Onsdag 11 Mars.

I går blev det brottom, jag hade inte koll på tiden.Så det var bara att klä om och köra ner till dom andra. Vi är tre stycken här ifrån Stjärnhov som sitter med i Centerns kommunkrets styrelse så vi åker ihop när man inte ska utföra något annat innan.  Och fy vilket väder, det bara snöade.. Jag var ute i morse och tog bort snö, men det syns knappt nu.
Folke och jag har varit ute i bon` och sorterat grejer.   I 20 år har vi bara samlat på oss och nu när vi har eldat upp en massa brännbart så finns det lite plats att sortera på och att få lite ordning på allt det som vi ändå ska ha kvar.  När väglaget är bra ska vi till återvinningsgården och kassta
allt som vi inte kunde elda. 

Sen ska vi ha LOPPIS  den   21 maj i Hembygdsgården, samtidigt som vi erbjuder andra att komma och sälja bort lite grejer. Vi delar på hyran som är 800kr.

Sen brukar vi ha trevligt och sälja, prata, fika och förhoppningsvis kunna njuta av vädret.  För är det fint väder så brukar några stå ute, och det brukar se så trevligt ut på gården.  Det är kul att ordna sådana dagar.

För i Juli när vi har Marknadsdag i Hembygdsgårdens regi, så är Folke och jag ansvariga för den dagen.
Då är det loppis med Auktion en timme på de bästa och äldsta grejorna som vi får in. För allt som kommer in då är skänkt. Sen har vi olika hantverkare som söljer sina alster tillockmed en som säljer filead abborre bara han får dom.
Några tjejer står och gräddar våfflor för fullt och några har grillen igång.  Är det varmt så brukar det gå åt både glass och mycket läsk.     Det brukar bli lite mycket innan allt är ok . Men det är väldigt roligt och man träffat många trevliga människor.   Innan dess är det ju valborgskvällen och midsommarafton.

Midsommarafton är en stor dag för Hembygdsföreningen, vi är många som engagerar sig och det brukar komma massor med människor som har det trevligt .
Men först så blir det LOPPIS i privat regi med erbjudanden till andra att vara med och hyra ett bord för 80kr.

LOPPIS
Den 21 maj
i Gryts hembygdsgård. Stjärnhov
kl;10.00 - 14.00.
80kr / bord.


Nu säger Folke att jag ska skriva att vi ska äta glass och fika.
OK, hälsningar Yvonne på Vreta

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0