Onsdag kväll.

Nu har Carro och jag varit på en föreläsning i Flen som FR tillsammans med studieförbundet vuxenskolan har ordnat.
Det var Börje och hans vuxna dotter , hon berättade hur det var att vara biologiskt barn i familjehem. Hon var mycket duktig och hade ett handskrivet manus att stötta sig på. Hon ifråga satte vem det biologiska barnet skulle prata med när det hade hänt jobbiga situationer?. När hon hade fått veta något i förtroende men kände att hon kanske inte skulle bära det själv , eller om lojaliteten till de barn som hon kom väldigt nära. Min Carro kände igen sig i en del av det som hon sa.
Ja sedan pratade Börje som har föreläst mycket , utbildar både personal och handleder familjehem. Tyvärr hade inte han ett manus att stötta sig på. Det hade han behövt tycker jag, utan att behöva följa det till pricka. Men han berättade att deras bana som familjehem började med att Börjes lille syster flyttade till Börjes familj när mamman var mycket sjuk och straxt därefter dog. Då blev han helt plötsligt tvungen att skriva på vårdnad .  Sen blev det familjehems kille, och under en tid så var dom HVB hem. Länstyrelsen godkände dom för 2 platser och då fodras att dom som arbetar med barnen är utbildade och det hade eller hölt dom ju på med. Sen blev dom vanligt familjehem igen men med de utbildningar som dom båda hade.   Det kändes som om man skulle kunna få honom i handledning så skulle det nog kännas bra.
Men när det var slut så stack vi direkt Carro var trött och skulle hem och blogga lite. Ja nu har jag skrivit lite om föreläsningen och ska snart gå yill sängs. Natti natti. Yvonne på Vreta.
Föörresten Roland, jag vet ju att du ägnar mycket tid vid datorn och att du har mycket av fakta att förmedla,STARTA EN BLOGG, VET JA.  Och kommentera gärna med dina tankar när du är här.  Det skulle vara roligt om man kunde skapa ett forum för familjehem och andra som är intresserade. Det kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0