jobbar Folke, det är jag och vår son Daniel som är hemma. Han pluggar vissa dagar på distans.

Jag hoppas det går bra med valparna Anna. Kan du inte lämna en mail adress så kan jag skriva mer till dej.

Ja nu kommer en helg som är speckad av flyttningar och det är Vinthundtävling.

Vår son Rickard flyttar till en annan lägenhet för att komma närmre tågstationen i Nyköping. Andra vänner flyttar till hus. Spännande.

Idag ska jag ta flensa sprutan, jag är kallad, antagligen för att jag ska opereras så småningom.

Nä nu ska jag inte sitta här längre, för att jag är trött idag och har svårt att hålla igång.

Hälsningar Yvonne på Vreta

Kväll eller natt.

Jag har kommit hem ifrån ett styrelsemöte, där jag inte sagt så mycket, men ändå var det intressant för det var mycket som togs upp.
Eftersom det fastnade i bröstet på mej med förkylningen och min sänka var hög, så fick jag penicilin och slämlösande. Och faktum är att det känns lite lättare nu efter två dygn.

Vad härligt Anna att det blev valpar. <även om du har tre så tar dom så småningom ganska mycket tid och plats.
Lycka till i fortsättningen med de små liven.

Jag ska gå till sängs nu så jag orkar imorgon. Det vankas ju halka och ev. snö Så jag som har dåliga framdäck tänker inte åka till Strängnäs och handla som jag tänkt.  Det får nog bli Stjärnhov.


Kör försiktigt det ska jag försöka.  Hälsningar Yvonne på Vreta.

Måndag, sol och bara några grader varmt.

Här hostas det och det sitter i bröstet, det låter som värsta kattarren eller astmaliknande. Men sjuksyster på vårdcentralen sa att det kan ta två till fyra dygn innan slemlösande hjälper.  Så senast i morgon ska det ha blivit annorlunda annars får dom nog skriva ut något starkare.

Vi är fyra som är hemma idag, så nu väntar vi på att äggen ska koka upp till lunch smörgåsarna.

Jag är mycket intresserad eller nyfiken på dina hundraser, Anna. Härligt att det blir valpar, det hoppas jag att Jenny ska få i vinter eller tidig vår.
Spännande.  Jag tyckte det var fantastiskt att få vara med om fyra tikvalpar som var friska och normala, växte bra och framför allt kom till härliga familjer. Även om jag vet att den ena inte lever idag.
Du frågade om snedsprånget på hundrasen,  Jag är inte alls kunnig egentligen, men vad jag har sett och hört aå kan blandraser ofta bli mycket fina stabila och friska hundar. Så om man inte är en utställnings männinska så vad spelar det för roll. Sessan är en Sankt Bernard, Rottvailer,Labrador och Pyrine. Hon har vägt runt 43 kilo.
Mycket lugn och väldigt kelig. Men skäller på alla som kommer, tills dom har hälsat. Jag har alldrig lärt mej att ta bort det.
Men vi som bor på landet vi får höra när det kommer någon. Idag är hon 10½år.  Gamla damen.

Trots att det är soligt ute så ligger mina hundar och sover. Kanske ska det bli sämre väder.

Nu är äggen kokt och vi ska äte ägg och kaviar smörgåsar.

Hälsningar Yvonne på Vreta.

Säng dags, som vanligt.

Jag försökte titta på INLÅST, de här grabbarna som fått chansen att bli inlåsta i ett fängelse utan direkt tvång.
Även om jag tyckte det var mycket intressant så somnade jag flera gånger.
Nu har katterna fått sin mat ute på altanen och hundarna har fått sin slatt", och nu väntar dom på att jag ska gå upp till sängen, lilla Jenny lägger sig framför stora Sessan mellan hennes framtassar på rygg och ska leka med Sessan.  Dom tuggar på varandra och sedan på mej. Jenny leker med mej så att hon tuggar på min hand och morrar samtidigt. Och när hon blir vild så tar jag upp hennes huvud och pussar henne på nosen. Det kan man knappt tro att hon ska göra för att hon blir så vild.  Men det blir alldrig några bitmärken på handen.  Jenny är en jack Russel och hon är så otroligt fin och trevlig som sällskapshund.  Sessan är gamla damen 10 ½ år. Enmycket mysig hund som älskar att bli kelad och klappad.

Ja, i morgon är det fredag igen.  Vi har fått en invit av våra goa vänner som kommer med sin egen Thaimat, det ska bli mycket gott.  Så det blir nog en festkväll för både vuxna och barn. Trevligt. 

Sen på lördag kommer vi att bli hämtade, Folke och jag. vi vet inte vad eller var vi ska, det en av Folkes födelsedagspresenter som är oöppnade, det blir spännande och bara vuxen kväll, det är vi inte bortskämda med.

Andra mycket goa vänner till oss har åkt till portugal med sin husbil och återkommer i i slutet av Mars eller aprill.  Det låter jätte långt, men vinter tiden går och snart är det vår.

Dags att knyta sig.   Kramar ifrån Yvonne på Vreta.

Förkyld.

Det är inte skönt att vara förkyld,  nä nä, det är inte svininfluensan det är en vanlig bonn förkylning som satt sig i halsen.  Då kan man få höra; jo men jag har hört att den kan börja så.

Handsprit hit och handsprit dit, ja det kanske är enklare än att tvätta sig med tvål och vatten.
Den enda fördelen som jag ser det med att man varnar för bakterier är att många har blivit nogare med sig handhygien, oftast så pass som jag tycker att man borde vara alltid.

Jag hör ju av min mamma som har hemhjälp, att inte ens dom har förut varit noga med handtvätt eller tagit av sig skorna när dom kommer in i en lägenhet.

Tänk er att någon plockar med din medecin utan att ha tvättat händerna alldeles innan, eller åtminstone när dom kommer utifrån. Men detta är sällan självskrivet.   Jag vet att det varit utbildning i medecinhantering men tydligen inte i handhygien.

Men jag är idag hemma och försöker läsa, även vår son Daniel är hemma och har pluggat.
Men jag har svårt att hålla ögonen öppna , så jag ska nu gå och duscha, för att sedan sätta mej en stund vid TV;n innan jag ska ner till byn.

Innan jag började skriva nu, så var jag inne på bloggen om den 15 åriga mamman som fått tvillingar.
Det är så underbart att läsa om hur en så ung familj, har en vardag.  Men det jag inte tycker om är att hon får helt idiotiska kommentarer.    Stick säger jag bara till dom som beklagar sig över att hon inte skriver tillräckligt mycket.   Tjejen verkar ju ta den tid det tar att vara mamma till tvillingar och låter dom gå först, dessutom så utlämnar hon sig inte helt själv.  Det är bra för barnen att det finns viss intigritet.

Nu ska jag gå , kram till er ifrån Yvonne på Vreta.


Måndag den 5 oktober.

Nä, nu tror jag det händer saker i smaker.
Carro spelade upp ett av hennes video klipp med Larz Kristerz. Där spelade dom storfiskarns vals. Sen spelade hon upp orginal låten med Tore Skogman. Kul. Dessutom spelade Larz Kristerz Stefan Viggen som är en snoa, när dom stod i foajen när gästerna kom.
Ja gammeldans har ju varit mina favoritdanser. Det har varit något av det enda jag allvarligt sagt att jag är bra på. Men idag orkar jag inte, därför har jag inte den träningen och skulle heller inte klara av en hambo så som jag skulle vilja att den ska dansas.  Det är nog ingen som ser mej idag som kan tänka sig hur mycket gammeldans jag har dansat, utom dom som vet.    Kanske du Annika vet, ijalla fall Tolle som fanns med när jag verkligen orkade.

Nu har jag ju blivit bekväm så jag håller mej till den moderna dansen. Men med rätt danspartner så får det gå ganska fort ibland. Den andra dansen får gärna gå sakta bara det är någon som kan dans sakta, och då ska man ju passa på att komma så nära varandra som möjligt.   Eller hur, kramar kan man ju alldrig få för mycket av.

Skulle jag om ett år ha gått ner så jag orkar så kanske jag skulle kunna dansa bugg också, men då vill jag lära mej det precis som alla andra danser.  Jag vill kunna de danser jag dansar.
Ja, jag vet att jag är lite speciell, ja, ok då, mycket speciell. Men jag har alltid haft krav på att mina fötter ska göra som jag och helst min partner vill. Därför har ju inte sprit och dans passat ihop för mej.

Men när vi ordnar våra knytisar och skaldjursfesten så är de flesta salongsberusade och så även jag, då kan jag helt acceptera att dansa med de andra som inte heller är nyktra.
Ja, nog om detta men knytisen i Stjärnhov har vi den 17 oktober , eller hur Annika.

Tycker du om att dansa så meddela mej så får du vara med, intrede 120kr med kaffe och hembakt bröd i pausen.
Då dansar vi till Rolles. Det blir roligt och anmälningarna börjar komma in.
Annika, Tolle och vi ordnar dansen tre gånger om året, sen har vi kompisar som nästan alltid är med och dom är toppen som hjälper till med städningen efteråt, för att sedan åka Taxi hem till oss. Då kan man sitta i lugn och ro med en öl och prata igenom kvällen tills ögonen faller igen och sedan försöka hinna till sängen innan man somnar.


Nog om detta. NU ska jag för andra gången läsa igenom en samanfattning av utredning kring barn och ungdomar, och hur man kan göra uppföljning efter en tid i familjehem.
Barnskyddsutredning.

Så jag kan skicka mina åsikter till familjemsföreningen, som är en remissinstans.

Jag ska ordna med nattbestyr och sedan titta på TV, antagligen blir det bara på ettan i dag, jag har för mej att det inte var så mycket annat som var intressant.

Kram till er hälsningar <yvonne på Vreta.

RSS 2.0